Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie również pękata szósteczka czy jak to woli reńska szósteczka to super letnia przynęta na szczupaki z brzegu.W zależności od głębokości łowiska stosuje wersje głęboko lub płytko chodzące.Osobiście chętniej sięgam po "Bańdziorka "6,5 cm.Ma lepszą lotność niż szósteczka i równie chętnie atakowany jest przez szczupaki jak i sandacze :)

• Like 1

Troszkę się naplątało Jasiek z tą reńską 6-ką. Reńska 4,6,8 i 10 jakie wyszły prototypowo spod Twojej ręki to woblery niezwykle cieńkie o kształcie korpusu zbliżonym do Rapali Flat Rap w stosunku do której maja obciążenie oddalone jeszcze troszkę do tyłu, przez co latają wyśmienicie i zamiast obszernej pracy RFR naja drobniutką intensywną pracę nawet przy wolnym prowadzeniu co kusi moje sandacze i bolenie bardziej niz jaki kolwiek wobek,- nawet Twój ;) 

Przepraszam to trochę moja wina bo szczerze mówiąc myślałem, że to jednorazowa historia z tymi Reńskimi uklejkami, które od początku Ci się nie podobały ani pod względem pracy ani pod względem pomysłu rozłożenia obciążenia a już całkowicie Ci się przestały podobać jak się dowiedziałeś, że na rysunkach jakie Ci przysłałem są kształtowe przeróbki Rapali Flat Rap.

Pewnie jakbym Ci to wtedy powiedział to wysłał byś mnie do diabła z tym pomysłem a ponieważ Flat Rap wówczas zadebiutował dopiero na niemieckim rynku nie mogleś go znać.... Ot i cały spisek  ;)

Pozdrawiam Cię serdecznie a jak złapie troszkę oddechu to nakręcę krotki filmik pokazujący różnicę miedzy pracą Reńskich i nocnych sandaczówek w wersjach 6,7,9,10 cm

• Like 2

Spoko Arek.Arkowa szósteczka ,pękata szósteczka ,reńska szósteczka to ten sam wobler obojętne czy w wersji głębokiej czy płytkiej robi fajną robotę.Najbardziej flatrapowata jest ósemka ale ster i obciążenie po mojemu to chodzi troszkę inaczej, też fajnie działa .Troszkę zamieszania z nazwami ale generalnie liczy się efekt końcowy czyli rybcia :)

• Like 1

Zgadza się Poco Loco :) Właśnie wróciłem z Czorta :) Do wieczorka pięknie waliły w kopytko 10 cm.w naturalnym kolorku .Spływając z wody założyliśmy z kolegą  w trollu ołóweczki i każdy z nas zaliczył po fajnej rybce .Ołowiliśmy się wcześniej na gumę  jak dziki to nie chciało nam się robić nawrotki.Podejrzewam że dzisiaj ołóweczek złowiłby jeszcze sporo ładnych rybek :)

Dolny Dunajec miedzy mostami.

Juz pokazuja sie scierniska.

Mi siadaja na plytka 7mke piekne

kleniska pod 50cm.

1 okon na 32cm.

A o 20:50 na plytkiego zaczarowanego olowka zamiast sandacza gnie kija klenior na 56cm.Wszystko plywa i rosnie.

Zdjecia w tel.na pamiatke.

• Like 6

NO Panie Januszu piękny smok

Moje gratulacje

Sam na własnej skórze przekonalem się jak działają Pana gumki i podejrzewam że te 104 to jeszcze nie koniec tego co jeszcze da się wykrzesac z tych gum.

Dziękuję za przemiłe spotkanie dziękuję za wobki oraz zapas gum

Pozdrawiam serdecznie

• Like 1

U mnie teraz na rzece, bardzo mało wody i o dziennym łowieniu na gumy można zapomnieć...tzn próbować można ale jak to mówią francuzi...marne szanse :P

Teraz wolę moczyć Pana płytkie woblerki po zmroku ;) Dodam że na wodach stojących  łowię właściwie tylko z lodu...

Edytowane przez Wartoslaw
  • Like 1

Miejscowka ta sama co tydzien temu.

Z ta roznica ze woda z 15-20 w gore tracona i posiedzenie z rana

Na wypuszczona z 40m plytka 7mke jakies

1,5 m od opaski lekkie przytrzymanie.

Kij w gore i sedzi,po paru minutach mam go u siebie 2razy odszedl z nurtem.

Klekam na kamieniach wisi za skorke,ledwo go objolem i mi sie z reki wyslizgnal.

Tak miedzy 60-65cm.

Albo tam same 50plus,albo ta selekcje

robi plytka7mka i wiara w nia.

• Like 2