seba 123 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Tak wiem ale on wystaje z 5 mm dlatego chciałem zobaczyć czy inni maja inne patenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Ja zbroję w główkę wkręcaną z dozbrojką i kotwicą nr 2. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Guma po braniu prawie zawsze wystaje poza pysk ryby, jest też dużo mniej masakrowana. Nie mam też problemu ze spadaniem ryb po braniu, no chyba, że bydle wyprostuje grot kotwicy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 123 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Czyli dozbrajacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Uklejookonki i okonie z ostatniej dostawy już łowią????????.12.5cm okonia nie widać z pysków 50-60taków.Gum nie dozbrajam,jak dotąd wszystkie brania pewnie zacięte i głęboko łyknięte.Dzięki czekam na kolejną dostawę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Jakie główki do nich dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Ja zbroje w glowki Rozemejera.Hak 6,ale w ksztalcie offseta-jest wysoki.Byly na gieldzie po 3zl.za dwie szt.i prawie nikt nie kupowal.Niestety zdjec nie potrafie wstawic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) Jakie główki do nich dajesz?Według zaleceń Twórcy do uklejki 5gr na 4.0 do okonia 5gr na 5.0 Edytowane 7 Lipca 2017 przez havy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Zbroję okonie identycznie.Hak 5/0 w zupełności wystarcza ,poprostu trzeba przebić płytko i wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 123 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 To ja coś od siebie - zbroilem jak P Janusz kazał. Efekt ? 6 na 10 gum pękło na kołnierzach są do kosza :/ dodatkowo po wyjęciu z woreczka oczy odpadły czy tylko ja zbroje gumy na podwoje kołnierze i pękają mi przynęty ? Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 A ja z uporem maniaka zbroję w główki wkręcane. Jak widać rybom to nie przeszkadza. W tym roku przy tym zbrojeniu 4 szczupaki 90+. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) seba123 No mi nic nie pęka. Jak chcesz wyrzucić to mi wyślij. Zapłacę za wysyłkę. Kup sobie główki sesame i będzie ok. Edytowane 7 Lipca 2017 przez szczupak1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Zastanawiam się po co kolega seba 123 pisze takie bzdury. Łowię na te okonie drugi sezon i jakoś jeszcze żaden nie pękł mi przy zakładaniu . Po wielokrotnej zmianie główki zdaża się że guma jest już mocno wypracowana i pęknie koniec pyszczka.Obcinam 0,5 cm.pyszczka dzięki temu hak wchodzi głębiej w jescze nie przebijane miejsce i można śmigać dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Przecież Januszu ten seba to NIK inny jak Tubis tylko na nowym nicku nie przejmuj się bzdurami które wypisuje to zwykły oszust . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 123 Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 No to obcinam i lowie jak trzeba w takim razie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 To ja coś od siebie - zbroilem jak P Janusz kazał. Efekt ?6 na 10 gum pękło na kołnierzach są do kosza :/ dodatkowo po wyjęciu z woreczka oczy odpadły czy tylko ja zbroje gumy na podwoje kołnierze i pękają mi przynęty ? Szkodaja gumy Janusza zbroiłem w główki gamamkatsu i nic się nie rozrywało od podwójnego kołnierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Tak ogólnie.... Najczęstszym powodem pękania gum jest dupiata główka ze zbyt grubą częścią, która do gumy wchodzi.Dawniej drugim, równie częstym powodem był materiał ale dziś zdarza się to tak rzadko, że można to w zasadzie pominąć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Tak ogólnie.... Najczęstszym powodem pękania gum jest dupiata główka ze zbyt grubą częścią, która do gumy wchodzi.Dawniej drugim, równie częstym powodem był materiał ale dziś zdarza się to tak rzadko, że można to w zasadzie pominąć...czyli gruby nie zawsze dobry we wkładaniu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Witam Panowie. Janusza kilka uklejek też mam i wszystko jest Ok.A guma jak to guma niszczy się dość szybko każda jedna .Ja do takich podniszczonych co spadają już z haka robie takie coś jak na zdięciu hak owijam nitką i polewam klejem np.kropelka .Mi się sprawdza i nic nie kosztuje. Janusz wybacz że Ci tu troszkę zaśmieciłem. A gumy Janusza są naprawde OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 czyli gruby nie zawsze dobry we wkładaniu Trzeba troszke napluć i wejdzie lekko . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Dobry patent z tą nitką.Muszę sobie zrobić takich kilka na wszelki wypadek.Czasem ma się tą ostatnią, zsiekaną zębami a że namoknięta to nie trzyma na kleju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Trzeba troszke napluć i wejdzie lekko .Jak się popieści to się zmieści 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Dobry patent z tą nitką.Muszę sobie zrobić takich kilka na wszelki wypadek.Czasem ma się tą ostatnią, zsiekaną zębami a że namoknięta to nie trzyma na kleju.Polecam trzyma jak diabli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Jak się popieści to się zmieściTo to ja wiem .Ale maprawde jak zakładam gume na hak a szczegulnie na pierśćienie trzymające to nie robię tego na sucho to tak jak z wiązaniem każdego węzła na żyłce czy plecionce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 A ja z uporem maniaka zbroję w główki wkręcane. Jak widać rybom to nie przeszkadza. W tym roku przy tym zbrojeniu 4 szczupaki 90+.Patrząc na widoki w tle raczej nie opuszczasz gumy na dno i szczupaki atakują ją z dołu.Wtedy pewnie takie zbrojenie się sprawdzi.Gdybym tak uzbrojoną gumą skakał po dnie to co drugi rzut rwanie????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi