rybak44 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 co to za patent z uchywtem na młynek? P8310661 (Kopiowanie).JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 KacperPatent wygląda na zaadaptowany castingowy patyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Dokładnie.Pojechałem do rodzinki w USA nie biorąc wędek tylko kołowrotki.Zapewniali mnie że kijów u nich dostatek i nie muszę targać swoich.Na miejscu okazało się że wszyscy łowią wędkami i kołowrotkami castingowymi ,a te mi jakoś nie leżą.Założyłem klasyczny młynek i jakoś się dało.Całe szczęście że muchówki mieli tradycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Może zadam dość infantylne pytanie, ale czy Pan Janusz robi woblery dedykowane typowo pod wody stojące np. na szczupaka, okonia?? Większość wabików widzę, że skierowana jest na wodę płynącą i gatunki bardziej rzeczne, jak boleń, jaź, kleń, sandacz z dużej rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Wszystkie głowacicowe wobki Janusza nadają się na poważne szczupaki ale jest jeszcze trochę innych Widłów którym szczupak nie przepuści.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Oczywiście że robię woblery pod wody stojące.Większość roku łowie szczupaki ,sandacze ,okonie na zaporówkach i mam na nie od lat kilka bardzo łownych modeli .Z zaprezentowanych na fotkach na str.1 killery na zaporowe sandacze i szczupaki to Bańdziorek i Zaczarowany Ołówek.Musze zrobić fotki i wrzucić w temacie modeli typowo szczupakowych i okoniowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Oczywiście że robię woblery pod wody stojące.Większość roku łowie szczupaki ,sandacze ,okonie na zaporówkach i mam na nie od lat kilka bardzo łownych modeli .Z zaprezentowanych na fotkach na str.1 killery na zaporowe sandacze i szczupaki to Bańdziorek i Zaczarowany Ołówek.Musze zrobić fotki i wrzucić w temacie modeli typowo szczupakowych i okoniowych. No to bardzo dobra i przydatna informacji. Z niecierpliwością czekam w takim razie na foto modeli typowo szczupakowych i okoniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 "Igiełka" 3,5cm od dwóch tygodni króluje na Dunajcu i Popradzie jako pstrągowy nr1. Skuteczność jej miałem okazję sprawdzić w miniony weekend na eliminacjach spiningowych Grand Prix Polski o puchar Lajkonika 2013 w Niepołomicach. Pomimo totalnej bryndzy, będąc pierwszy raz na tej wodzie, zająłem z kolegą Wojtkiem Jankowiczem III miejsce w klasyfikacji drużynowej. Wszystkie ryby: okonie i klenie, wyjęliśmy na tą właśnie Igiełkę oraz każdy z nas miał kontakt z boleniem. Na jaziowej wędce 0,14mm żyłce nie udało mi się zaciąć takiego zawodniczego 50-55cm. Na takim samym zestawie kolega zaciął na Igiełkę bolka ok 80cm. Po 15minutach biegania po opasce stracił go z woblerem. Pomimo stosowania kilkunastu innych modeli, obaj mieliśmy wyłącznie brania na Igiełkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Janusz , masz może jakiś filmik z pracą tej igiełki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Mam jednego od Marcina (@marcys) faktycznie lowi ten wobek u mnie Jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Woblery Pana Janusza sa tez bardzo ciekawa propozycja na zagraniczne pstragi czy lososie. Taka Skandynawia czy wiele rzek w UK jest stosunkowo plytka, ryby potrafia stac w szypotach za kamieniem i tam nasze standardowe gleboko i mocno pracujace trociowki z Pomorza niekoniecznie sie sprawdzaja. Milo zreszta widziec na jerkbaicie. Widly od wielu lat uwazam za top w polskich produkcjach, z nostalgia wspominam malutkie lamance jakich kilka kiedys kupilem od kolegi z forum. Klenie i pstragi walily az milo. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Jak tylko mam czas rano żeby iść zrobić fimiki to woda mętna .Po południu mam na Dunajcu słońce w oczy to i tak by nie wyszło.Nawet zrobiłem kilka na potrzeby fimików z grzbietami fluo .A nuż w tym tygodniu się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Strugaj Jasiek strugaj bo sandacze już pod brzegi podchodzą wszystko pięknie wytarte i chce jeść,- głównie Widły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Sandaczówka Janusza 9 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Widzę że sandaczówki działają nie tylko na te pasiaste-cieszy ! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Sandaczówka 9 cm w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Chętnie uzupełnie Twój arsenał.Najlepiej jakbyś mi przesłał fotkę tego modelu.Pozdrawiam Janusz. leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 hehe od razu widac ze te wobki plywaja u pitt bo zbrojenie na wyjatkowo zlosliwe kleniozaury 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Widły znoszą każde kotwice nawet ciężkie gamaki no i można trochę posterować ich pracą za pomocą kotwic i ich ciężaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Pitt ale kotwy w tym większym wobku. To chyba w razie gdyby kleń miał 7 z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 te jasne to ownery, te ponizej eagle claw ... a co klen z kotwicami zrobic potrafi, to juz nie raz widzieliscie na moich zdjeciach ps. znalazlem druga miescowke, na ktorej przebywaja ryby z 8 z przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Panie Januszu,a ja mam pytanie z innej beczki..Będac ostatnio w markecie na zakupach z druga połową,nie omieszkałem poczytać troche gazet (wiadomo jakich) i w WŚ widnieje pana nazwisko pod rekordem bolenia(99cm). Dysponuje pan może zdjeciem tej ryby ? Chetnie bym zobaczył metrowe bydle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Niestety negatyw z tym klockiem wysłałem na prośbę redakcji "Swiata spiningu i muchy''i jakoś się zdarzyło że mi nie odesłali.Ponoć jak poszukasz w archiwum tego wydawnictwa to gdzieś tam jest.Minełło już naście latek i jakość temat zawieruszonego zdjęcia poszedł w niepamięć.Było też publikowane w ''Wędkarskim Swiecie ''parę lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Kleń 45 cm i Widelec 9 cm rzeka Bug. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Te Twoje rybki nie rozróżniają woblerów .Bolenie ,klenie na sandaczowego woblera mam wrażenie że czegoś się nawąchały .Jest jeszcze jedna możliwość -wobek jest zarąbisty i wszystko chce go zeżreć.Też mam takie 9 cm.wyobgryzane przez okonie ,klenie,pstrągi ,szczupaki ,sandacze,głowacice i jak byś się mnie zapytał na jaką rybę jest najlepszy to nie byłbym Ci wstanie jednoznacznie odpowiedzieć.W zamyśle miał to być sandaczowy nocnik a okazał się skuteczny nawet na nieduże w stosunku do wielkości woblera rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi