flpbl Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Efekt dwóch dni wędkowania. W poprzednich sezonach nie miałem ani jednego brania szczupaka, a teraz łowię ich więcej niż kleni. Wszystkie rybki złowione na reńską szóstkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 U mnie również pękata szósteczka czy jak to woli reńska szósteczka to super letnia przynęta na szczupaki z brzegu.W zależności od głębokości łowiska stosuje wersje głęboko lub płytko chodzące.Osobiście chętniej sięgam po "Bańdziorka "6,5 cm.Ma lepszą lotność niż szósteczka i równie chętnie atakowany jest przez szczupaki jak i sandacze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Troszkę się naplątało Jasiek z tą reńską 6-ką. Reńska 4,6,8 i 10 jakie wyszły prototypowo spod Twojej ręki to woblery niezwykle cieńkie o kształcie korpusu zbliżonym do Rapali Flat Rap w stosunku do której maja obciążenie oddalone jeszcze troszkę do tyłu, przez co latają wyśmienicie i zamiast obszernej pracy RFR naja drobniutką intensywną pracę nawet przy wolnym prowadzeniu co kusi moje sandacze i bolenie bardziej niz jaki kolwiek wobek,- nawet Twój Przepraszam to trochę moja wina bo szczerze mówiąc myślałem, że to jednorazowa historia z tymi Reńskimi uklejkami, które od początku Ci się nie podobały ani pod względem pracy ani pod względem pomysłu rozłożenia obciążenia a już całkowicie Ci się przestały podobać jak się dowiedziałeś, że na rysunkach jakie Ci przysłałem są kształtowe przeróbki Rapali Flat Rap.Pewnie jakbym Ci to wtedy powiedział to wysłał byś mnie do diabła z tym pomysłem a ponieważ Flat Rap wówczas zadebiutował dopiero na niemieckim rynku nie mogleś go znać.... Ot i cały spisek Pozdrawiam Cię serdecznie a jak złapie troszkę oddechu to nakręcę krotki filmik pokazujący różnicę miedzy pracą Reńskich i nocnych sandaczówek w wersjach 6,7,9,10 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Spoko Arek.Arkowa szósteczka ,pękata szósteczka ,reńska szósteczka to ten sam wobler obojętne czy w wersji głębokiej czy płytkiej robi fajną robotę.Najbardziej flatrapowata jest ósemka ale ster i obciążenie po mojemu to chodzi troszkę inaczej, też fajnie działa .Troszkę zamieszania z nazwami ale generalnie liczy się efekt końcowy czyli rybcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Czorsztyn , "zaczarowany ołówek" w trolingu robil robote 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgadza się Poco Loco Właśnie wróciłem z Czorta Do wieczorka pięknie waliły w kopytko 10 cm.w naturalnym kolorku .Spływając z wody założyliśmy z kolegą w trollu ołóweczki i każdy z nas zaliczył po fajnej rybce .Ołowiliśmy się wcześniej na gumę jak dziki to nie chciało nam się robić nawrotki.Podejrzewam że dzisiaj ołóweczek złowiłby jeszcze sporo ładnych rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Dolny Dunajec miedzy mostami.Juz pokazuja sie scierniska.Mi siadaja na plytka 7mke piekne kleniska pod 50cm.1 okon na 32cm.A o 20:50 na plytkiego zaczarowanego olowka zamiast sandacza gnie kija klenior na 56cm.Wszystko plywa i rosnie.Zdjecia w tel.na pamiatke. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Janusz Wideł Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Lato w tym roku jest nadzwyczaj rybne.Ze złowieniem kilku ,kilkunastu sandaczy za każdy wyjazd nie mam problemu.Oczywiście wszystko za sprawą moich gum i woblerów.Na kopytka dziesiątki można złowić mnóstwo ryb z tym że biorą na nie również rybki małe.Okonie 12 cm.działają już selektywnie ale biorą również rybki po 50 cm.Zdecydowanie selektywniej działa płotka 13 cm.Najczęściej brania rybek powyżej 60 cm.Wczorajszy dzień zapamiętam na długo.Najpierw kilka rybek 60+ i w końcu potężne branie .Po sile i ciężarze ryby byłem przekonany że mam fajnego suma.Przez kilkanaście minut ryba chodziła wkoło łódki nie dając się oderwać od dna.Gdy zobaczyłem spodziewanego "suma'' nogi ugieły się pode mną .Nie wyobrażałem sobie żeby sandacz mógł tak wyglądać.Monstrum na wędce przypominało bardziej okonia nilowego niż sandacza.Mo nowy rekord życiowy.Rybka 104 cm.przy niesamowitej masie.Tak na rękę to ponad 15 kg.Niesamowite przeżycie.Sandacz skusił się na seledynową płotkę 13 cm. 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Gratulacje.Piękny smok! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Pikny. Gratki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Piękny wilk Moje gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 NO Panie Januszu piękny smok Moje gratulacje Sam na własnej skórze przekonalem się jak działają Pana gumki i podejrzewam że te 104 to jeszcze nie koniec tego co jeszcze da się wykrzesac z tych gum. Dziękuję za przemiłe spotkanie dziękuję za wobki oraz zapas gumPozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Jak na razie sandacz roku 2016! Takie mi się śnią po nocach...Szczerze Panu gratuluję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Mi się nawet takie nie śniły. Nawet w snach nie zdarzyło mi się fantazjować o takich gabarytach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Rozbił Pan bank...:-)Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Trza będzie oprócz wobków nabyć zapas Pańskich gumek na jesień wyglądają super, no a rybkom chyba jeszcze bardziej przypadły do gustu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dlaczego na jesień ? Ryba wali w nie teraz aż miło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) U mnie teraz na rzece, bardzo mało wody i o dziennym łowieniu na gumy można zapomnieć...tzn próbować można ale jak to mówią francuzi...marne szanse Teraz wolę moczyć Pana płytkie woblerki po zmroku Dodam że na wodach stojących łowię właściwie tylko z lodu... Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Wartoslaw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Graty Janusz ! Ta 13-tka jeszcze pokaze pazura w tym roku ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Januszu gratulacje. Sandacz gigant. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Łooooo Panie. Czapki z głów. Piękna ryba.Gratuluję i Zazdroszczę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Kurde napatrzyłem się wczoraj na tego smoka! i mi się śnił w nocy!jadę na ryby a może :ph34r: :ph34r:P.S-chyba? sandacz sezonu!2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Gratulacje , piękny smok.Nowy rekord życiowy pobity , jak dobrze to słyszeć . I to w naszych wodach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Fajnie odpływał w toń, super ryba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Miejscowka ta sama co tydzien temu.Z ta roznica ze woda z 15-20 w gore tracona i posiedzenie z ranaNa wypuszczona z 40m plytka 7mke jakies1,5 m od opaski lekkie przytrzymanie.Kij w gore i sedzi,po paru minutach mam go u siebie 2razy odszedl z nurtem.Klekam na kamieniach wisi za skorke,ledwo go objolem i mi sie z reki wyslizgnal.Tak miedzy 60-65cm.Albo tam same 50plus,albo ta selekcjerobi plytka7mka i wiara w nia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi