thymalus Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Siedzę od trzech dni. Plynie, a właściwie zaczna płynąć calkiem nieźle. Sorki, ale ja fotek rybkom nie robię... Chyba, że będzie to życiówka to może się skuszę ale raczej na to nie liczę. Szkoda mi obmacywć nadmiernie pstrążki. Za to kamerką nagrywam. Jak okiełznam jak się obrabia filmy, wtsawia na YT to zapodam. Dwa ponad 50 już zaliczyłem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Siedzę od trzech dni. Plynie, a właściwie zaczna płynąć calkiem nieźle. Sorki, ale ja fotek rybkom nie robię... Chyba, że będzie to życiówka to może się skuszę ale raczej na to nie liczę. Szkoda mi obmacywć nadmiernie pstrążki. Za to kamerką nagrywam. Jak okiełznam jak się obrabia filmy, wtsawia na YT to zapodam. Dwa ponad 50 już zaliczyłem.Rób fotki w podbieraku. Filmiki na pewno ukazują więcej wrażeń wzrokowych. Ogladajac je, czujesz jakbyś tam był. Zaloguj się w Google i z tego wstaw link. Kacper. Piękna rybka. A u nas same "sterydy" i to nie na "motyle". Edytowane 27 Maja 2016 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 A w centralnej Polsce nawet słychu . Nic , żadnej jętki Na Podlasiu płynie na Pomorzu zaczęła , u mnie lipa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Jeśli jestem sam to fotek też nie pstrykam, bo za długo to trwa. Jednak jak jestem z kimś to zanim odhaczę rybę to już jest aparat gotowy, 3 szybkie fotki i do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Kacper a na Łupawie poszła wiesz coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Kacper a na Łupawie poszła wiesz coś ?Dziś tam jadę, więc dam znać. Jeszcze na początku tygodnia nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Tęczak 45cm na sucharka z wczoraj. z dzisaj potkowiec tez na sucharka Zaskroniec szybko myknął na drugi brzeg 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugi86 Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) U nas już po, pojedyncze sztuki latają ale już mniejsze Na dodatek wysoka woda po burzy i ryby nie zbierają już z powierzchni Ehh teraz znowu trzeba będzie czekać cały rok na ten jeden tydzień, a jak żona pozoli to może uda się pojechać nad wodę więcej niż jeden raz Edytowane 27 Maja 2016 przez Bugi86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaaaal Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzisiaj testowałem muszki zawiązane w szkółce. Na CDC Dun-a zameldował sie jeden pstrągalski, gdy zmieniłem na zonkera ... cztery ładne pstrągi dwa okonie i szczupaczek Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzień dobry,Kilka zdjęć z tegorocznej majówki. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Kacper a na Łupawie poszła wiesz coś ?Byłem, słabiutko. W połowie przyszłego tygodnia powinna już być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Od 3 tygodni kropki na Dunajcu pięknie zbierają jęteczkę. Mały apel. Mnie się od wczoraj Boże Ciało fatalnie kojarzy. Ludzie łowiący na Dunajcu opamiętajcie się, proszę! W życiu nie łowiłem w tłoku jak w tramwaju, i to na "killowym" odcinku, a bywa, że przez cały dzień nikogo nie spotykam, łowiąc tam regularnie. Klienci, jak się domyślam "świąteczni" jak w amoku, na "dzień dobry" burczą coś pod nosem, spina na twarzy, wiele wyjaśniają samochody na "obcych" blachach.W końcu zrozumiałem o co biega, gdy "majówkowy gość" (łowiący w towarzystwie dziewczyny) zberetował niewymiarowego kropka.Głodny czy odezwał się w nim atawizm? Edytowane 27 Maja 2016 przez randomrodmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Proponuję rozdzielic wątki bo częśc z nas pisze o majowych wyprawach a część o łowieniu pstrągów na "majówkę" czyli imitacje Ephemera (najpiekniejszy krótki okres połowu na suchą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 TO ja w temacie jętki - w zach pom lata jeszcze? Jadę do rodziny na weekend i chetnie bym podjechał na znajome wody. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thymalus Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Jeszcze trochę lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Ja byłem od 30 przez trzy dni na Łupawie to leciała . Nie jakieś oszałamiające ilości ale było ok . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam.Na Bobrze jeszcze lata duża jętka .Zdjęcia z 05.czerwca na czym ucztowały pstrągi.Pstrągom zdjęć nie robiłem .Prosto z haczyka wypuszczałem.Wylinka oraz jętka długości ok 4 cm.Zdjęcia nie najlepszej jakości, robione "debilkiem".Marian. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Spora , ciekawe od czego to zależy że w niektórych miejscach leci sporo mniejsza a w innych monstery . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Spora , ciekawe od czego to zależy że w niektórych miejscach leci sporo mniejsza a w innych monstery .Może to tak jak z rybami. Są trocie, łososie i .... trotki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Spora , ciekawe od czego to zależy że w niektórych miejscach leci sporo mniejsza a w innych monstery .Byłem w tym samym miejscu w czwartek (09.06.) juz nie było tej dużej jętki. Roiła się dużo mniejsza,"żółtawa".Pstrągi wspólpracowały ( mniejsze), .Mucha na którą łowiłem taka sama jak poprzednio.Nie znam nazwy ,bo to moja modyfikacja "zlepek" kilku różnych suchych much.Marian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Spora , ciekawe od czego to zależy że w niektórych miejscach leci sporo mniejsza a w innych monstery .Im bardziej na południe tym mniejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Prezentuję kilka zdjęć moich uzytkowych jętek na teraz:tułów -dubbing CDCskrzydełka CDCodwłok(tułów) teal flank -kolor zależy od tego jakie "fruwają"jeżynka- kuropatwa/kogut/ kurahaczyk - jak najcieńszy.Marian. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Skromne i pomysłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teethar Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 bardzo delikatne w stosunku do popularnych teraz "Extended body" piankowych. Podobne do tzw. mirage mayfly, na którą ostatnio gdzieś wpadłem - mucha w całości z 1 piórka CDC. Fajny wzór. Czy łowny to nie wiem, jeszcze nie sprawdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Podbijam temat. Za tydzień koniec miesiąca i przydałoby się zrobić trochę ruchu w wątku. Ja w poniedziałek rozpocząłem sezon pstrągowy Wybrałem się nad Tajną/Poufną w poszukiwaniu jętki. Znalazłem sztuk trzy, więc trzeba jeszcze poczekać. Trochę pobawiłem sie streamerkiem, oddałem kilkadziesiąt rzutów, a dwa razy nawet "wywaliłem" całą głowicę poza przelotki, tyle miejsca było! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi