Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Wyobraż sobie pit1982 że każdy kto kupił te ukleje mówi to samo :D Szczupaki to potwierdzają  :D Sandacze też ,ale o nich pogadamy za tydzień  :)

Ech.... no właśnie. W uklęję sandacze walą jak głupie. Musiałem odpuścić pewne łowiska. Szczupaki jakoś nie bardzo gryzą... w sumie to na nic nie gryzą. Jakiś ten rok dla mnie taki na opak. Może przez to, że 90 % wyjazdów majowych było tylko z Twoimi uklejami? Jak sparuję multiplikator z odpowiednim wędziskiem, to może do Twoich woblerów wrócę i proporcje się wyrównają.

Ech ...no właśnie sandacze dzisiaj waliły w ukleje 10 cm. jak głupie.Najdziwniejsze że nie są to czarne samce pilnujące gniazd tylko nieżle już wyżarte jasne mamuśki.Raz sandaczyk raz szczupaczek .Niestety wielkościowo nie powalały z nóg.Rybki 55-65 cm.Ale wszystkie preferowały blady seledynek z perłą :) Ten sam odcień co w zeszłym roku na początku czerwca :)

• Like 3

Zawodnicza piąteczka :) Wyobraż sobie że dzisiejszy wieczór łowiłem na ten model i to w tym malowaniu :D Szczypaczek pod 60 cm. ,sandaczyk ciut ponad 50 cm. i kilka okonków 25 cm.Dzisiaj był wieczór zawodniczki :) Na wszystkie pozostałe przynęty ni hu,hu :)

• Like 1

Koledzy podajcie swoje killery z miekich  przynęt spod reki Janusza na waszych wodach  wraz z dlugosciami   na takie  gatunki rybek 

Szczupak

Sandacz

Okon 

Bolen 

Licze ze  i mistrz sie tez wypowie -)

Do tej pory uzywalem tylko woblerow ale moze warto spróbować cos innego 

Na pierwszej stronie masz pełem wybór, najlepiej jak sam dojdziesz co u ciebie jest najskuteczniejsze :)

• Like 1

Na wszystkie te rybki superdziała ukleja 10 cm.Osobiście nie łowię na te ukleje boleni ale są tacy co nieżle połowili .Okonie 12,5 cm. oraz płocie 13 cm. to bardzo skuteczne przynęty zarówno na szczupaka jak i sandacza. :)

Panie Januszu, dzisiaj trochę nietypowe zbrojenie, które powoduje że gumy są mniej masakrowane przez ryby. Wkręcana główka 5g i dozbrojka dały tylko 2 ryby???? Ale za to największe w tym sezonie. Nie będą pisał na co, bo tu akurat nic się nie zmieniło.

post-59390-0-47427700-1496873260_thumb.jpg

post-59390-0-25037100-1496873278_thumb.jpg

Edytowane przez krisspin
  • Like 3

Uwilbiam płotkę blady seledyn ,w zeszłym roku sandacz 104 cm około 17 kg.kilkanaście sandczy 80-90 cm.Przynęta uwielbiana przez duże sandacze.Jak kompletnie nic nie bierze zakładam pomarańczowo -złotą płotkę w trolu na 16 gr główce i bujam się w toni.Jak nie sandacz to jakaś szczupaczyna zawsze się uwiesi.Na perłowo białą nigdy się nie przykładałem ale skoro działa to miło mi usłyszeć .Będę musiał spróbować  :)