Mateush Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Próbowałem wszystkim czym zazwyczaj łowie brzany ale normalne brania były tylko na Twoją nową brzanówkę Rheinangler Jak nie masz nic przeciwko pochwal sie tym wobkiem publicznie . Mnie osobiście zżera ciekawość , może wyspiarskie Barbary były by zainteresowane w końcu współpracą A może sam Wideł pokaże o co chodzi i jak wygląda plz,plz,plz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 A ja bym poprosił jednego celem skopiowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Rheinangler Jak nie masz nic przeciwko pochwal sie tym wobkiem publicznie . Mnie osobiście zżera ciekawość , może wyspiarskie Barbary były by zainteresowane w końcu współpracą A może sam Wideł pokaże o co chodzi i jak wygląda plz,plz,plzsa na pierwszej stronie brzanówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 sa na pierwszej stronie brzanówki No tak , ślepy to ja jestem już od dłuzszego czasu Wszystkie podobne te wobaski , trza bedzie priva do Twórcy zapodać , thnx Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ale uszy na avatarze masz porządne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 matt,- brzanówka na którą tak dobrze połowiłem w niedziele jest faktycznie na pierwszej stronie Tomy,- jutro postaram się wysłać (bohaterke niedzielną) i jej poprzedniczkę, która doskonale łowiła przez ponad dziesięć sezonów a której już Janusz nie robi Jak aparat dojdzie do formy to powstawiam najlepsze,- moim zdaniem woblery Janusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcys1973 Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 W kontekście tych brzanówek Janusza, to moim ulubionym jest 4,5 cm wersja tonąca (w załączeniu na zdjęciu). Jest tez wersja pływająca (o akcji bardziej agresywnej, lepiej sprawdzająca się na początku sezonu w lipcu). Pamiętam jak pod koniec sierpnia przyjechałem do Janusza. Pojechaliśmy na brzany. Jako otrodoksyjny zwolennik woblerów wykonanych z drewna, łapałem na wszystko oprócz woblerów Janusza (te najmniejsze, w tym brzanówki, Janusz robi z pianki czy czegoś tam podobnego a dopiero średnie i największe woblery z drewna)…. Janusz łapał na muchę (jako zwolennik sportów ekstremalnych, po tym jak parę dni wcześniej wyjął brzankę 83 cm na nimfę, biegając za nią 40 minut). Pamiętam, że zmieniałem woblera za woblerem, ale brzany nie mogłem złapać (brały jedynie małe klenie i pstrążki). Janusz do mnie mówi wiem, że tu są… w końcu poddałem się i wyciągam brzanówkę Janusza - no i chyba już w trzecim rzucie siedziała pierwsza brzana. Łacznie tego dnia złapałem 6 brzan (z tego jedna w okolicy 80 cm – z tą Janusz na zdjęciu prezentuje swojego wobka, plus brzanka karpacka i 2 świnki, wszystkie na Janusza woblery). Na inne woblery nie miałem nawet brania brzany czy świnki (chociaż z uporem maniaka co chwila próbowałem innego wobka)…Dla mnie jest to wobler wybitny.....Bardzo dobrym woblerem Janusza na brzany jest też ślazurka 5 cm. Natomiast ta tonąca brzanówka też rewelacyjnie sprawdza mi się na Pilicy i Wiśle na kleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Ufff , 16 czerwiec i brzanówki łowią barbary na wyspie nawet nie zakładam innej wersji wydarzeń co nastąpią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Brzanóweczki nie tylko działają na nasze brzany i klenie. W zeszłym roku na wakacjach w USA okazało się, że brzanówka to prawdziwy killer na basy w górskich krystalicznie czystych jeziorkach, gdzie wszystkie amerykańskie wynalazki całkowicie ignorowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Też mam Pana produkty zakupione w sklepie w Nowym Sączu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Boleń z małej rzeki na boleniowego Chiciorka 5,5 cm było jeszcze parę innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Hiciorki niesamowicie działają również w tym roku. 5 sztuk pomiędzy 70-85cm. Dzisiaj 85cm. . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 piękny piękny bolek. Proszę o podesłanie na priv paru słów o cenach woblerów boleniowych i sandaczowych (na noc i wieczór). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Ale gruby! Brawo Panie Januszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 no naprawdę robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 W szoku byłem jak po 25 minutach holu pokazała mi się pod nogami.W pierwszej chwili pomyślałem że to karp.Potężna mamuśka albo jeszcze nie wytarta albo lubi sobie nieżle podjeść,na oko 7 kg.Czegoś takiego jeszcze nie złowiłem.Hol był masakryczny ,jakbym holował w bardzo silnym nurcie żywe wiadro wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 (edytowane) Moje ukłony Panie Januszu Gratuluje,trzeba składać zamówienie Edytowane 15 Maja 2013 przez Mariano Italiano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 kapitalny bolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Zapasiku nie miałem ,żyłeczka 0,20 mm.kotwice VMC nr.8.Przy takiej rybce wszystko gwizdało przez półgodziny a ja mam siniaka na bicepsie bo trzymałem wędkę pod pachą z racji załatwionego łokcia przez muchówkę tzw.łokieć tenisisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 O matko i córko!!! Jak żyje, takiej rapy moje oczy nie widziały. Nawet na zdj z internetu.... Ogromny okaz z okrąglutkim brzuchem. Tylko pogratulować Panie Januszu! Pełen szacunek dla zabójczo skutecznych przynęt i umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 W przepięknym stanie zdrowia, łuska bez skazy, gratuluję pięknej rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Wszystkim wielkie dzięki za gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 (edytowane) Od razu napiszę, co by nie było komisji śledczych.....Od Jaśka normalnie kupuje wobki od ponad 10 lat!!!!- nie dostaję!!!! - nie żebram!!!! - nie reklamuję !!!!! i co sobie tam jakiś macierwiczopodobny forumowicz pomyśli.... Po prostu ze zwykłej ludzkiej wdzięczności zamieszczam w Januszowym wątku woblery które mnie nigdy nie zawiodły, bez kórych sie nie ruszam na ryby.... Zdjęcie 1 pierwsza kolumna,- Reńskie uklejki płytko chodzące sandacz (nocny) i wiosenny ( kwiecień, maj) boleń (od góry 10,8,6 cm) druga kolumna,- na bazie głowacicowych wobków (od góry 12,10,8 cm) nocnik sandaczowy na niewielki uciąg trzecia kolumna,- typowa Januszowa sandaczówka nocna 9 i 7cm Zdjecie 2 sandaczowe wobki dzienne na nurt i opaski (od góry 10cm bez nazwy, 9cm Bandzior, 9cm Bużański) Zdjecie 3 perełki, do których trzeba prawie Jaśka zgwałcić, ale zgwałcony - robi 3-częściowa 6,5 cm uklejka2-częściowa 5,5 cm uklejkapierwsza brzanówka jaka Janusz robił bardziej masowo i do dziś skuteczna i niezawodna na brzanach, kleniach i pstrągach.... Zaryzykowałbym powiedzenie że mało jest miejsc w których te wobki nie działają,- ja przynajmniej takich nie znam Edytowane 25 Maja 2013 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 W szoku byłem jak po 25 minutach holu pokazała mi się pod nogami.W pierwszej chwili pomyślałem że to karp.Potężna mamuśka albo jeszcze nie wytarta albo lubi sobie nieżle podjeść,na oko 7 kg.Czegoś takiego jeszcze nie złowiłem.Hol był masakryczny ,jakbym holował w bardzo silnym nurcie żywe wiadro wody.Na forum musisz Janusz uważać z takimi określeniami bo zaraz podważą Ci Twój nie pobity rekord Polski, a trochę większy był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Chodziło mi Arek o to że nie widziałem w życiu i nie złowiłem tak grubego bolenia.W zeszłym roku miałem podobnej długości osiem sztuk, też wszystkie na Chiciorka 5,5 cm.ale wszystkie wyglądały jak boleń a nie jak karp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi