integ3r Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam!Co sądzicie o kijku Jaxon Perseus 1,98m c.w.do 35g dwuskład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 A do czego ma być? Witaj na forum! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Chciałbym go kupić na poczatek. Przynety do 30g. na rzekę, dopiero rozpoczynam swoją przygode z castingiem Pozdrawiam Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Jeszcze jedno pytanko - ile $$ możesz poświęcić na wędkę? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 150-200zł. moze troszeczke wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 odpusc sobie od razu jaxona... za te pieniadze w podobnej mocy - moim zdaniem - lepiej wciagnac st.croix triumph... a tych dwoch kijkow nawet nie ma co za bardzo porownywac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 no tak, ale st. croixa ciezko dostac, a co dopiero za te pieniadze... a moze wiesz gdzie moglbym znalzc cos za rozsadna cene? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 jak widac z tabeli wszystkie modele dostepne od reki.... http://sklep.fishing.pl/wedkarstwo/wedziska/wedziska_casting owe/st_croix_triumph_casting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Ale cena...hmm... troche sporo.. a moze poczekac i kupic dopiero na wiosne? wtedy juz z pewnoscia moglbym kupic st. croixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 a jakaś podobnej jakosci wedka tak do 200zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 jak mozesz zaczekac, to zaczekaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 siemkaa może batson RX7 3/4oz 198cm 1 kawałek. na kilku przelotkach może troszke wiecej lakieru niż standard,ale blank napewno jest dobryprzelotki 10szt batson + sic fuji szczytowa stan bdb.mocny 17-20lb blank typu spinn-bass.oddam niedrogo nieuzywam go prawie,chłopaki w tym mifek widzieli ten kij.ale jak chcesz poczekac to spoko Triumphiki to spoko kije,machałem taki m 7 1oz ma moc do przynęt sporo cięzszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Jak chcesz to jedną z wędek które mam do oddania (to znaczy że nie chcę za to żadnej kasy) dla forumowiczów jest kij z amerykanśkiego BassPro. Wędka jest króka - 5'6, do 20lb blank. wyrzut nominalny do 3/4 oz czyli 21g, realnie to 50gramów obsłużysz tym całkowicie spokojnie. Wędka jest jednoczęściowa. Wszystko wskazuje na to że do Polski leće w okolicy 20listopada, biorę już 3 kije dla forumowiczów, jeden nie zrobi mi różnicy a chętnie pozbędę sie balastu z szafy bo się mi to już totalnie nie mieści. Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 hmm.. nie pasuja mi w niej dwie rzeczy:-długość, jak dla mnie za krótka....-jest jednoczesciowa, ciezko by bylo z transportem... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Kłopot z transportem to trochę mit , no chba ze podróżujesz tylko maluszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Hehe Nie no maluszkiem to nie... Ale kombi... zreszta wolalbym dwuczesciowy i powyzej dwoch metrow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 cześć jak nie maluszkiem to nawet 2,13m sie zmieści. Nie przykładaj spinningowej praktyki do castingu. Tu Kij 1,98 cm jest bardzo wszechstronny. Tu rzadko kto ma kij dłuższy niż 2,13 ( 7 stóp) i łowi się tymi króciakami wszystkie mozliwe ryby. Perseusza odpusć sobie. Lepiej poczekac miesiać czy dwa i kupić coś lepszego niż póżniej żałować. Ja na twoim miejscu pogadałbym z Hasiorem o tym batsonie.... jeszcze przyjdą czasy jak nie będziesz chciał ogladac kijów innych niż w jednym kawałku.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Jak z brzegu to rozumiem, jęśli łódka to 2m jest akurat.Na pewno jeśłi łowisz na woba zza krzaków to trzeba trochę dłuzszy kij, jeśli jednak brzeg w miarę czysty 1,98 spoko starcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Ok, kolega zmienił zdanie Wszyscy Panowie co mam wam wysłąć zabawki - jeszcxze chwila cierpliwości, lecę do Polski 22 i wtedy zrobie wysyłkę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Standerus - jak to mówią - rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam @Integ3RByłem niedawno w takiej samej sytuacji jak ty niewiedziałem jaki kij ,jaki multik @koledzy z forum doradzają od razu sprzęt za bajońskie sumy.Powinieneś wiedzieć ,że na tym forum większość używa sprzętu drogiego i bardzo drogiego co za tym idzie o bardzo dobrej jakści ale do rzeczy ja zaczynałem od perseusza do 35 gr w 2 składach i choć teraz mam triumpha to na początek jaxon jest ok tym bardziej ,że jeżeli dysponujesz niewielkmi środkami i niewiesz czy Ci się spodoba Ogólnie wszyscy tu tępią jaxona i napewno będą psioczyć na moją wypowiedż ale mówie Ci na poczek jak nie masz kasy jest ok.Natomiast nie oszczędzaj na plecionce ja tak zrobiłem i bardzo szybko musiałem kupić drugą. Tak wogóle to w tej kwestii bardzo dużo pomógł mi @jerzy,któremu dzięki spytaj się go napewno Ci pomoże pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Warciak dobrze prawisz. Tanio też można i będzie bardzo dobrze. Ważne by w głowie zapączkował casting. Wtedy zaczyna się zupełnie inaczej myśleć tzw. niepoprawnie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja tam na początek będe kupywał opisywaną wszędzie za uniwersalną wędke czyli St.Croix - Triumph TRC66MF koszt jego mieści się w 250 zł i to tego wędziska można mieć zaufanie Jaxon nie jest zły ale lepiej kupić sprawdzone wędzisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
integ3r Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 No jak narazie bede miał wedkę od Standerusa. Za którą jeszcze raz dzięki :)Basspro Tourney Special® Premium Graphite Casting Rods. Myślę ze jak na początek bedzie to baardzo dobra wędka Poźniej pomysle nad czyms powazniejszym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 To już niezła wędeczka sam miałem na nią ochote ale się spóżniłem No ale kto pierwszy ten lepszy Na początek będize to dobra wędeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi