Skocz do zawartości

MS lures-przynęty Mazura

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Super "sebson". Widać, że starasz się i czynisz postępy oraz odnosisz sukcesy. ;) Bo największym jest to, gdy na swoje przynęty łapiesz rybki! :)

Wszystko ładnie wychodzi Ci w Twoich pracach, ale ja przyłożyłbym się na Twoim miejscu do bardziej dokładnego profilowania uszek mocujących, szczególnie w tych prezentowanych boleniówkach.

Powodzenia, pozdrawiam :)

Boleniówki to początek teraz jest już dużo lepiej ;)

Podczas ostatniego wyjazdu za sumem miałem dwa brania niestety jeden po krótkim holu spadł a drugi po uderzeniu nie zacięty

Co najśmieszniejsze to wobler był testowy sote bez mundurka i koloru :D

Więc chyba teorie na temat kolorów w sumowych woblerach idą w odstawkę

• 2 tygodnie później...

A tu nowa produkcja i filmiki z pracą woblerów

post-50732-0-22867300-1379274381_thumb.jpg

post-50732-0-14686700-1379274459_thumb.jpg

post-50732-0-45702100-1379274528_thumb.jpg

post-50732-0-01370600-1379274607_thumb.jpg

post-50732-0-72559200-1379274744_thumb.jpg

post-50732-0-46408200-1379274809_thumb.jpg

Mam problem z malowaniem woblera,odlewany jest razem ze sterem i nie bardzo wiem jak go właściwie zabezpieczyć bo zawsze coś napaprzę a to podkładem ,farbą  a na końcu lakierem.Próbowałem podklejać taśmą ale niestety zostaje klej albo i tak pod nią podejdzie.

Edytowane przez sebson

Spróbuj użyć płynu maskującego, tzw lateks naturalny, do nabycia w każdym sklepie dla plastyków za parę złotych. Płyn jest mlecznobiały, po wyschnięciu transparentny, łatwo się go zdejmuje z pomalowanych (polakierowanych) powierzchni wraz z farbą. Jest szczelny (nic nie podcieka). Rada - jeśli lakierujesz woblera, zmieniaj lateks po każdej warstwie. 

• Like 1

Spróbuj użyć płynu maskującego, tzw lateks naturalny, do nabycia w każdym sklepie dla plastyków za parę złotych. Płyn jest mlecznobiały, po wyschnięciu transparentny, łatwo się go zdejmuje z pomalowanych (polakierowanych) powierzchni wraz z farbą. Jest szczelny (nic nie podcieka). Rada - jeśli lakierujesz woblera, zmieniaj lateks po każdej warstwie. 

Dzięki spróbuję

• 2 tygodnie później...

No super baryłka ja njestety już zakończyłem sezon na ten rok bo się połamałem i już 2 tydzień w szpitalu leżę. Jutro może wypuszczą to będę dzwonił do ciebie bo musimy pogadać.

Pozdro.

Współczuję Łukasz

Edytowane przez sebson

• 2 tygodnie później...