BGM Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 a co bedziesz lowil i jak ciezko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 A co to za model TP 4000 SX?Sorry to błąd TP 4000 XG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Ciężko nie będzie aż tak bardzo ale do 80g max. Edytowane 9 Lutego 2016 przez MariuszS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 a co bedziesz lowil i jak ciezkoDuże szczupaki i muskie. Łowię w USA więc są dosyć spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Duże szczupaki i muskie. Łowię w USA więc są dosyć spore.Więc proponuję coś z serii SW... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Jeśli nie SW to do takich przynęt szukaj coś w minimum rozmiarze 4000PG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Multiplikator? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Do muskie Mariusz to raczej sprobuj dobrac sobie zestaw castowy. Wiem, ze ciezko sie na poczatku przestawic, ale jest warto. Dla Ciebie bedzie latwiej, ciezsze wabiki tym obsluzysz, a i rybke szybciej podholujesz i wypuscisz.Wiem, poniewaz to sam przerabialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszS Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Do muskie Mariusz to raczej sprobuj dobrac sobie zestaw castowy. Wiem, ze ciezko sie na poczatku przestawic, ale jest warto. Dla Ciebie bedzie latwiej, ciezsze wabiki tym obsluzysz, a i rybke szybciej podholujesz i wypuscisz.Wiem, poniewaz to sam przerabialem. Mam również castingowy zestaw jednak nie chcę chować do szafy tradycyjnego zestawu spinningowego na którym się generalnie wychowałem haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Odgrzebie temat, mógłby ktoś napisać co nieco o przełożeniu Shimano XG pod bolenie do tej pory używałem zwykłego przełożenia. Nie mam pewności czy przy tym przełożeniu nie będzie "ciężej" wystartować i kręcić młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 (edytowane) Odgrzebie temat, mógłby ktoś napisać co nieco o przełożeniu Shimano XG pod bolenie do tej pory używałem zwykłego przełożenia. Nie mam pewności czy przy tym przełożeniu nie będzie "ciężej" wystartować i kręcić młynkiem. Grzegorz, może jakiś kolega posiada chociażby starego Twin Powera XD.....one były tylko z dużym i bardzo dużym przełożeniem.....gdybyś miał okazję zakręcić, przestałbyś mieć wątpliwości co do 'ciężkiego startu i kręcenia'.......rozmiar 4000 to bardzo dobra propozycja 'pod bolenia' http://jerkbait.pl/topic/84143-twin-power-4000-xd-2017/ - różnie ludziska pisali, ale akurat mój egzemplarz pracuje wyśmienicie Edytowane 5 Października 2021 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Ogólnie planuje zakup dwóch młynków na nowy sezon 4000xg pod bolki i 4000mhg pod opad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Używam stradica 4000xg właśnie od bolki . Najciężej ja rzucam to 22g i nie zauważyłem jakiś problemów ze startem. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 W Vanfordzie nieodczuwalne jest wyższe przełożenie. XG Startuje tak lekko jak przy standardowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Mam złe doświadczenia z tym przełożeniem a dokładnie shimano ultegra 6:2:1.jak Łowisz na bezsrerowce okej, ale zakładając np wobler boleniowy 7/9 cm z sterem to jest dramat taki jest opór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 no właśnie taką mam obawę, choć w 70% łowie na bezsterowe to jednak chce mieć ten komfort psychiczne przy sterowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Mam stradica 4000 xg Fl. Startuje elegencko i ciągnie nawet ciężkie wabiki pod prąď bez przesadnego oporu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Ale jakie to wabiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Około 20 gramowe, boleniowe sterowce i bezsterowce, to chyba moje najcięższe przynety na tą rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 U mnie 22g to 12cm sterowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik_84 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Stradic FL 4000 XG ponad 1m/obrót korbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janosik_84 Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Mam stradica 4000 xg Fl. Startuje elegencko i ciągnie nawet ciężkie wabiki pod prąď bez przesadnego oporu.Wie co mówi, polać mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Dzięki Panowie, może faktycznie pójdę w tego Stradica, wstępnie myslalem o TP '20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Stradic 5:3:1 super zwija nie wiem jak te z większym przełożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 7 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Mam też Stradica 1000 hg FL i ten mimo mniejszego rozmiaru i przełożenia, ma w moim odczuciu odrobinę cięższy start niż ten 4000 xg FL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi