Skocz do zawartości

Kołowrotek z dużym przełożeniem klasy 4000 (Shimano XG...) , pod Bolenie

Krzysiek184

Rekomendowane odpowiedzi

Do muskie Mariusz to raczej sprobuj dobrac sobie zestaw castowy. Wiem, ze ciezko sie na poczatku przestawic, ale jest warto. Dla Ciebie bedzie latwiej, ciezsze wabiki tym obsluzysz, a i rybke szybciej podholujesz i wypuscisz.

Wiem, poniewaz to sam przerabialem.  :)  

Do muskie Mariusz to raczej sprobuj dobrac sobie zestaw castowy. Wiem, ze ciezko sie na poczatku przestawic, ale jest warto. Dla Ciebie bedzie latwiej, ciezsze wabiki tym obsluzysz, a i rybke szybciej podholujesz i wypuscisz.

Wiem, poniewaz to sam przerabialem.  :)  

Mam również castingowy zestaw jednak nie chcę chować do szafy tradycyjnego zestawu spinningowego na którym się generalnie wychowałem haha

• 5 lat później...

Odgrzebie temat, mógłby ktoś napisać co nieco o przełożeniu Shimano XG pod bolenie do tej pory używałem zwykłego przełożenia. Nie mam pewności czy przy tym przełożeniu nie będzie "ciężej" wystartować i kręcić młynkiem.

Grzegorz, może jakiś kolega posiada chociażby starego Twin Powera XD.....one były tylko z dużym i bardzo dużym przełożeniem.....gdybyś miał okazję zakręcić, przestałbyś mieć wątpliwości co do 'ciężkiego startu i kręcenia'.......rozmiar 4000 to bardzo dobra propozycja 'pod bolenia' ;)

http://jerkbait.pl/topic/84143-twin-power-4000-xd-2017/ - różnie ludziska pisali, ale akurat mój egzemplarz pracuje wyśmienicie

Edytowane przez cristovo