Skocz do zawartości

Blanki CTS - Coś z prawdziwego topu ..

Rekomendowane odpowiedzi

Tu bym Panie kolego raczej sprawdzil blank osobiście. W przypadku CTSa to cieżar wyrzutowy jest sporo zaniżony. myślę że przy tej długości i mocy to zdecydowanie kij od szczoty. ja złożyłem u Krzyśka jednoskład 20lbs niby do 35g. pisze niby bo te 35 gram to minumum żeby się kijek rozbujał.

• 4 miesiące temu...

Cts Elite Ultra Fine

Witam wszystkich, przelądając net wpadło mi w oko takie oto coś:

http://www.rutenbau.eu/shop/elite-ultra-fine-c-21_24_115.html?osCsid=70aa3281a88a76b23c42ead4a2e12974http://www.rutenbau.eu/shop/elite-ultra-fine-c-21_24_115.html?osCsid=70aa3281a88a76b23c42ead4a2e12974

Ciekawe jak by to wyglądało pod okonia, może ktoś już miał do czynienia z tymi blankami ?

Witam,

z tymi konkretnie blankami do czynienia nie miałem, ale sądząc po ich parametrach technicznych, to typowe blanki do budowy wędzisk do tzw. aerafishingu - japońskiej wersji ultralajta (najżejszego z możliwych). I jest to rzeczywiście prawdziwy UL. Ma on zastosowanie do łowienia w stawach pstrągów tęczowych, na przynęty mikro, najczęściej są to mikro-wahadłówki ważące niejednokrotnie poniżej 1,0g i uzbrojone w pojedyncze bezzadziorowe haki.

Można także łowić na inne mikro-przynęty, ale żadne nie zdobyły tam takiej popularności jak wspomniane mikro-wahadłówki, bo są najbardziej łowne.

Podobnie łowi się też w Korei Południowej.

W naszych warunkach można sobie wyobrazić łowienie na takie przynęty na specjalnych łowiskach lub niewielkich zalewach, gdzie nie ma zaczepów. Z uwagi na fakt, że kij ma pełne ugięcie i jest bardzo miękki, ryba się na nim szybko męczy, ale trudno nad nią zapanować jeśli są w pobliżu zaczepy.

Jeśli marzą Ci się takie emocje, to możesz kupić w kraju Pheniksa Mirage o c.w. 1/8oz. czyli 3,5g i na nim zbudować wędzisko niemal identyczne.

Pozdrawiam

• 3 lata później...

czy ktoś ma wędkę uzbrojoną na tym blanku?

opisany np na fishing art jako 8 lb do 10 gram,

a na niemieckim forum jest taki wpis:

CTS Elite MagSpin ES661 einteilig Wg.: 5-25gr., am Handteil von 6´6

na rodbuilding.org jest coś takiego:

Hi Roger

What about these blanks from CTS fishing in NZ?

ES6600 6'6" 2-8lb 1pc 1/32-3/16oz XX Light Ex Fast
ES660 6'6" 2-8lb 1pc 1/16-1/4oz XX Light Ex Fast
ES700 7'0" 2-8lb 1pc 1/16-1/4oz XX Light Ex Fast
ES661 6'6" 4-10lb 1pc 3/32-1/4oz Ex Light Ex Fast
ES662 6'6" 6-12lb 3pc 1/8-7/16oz Light Ex Fast  

jak to jest z tymi 10 gramami i 8 funtami?