sebson Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Witam wszystkich twórców,zdecydowałem się wrzucić moje wobki.Dziękuję Wam za dzielenie się wiedzą bo sam z niej dużo zaczerpnąłem. Niestety należę do tych którzy dużo czytają mniej piszą co mam nadzieję się zmieni. Moją inspiracją na początku była książka Zbigniewa Wąchały w której zdradza troszkę swoje sekrety. Dziękuję Piotrkowi Matusiakowi który to udzielał mi podpowiedzi co i jak.(łuska w boleniówkach odciskana w jego pracowni) Na razie pokażę najnowsze boleniówki z których jestem zadowolony mam jeszcze sumówki ale póki co jeszcze nie chodzą tak jak bym chciał. Materiał z którego zrobiłem wobki to spienione PCV. Liczę na Wasze sugestie porady itp. Pozdrawiam sebson http://www.youtube.com/watch?v=oZpfwObKnfg http://www.youtube.com/watch?v=WkoRF5-pczI http://www.youtube.com/watch?v=a0CWIqy-oFQ http://www.youtube.com/watch?v=nZS_IC-MPN8 http://www.youtube.com/watch?v=ODUpKXvfgjI http://www.youtube.com/watch?v=yreyrJEVlR0 http://www.youtube.com/watch?v=tlRmZd7Pqws Edytowane 29 Maja 2015 przez sebson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witaj! Piękne bolenióweczki! Gratuluje praca miodzio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witamy wśród pozytywnie zakręconych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Dziękuję Panowie A co sądzicie o pracy jeśli w ogóle coś widaćMoże dodam że to moje pierwsze boleniówki.Poniżej fotki z produkcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Wizualnie ok, ale wg mnie praca za bardzo "wariacka". To moja subiektywna opinia, ja wolę skromniejszą pracę w woblerach boleniowych. Nie znaczy to że bolenie nie polubią takich wariatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Jednak mozna z PCV-ki woblery robić, chyba przejdę sie do zaprzyjaźnionej pracowni reklamowej i wyżule kawałek , Twoje woblerki bardzo starannie wykonane a co do pracy to..... bolenie ocenia najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witaj, Sebastianie.Łatwiej Ci będzie uzyskać bardziej powtarzalne woblery, gdy (zwłaszcza przednie) oczka w Twoich woblerach będą trochę bardziej okrągłe. Przy takich "kanciastych" trudno jest uzyskać stabilną akcję, że o powielaniu udanego egzemplarza nie wspomnę. A oklejanie folią - bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witaj, Sebastianie.Łatwiej Ci będzie uzyskać bardziej powtarzalne woblery, gdy (zwłaszcza przednie) oczka w Twoich woblerach będą trochę bardziej okrągłe. Przy takich "kanciastych" trudno jest uzyskać stabilną akcję, że o powielaniu udanego egzemplarza nie wspomnę. A oklejanie folią - bardzo ładne.Bardzo dziękuję będę wiedział na co zwrócić uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Ciąg dalszy prac i różne kombinacje z obciążeniem I moja sumówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Cześć. Dobrze się zaczyna. PCV-ki ładnie się prezentują. Dostrzegłem na zdjęciach jakąś piłę włosową, mógłbyś przybliżyć cóż to takiego. Jestem na etapie przed zakupem nowej maszyny i każda informacja jest dla mnie cenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Cześć. Dobrze się zaczyna. PCV-ki ładnie się prezentują. Dostrzegłem na zdjęciach jakąś piłę włosową, mógłbyś przybliżyć cóż to takiego. Jestem na etapie przed zakupem nowej maszyny i każda informacja jest dla mnie cenna Piła to proxxon dsh z płynną regulacją ,jak na razie sprawuje się dobrze.Kupiłem na jesieni używaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 O, fajnie. Czy wycinałeś na niej coś z drewna? Zastanawiam się jak sobie by radziła z obróbką grubszych elementów. Co o tym sądzisz, trochę tym pracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Cześć wycinałem z lipy,listewki 1,5 cm idą bardzo dobrze ,2cm dobrze a 3cm jeszcze da radę.Duży wpływ ma również ilość zębów w piłce .Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Prac ciąg dalszy i żeby nie było że tylko PCV to boleniówki z lipki i takie dwa szczupakoweZrobiłem jeszcze kilka kleniowych ale póki co ślepe bez oczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Naprawdę kawał dobrej roboty Kolego. Pozdrawiam i czekam na foty ryb złowionych na te wabiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 "boleniowe" w moim ulubionym kształcie na bank będą łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) Dzięki Panowie na razie się uczę,ale ta robótka sprawia mi dużą frajdę Edytowane 29 Maja 2013 przez sebson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Prac ciąg dalszy i żeby nie było że tylko PCV to boleniówki z lipki 7.jpg12.jpg13.jpg17.jpgi takie dwa szczupakowe10.jpg5.jpgZrobiłem jeszcze kilka kleniowych ale póki co ślepe bez oczek Dziwny maja wyraz pyska,jakby sie bały przed scieciem tej widocznej piły na foto A tak poważnie ,to super robota,bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Pierwsze rybki na swoje wobki(dwa klonki i cztery okoniki),niestety malutkie ale to już coś a radość wielka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Pierwsze rybki na swoje wobki(dwa klonki i cztery okoniki),niestety malutkie ale to już coś a radość wielka klenik 29.05.jpg2.jpgGratuluję..ja pierwszego swojego okonka pamiętam do dziśTydzień później złowiłem fajnego bola na "swojaka"- po tym uwierzyłem,że to ma sens i wysprzedałem wszystkie sklepowe wobki:)Teraz ryba na inną przynętę niż moja się dla mnie nie liczy . powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Gratuluję..ja pierwszego swojego okonka pamiętam do dziś Tydzień później złowiłem fajnego bola na "swojaka"- po tym uwierzyłem,że to ma sens i wysprzedałem wszystkie sklepowe wobki:)Teraz ryba na inną przynętę niż moja się dla mnie nie liczy . powodzeniaChyba też wysprzedam większość zrobię przegląd i wystawię na giełdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Pierwsze rybki na swoje wobki(dwa klonki i cztery okoniki),niestety malutkie ale to już coś a radość wielka klenik 29.05.jpg2.jpgGratuluję ! Super ! Oby tak dalej. A sklepowe wcale nie znaczy lepsze. Są konkretne łowiska i miejscówki na które przynęty w sklepie poprostu nie znajdziemy pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 4 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Trochę mnie tutaj nie było i zaniedbałem wątek,co nie znaczy że nic nie robiłem.Mój nowy wobler sumowy(piana) stelaż 1,2mm przez całość łączony,ster 3mm,praca super,schodzi w zależności od steru od 2,5m do około 6mJeden leci do RedziegoCała armia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 bolenioweczki 1 klasa praca miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 WitamSuper "sebson". Widać, że starasz się i czynisz postępy oraz odnosisz sukcesy. Bo największym jest to, gdy na swoje przynęty łapiesz rybki! Wszystko ładnie wychodzi Ci w Twoich pracach, ale ja przyłożyłbym się na Twoim miejscu do bardziej dokładnego profilowania uszek mocujących, szczególnie w tych prezentowanych boleniówkach. Powodzenia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi