Janusz Wideł Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Raczej 7 emka przynętą selektywną nie jest Po prostu namierzyłeś miejscówkę z miaruskami i woblerek przypadł im do gustu No i oczywiście wiara w przynętę działa cuda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Panie Januszu robi Pan jeszcze Slazurki i Igielki? ??7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Oczywiście nadal je robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Igiełka już łowi http://jerkbait.pl/topic/67555-klenie-2016/page-29#entry1962414 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Dzisiaj miałem ciekawą sytuacje:Stoje w korku w okolicach zjazdu nad rzeke,myśle kijek w bagażniku pal licho jade.Zajeżdżam nad wode montuje zestaw,zonk brak pudła z przynętami.Sprawdzam wszystkie zakamarki schowki w mojej white arrow ,tak nazywa mojego truposza mój serdeczny kolega z Tbg.Trace już nadzieje i nagle jest Widełek któremu przymierzałem swego czasu buty tzn kotwy w sklepie.Jestem nad wodą,przeciągam wobka pod nogami aby zobaczyć jak pracuje no perfekto jak to w wyrobach Januszowych.Pierwszy rzut-sandaczyk (sporo poniżej forumowego minimum )drugi rzut jaźmyśle jakiś kiler się trafił,trzeci rzut zaczep,szarpie, strzelam myśle wchodze po niego jest tylko z 1metr od brzegu,nagle przez myśl przeleciał mi Krystian a wobek wystrzelił mi prosto w łeb aż siadłem na tyłku.Z całego zdarzenia obudził mnie telefon od żony z pytaniem no gdzie znowu zaginąłeś?stoisz w korku czy nad wodą? Ech te kobiety Edytowane 7 Września 2016 przez woblery z Bielska 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) Panie Januszu napisze tu bo skrzynka chyba pełna,potrzebuje 10szt tych gumek w tym kolorku reszte załatwimy na priv. Edytowane 10 Września 2016 przez marianosum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Pozwole sobie odpowiedzieć w imieniu Janusza- do 05.10. jest na urlopie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Tworcy przynet nie powinni miec urlopow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 Przynajmniej ryb mi w Sączu nie wyławia, niech za granicą goli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Janusz twoje woblery znowu robią swoje , są chyba skuteczne na wszystko http://jerkbait.pl/topic/28547-wis%C5%82a-ko%C5%82o-krakowa/page-67#entry1986270Dzięki nim mam życiówki bolków, kleni i sumka.A jeden z najlepszych modeli to w/g mnie zaczarowany ołówek. Edytowane 2 Października 2016 przez jerzy6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Witam po miesięcznym rajdzie po USA.Od jutra temat woblerów i gum znowu aktualny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) W międzyczasie u mnie gruba brzana oraz bolek 70+ na brzanówkę. Edytowane 7 Października 2016 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madaro Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Choć już trochę wody upłynęło w Nysie Ķłodzkiej od kiedy zamówiłem gumy u Pana Janusza ,to dopiero dzisiaj miałem okazję poraz pierwszy je przetestować. Wyniki przeszły moje najśmielsze oczekiwania .Pozornie martwa woda , obdarzyła mnie dziewięcioma esoxami . Na zmianę z gumami Pana Janusza rzucałem innymi.Wynik ? ... 9:1 dla Wideł :-) Przyznam mile mnie zaskoczył :-)A tak wygląda bohaterka dzisiejszego popołudnia, która przyjęła na siebie tyle ciosów. Odezwę się jutro na maila Panie Januszu Pozdrawiam Mirek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Fajnie Mirek że połowiłeś Ta skatowana gumka to uklejka 10 cm.Przynęta niesamowicie łowna. Po majowych i czerwcowych testach odważyłem się napisać że nigdy nie miałem tak łownej gumy Kto się tym zainteresował łowi na nią do tej pory.Tak samo rewelacyjnie działała w maju na 6 gr. główce jak teraz na 25 gr.Wali w nią wszystko włącznie z kleniami,pstrągami,okoniami choć do paproszków ją trudno zaliczyć. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej Po miesiącu dręczenia amerykańskich bassów ,pstrągów i innych catfiszów w końcu wybrałem się na rodzime rybki Przyznam szczerze że pstryknięcie sandacza w opadającą gumę jest o wiele przyjemniejsze niż uwieszenie się bassa Rybki na powitanie dopisały .Najwięcej brań na moje złoto-pomarańczowe kopytko-ukleja 10 cm. Głębokość łowiska 8-12 m.Ciężar główki 18 gr. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Wojsko dotarło, opisałem nazwy może komuś pomogą przy zamawianiu Panie Januszu jeśli pomyliłem któreś wobki proszę o poprawienie Tak w ogóle przydał by się taki spis wszystkich modeli ze zdjęciami bo miałem niezły problem ze znalezieniem właściwych w wątku Edytowane 20 Października 2016 przez coma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Część jest w pierwszym poście, ale faktycznie przydałoby się uaktualnienie...http://jerkbait.pl/topic/24831-woblery-janusza-widła/?p=1253935 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dzięki Coma za opisanie woblerów. Faktycznie tak jak to zrobiłeś tak to powinno wyglądać.Jak już się skończy sezon na sandacze obiecuję przysiąść na dupie i zrobić porządek z woblerami i gumami.W woblerach jeszcze jakoś idzie się połapać Niestety w gumach to totalny burdel Muszę coś z tym zrobić bo sam nie mogę się połapać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 rób porządki Jasiek bo jedna z podarowanych mi przez Ciebie gum robi u mnie dobrą robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lew27 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 U mnie zaczarowany ołówek robi robotę, są dni kiedy wszystko inne zawodzi, a na ołówek, który orze twarde dno ( mój akwen 2-3m głębokości) nie zawsze ale bardzo często walnie jakiś sandacz, ostatnio nawet 3szt. w kilku rzutach w wodzie, która chwilę wcześniej wydawała się martwa pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Jak sama nazwa wskazuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Tak ostatnio wkręciłem się w testowanie swoich gum że prawie zapomniałem o woblerach.Sytuacja z przed godziny.Nawiedziła mnie po południu "mamusia" czyli teściowa więc odpuściłem wieczorową łódkę.Zawiozłem teściową do domu po 18- tej czyli zgodnie z naszym regulaminem było już zapóżno na łowienie z łodzi.Postanowiłem pośmigać z pomostu.Masa drobnicy pod brzegiem .Na kopytko 10 cm czyste perłowe na główce 6 gr . przez pół godziny dwa sandałki pod miarę i cisza.Drobnica szumi ,nie ma bić ale cały czas coś ją podgania od dołu.Zmieniłem jeszcze kilka kolorków i zero kontaktu.Myślałem że już po ptokach ale coś mnie tkneło i założyłem woblera.Przez następne pół godziny na pomoście wylądowałty trzy sandałki około 65 cm.i w końcu urwałem na linie odchodzącej od pomostu jedyny jaki posiadałem zaczarowany ołówek.Zmieniłem jeszcze kilka woblerów ale brania już nie miałem.Dało mi to do myślenia.Ukleja 10 cm .jest rewelacyjna ale o ołóweczku nie można zapominać 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Wszyscy zarabiają na Halloween to i ja postanowiłem Katalogowa nazwa to "Przepity duch " Seria limitowana A tak serio to ostatnio bardzo ładnie sandacze przegryzają tą perełkę wieczorem z powierzchni na lekkiej główce.Wczoraj przed zmierzchem spodobała się również ładnym okoniom 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Dobra nazwa :D :D na trzeźwo ją wymyśliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Prawie na trzeżwo W niedzielę rano w gęstej mgle o mało nie wpadłem na łódkę idącą z tak jak i ja na elektryku.Dokładnie płyneliśmy na czołowe zderzenie.Kaptury na głowach ,zimno ,ciemno,daleko od domu a tu jakaś cholera wyłania się z mgły dwa metry przed dziobem.Refleks szachisty zadziałał i jakimś cudem nie zatopiliśmy naszych krążowników.Okazało się że trzech typów na kolizyjnej łódce opatulonych po oczy to dobrzy koledzy z zawodów nie widziani od kilku lat.Połowiliśmy ze dwie godzinki dopóki była mgła i rybka brała.A potem to kiełbasa na ognisku łyskacz do łyskacza, wymiana doświadczeń ,i na drugi dzień wyglądałem jak wyciągnięty ze śmietnika Moja mordka wyglądała tak jak mordka tej gumy stąd taka analogia .A że biała to "Przepity duch" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi