Skocz do zawartości

Majowka

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Siedzę od trzech dni. Plynie, a właściwie zaczna płynąć calkiem nieźle. Sorki, ale ja fotek rybkom nie robię... Chyba, że będzie to życiówka to może się skuszę ale raczej na to nie liczę. Szkoda mi obmacywć nadmiernie pstrążki. Za to kamerką nagrywam. Jak okiełznam jak się obrabia filmy, wtsawia na YT to zapodam. Dwa ponad 50 już zaliczyłem.

• Like 5

Siedzę od trzech dni. Plynie, a właściwie zaczna płynąć calkiem nieźle. Sorki, ale ja fotek rybkom nie robię... Chyba, że będzie to życiówka to może się skuszę ale raczej na to nie liczę. Szkoda mi obmacywć nadmiernie pstrążki. Za to kamerką nagrywam. Jak okiełznam jak się obrabia filmy, wtsawia na YT to zapodam. Dwa ponad 50 już zaliczyłem.

Rób fotki w podbieraku. :)

Filmiki na pewno ukazują więcej wrażeń wzrokowych. Ogladajac je, czujesz jakbyś tam był.

Zaloguj się w Google i z tego wstaw link.

Kacper.

Piękna rybka. A u nas same "sterydy" i to nie na "motyle". :(

Edytowane przez trout master
  • Like 1

U nas już po, pojedyncze sztuki latają ale już mniejsze :( Na dodatek wysoka woda po burzy i ryby nie zbierają już z powierzchni :(

Ehh teraz znowu trzeba będzie czekać cały rok na ten jeden tydzień, a jak żona pozoli to może uda się pojechać nad wodę więcej niż jeden raz :( :P

Edytowane przez Bugi86

Od 3 tygodni kropki na Dunajcu pięknie zbierają jęteczkę.

Mały apel. Mnie się od wczoraj Boże Ciało fatalnie kojarzy. Ludzie łowiący na Dunajcu opamiętajcie się, proszę! W życiu nie łowiłem w tłoku jak w tramwaju, i to na "killowym" odcinku, a bywa, że przez cały dzień nikogo nie spotykam, łowiąc tam regularnie. 

Klienci, jak się domyślam "świąteczni" jak w amoku, na "dzień dobry" burczą coś pod nosem, spina na twarzy, wiele wyjaśniają samochody na "obcych" blachach.

W końcu zrozumiałem o co biega, gdy "majówkowy gość" (łowiący w towarzystwie dziewczyny) zberetował niewymiarowego kropka.

Głodny czy odezwał się w nim atawizm? 

Edytowane przez randomrodmaker

Witam.Na Bobrze jeszcze lata duża jętka .Zdjęcia z 05.czerwca na czym ucztowały pstrągi.

Pstrągom zdjęć nie robiłem .Prosto z haczyka wypuszczałem.Wylinka oraz jętka długości ok 4 cm.

Zdjęcia nie najlepszej jakości, robione "debilkiem".

Marian.

post-51629-0-20723000-1465379045_thumb.jpg

post-51629-0-04546000-1465379068_thumb.jpg

post-51629-0-99089400-1465379180_thumb.jpg

post-51629-0-54542500-1465379200_thumb.jpg

• Like 8

Spora , ciekawe od czego to zależy że w niektórych miejscach leci sporo mniejsza a w innych monstery .

Byłem w tym samym miejscu w czwartek (09.06.) juz nie było tej dużej jętki. Roiła się dużo mniejsza,"żółtawa".Pstrągi wspólpracowały ( mniejsze), .Mucha na którą łowiłem taka sama jak poprzednio.Nie znam nazwy ,bo to moja modyfikacja "zlepek" kilku różnych suchych  much.

Marian.

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Podbijam temat. Za tydzień koniec miesiąca i przydałoby się zrobić trochę ruchu w wątku. Ja w poniedziałek rozpocząłem sezon pstrągowy :blink: Wybrałem się nad Tajną/Poufną w poszukiwaniu jętki. Znalazłem sztuk trzy, więc trzeba jeszcze poczekać. Trochę pobawiłem sie streamerkiem, oddałem kilkadziesiąt rzutów, a dwa razy nawet "wywaliłem" całą głowicę poza przelotki, tyle miejsca było!