maciek17_mi Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Również dzięki Janusza woblerom ,a w szczególności Chiciorkowi 5,5 cm i paroma wskazówkami zacząłem łowić bolenie '' z pod nóg'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Po tym fakcie w całym kraju lało i lało.Ktoś pamięta ta WIELKĄ WODĘ?Pierwszej nocy gdy zaczęło lać byłem z kumplami na nocnej wyprawie na Bug, mimo iż nas region tylko lekko "zahaczyło" woda w przeciągu 4 godzin przybrała około 100%. Tej nocy nie zapomnę do końca życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 (edytowane) . Edytowane 15 Marca 2015 przez bayrt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Aż strach pomysleć ile w tej Grabowej by ważył metrowy szczupak.... pewnie ze 20kg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Bayrt tak trzymaj "Bańdziorki" tak mają Jak nie sandacz to pstrąg,jak nie szczupak to trotka. Ot taka śmieszna konstrukcja prowokująca wszystko w wodzie mające ochotę na pożarcie małej rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Gleboko schodzacy "chiciorek" ma ster taki jak w plywajacej wersji? czy jak w np. "bandziorku" gleboko schodzacym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Ster taki jak "Bańdziorku" głęboko schodzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Witam dzisiaj na igielke pare spadow na 4.5 sluzarka maly bolenik przydusil woblerka ryba niemrawa sprzydaloby sie , lowic na "trzymanego" po zmianie miejscowki klenik ok. 40 cm i pare "lokomotyw" przytrzmanych przez chwile testowalem chwile Renskie 4;5 cm praca genialna, jak sie ociepli bedzie sie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Jak może być wino Reńskie to wideł Reński też może być, w końcu i to i to wymaga dużo dbałości o efekt finalny i dojrzewania w cieple Edytowane 21 Marca 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 "Renskie" lubie ta nazwe Arek zapoczatkowal ta "modyfikacje" plytkich sandaczowek" Choc Janusz twierdzi ze ta konstrukja ma juz ponad 20 lat tylko my "swirujemy" zmieniajac wielkosci wabikow dostosowujac do polowu innych gatunkow, choc przyznac trzeba, ze wychodza dzieki temu prawdziwe perelki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dziekuje p.Januszu moje wyproszone trojniki doszly oj bedą buszować po Oderce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Janusz powiedz na co jutro beda braly na Dunajcu ? nie chce sie mi tachac 3 pudelek, wole zapytac i zmieszcze sie do 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Janusz powiedz na co jutro beda braly na Dunajcu ? nie chce sie mi tachac 3 pudelek, wole zapytac i zmieszcze sie do 1 Przepukliny żebyś nie dostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Najlepiej zabierz lornetkę .Fantastycznie goni się wszelakie ptactwo .Dunajec mocno podniesiony, śniegowy.Wczoraj łowiłem pstrągi na mokrą muchę na jednym z dopływów Dunajca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Rafal gdybys chcial taszczyc wszystkie "Widly" co masz , to pewnie musial bys "mula jucznego" sobie sprawic tak powaga, polazilem po Dunajcu i Popradzie fajna wycieczka i na tym koniec Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dzis niestety stracilem zawodnicza 5 niestety nieproszony gosc zapiął sie na wobka eh wielka strata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zawodniczki są debeściackie.Nigdy nie wiadomo co je łyknie.Jak są szczupale i łowisz bez wolframu to szybciutko wyparują z Twojego pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 To już nie pierwszy raz jak Januszowe wobki obaliły moje wyobrażenie na temat rybostanu w miejscach gdzie łowię. Wiem, że nie jest to olbrzym, ale w rzeczce w której zresztą dalej pływa to jest prawdziwy "profesor". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Fajny garbusek Super że moje woblerki łowią rybki które Cię mile zaskakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Panie Januszu, znajdzie się jakiś model szczupakowy powyżej 10cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zobacz Mariusz na 32 stronę w moim temacie.Dwunastki testowane zarówno na sandaczach jak i szczupakach .Bardzo łowny model na zaporówkach jak i na rzece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Przynęta nr.1 w tym roku na Czorsztynie .Kto miał ten model w lipcu i aż do połowy sierpnia ołowił sie do bólu.Tak rewelacyjnego wakacyjnego sezonu nie było od lat.Na denne przynęty typu gumy,koguty sandacz praktycznie nie reagował z prostej przyczyny-Wszystkie ryby pływały pod powierzchnią.Podobna sytuacja była także po powodzi w 2010 r.Wystarczyło przepłynąć w trollu kilkaset metrów.Trafić na pierwszą rybę ze stada , można było stanąć na kotwicy i łowić rybę za rybą na spining.Nieważna była głębokość .Stado chodziło za drobnicą pływającą pod powierzchnią.Obojętne czy były 3m głębokości czy 8 m.ryby brały na 11-12 cm.woblery schodzące do 0,5 m.Brały czasami na Rapalki o podobnej wielkośći i głębokości schodzeniu ale stosunek brań Wideł-Rapala wynosił 7-1 Kolega uparł się łowić ze mną na łodzi przez trzy dni na Rapale.On 3 ryby ja 21 Ten model był niezastępiony przy flaucie i małej falce. P8241147.JPG Na ten model także 11-12 cm.schodzący około 1,2 m.brały na dużej fali jak drobnica znikała z powierzchni. P8241149.JPG Są dostępne czy trzeba czekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Aktualnie terminy trzytygodniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Wiedziałem...czyli na majówkę nie ma szans... No ale i tak warto poczekać, skrobnę coś na PW, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) 1 Maja otwarty każdy z kolegów zaliczył szczupaka na łódce .Ołówek ładnie czaruje - szczupaki i sumy nie gardzą nim a wręcz go uwielbiają , szczególnie z trola .Na jednej miejscówce okoń 40+ odprowadził przynętę ,jest w niej potencjał . Jedynie wielkość nie dopisała wszystkie ryby poniżej 60 cm i dlatego brak zdjęć . I jak zwykle wszystkie rybki wróciły do wody - Pozdrawiam. Edytowane 3 Maja 2015 przez Rudy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi