Janusz Wideł Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Takim nestorem to musiałem się pochwalić Klenisko 57 cm.połakomiło się na "Szadzika"5,5 cm. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Ukleja 16' przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Jej praca jest po prostu powalająca. Domówiłem kolejne, bo ta ''próbna' nie przeżyła tego dnia.... Jeden z wielu. Czekam na przesyłkę Pozdrawiam Aaaaaa nowym Hiciorkiem 7,5 cm, jak jak tym mniejszym, Bolenie również się interesują 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Jak zbroisz ukleję 16 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek19176 Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Jeden z 6 Ten polakomil się na to co zawsze:p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Ukleję 16' zbroję jak na załączonych zdjęciach. Z przodu czeburaszka plus system dozbrojki własnej produkcji. Na wcześniejszych jak i wczorajszych rybach, ukleja w czasie holu wypadła - wkrętka została wyszarpnięta z gumy. Stosowałem wkrętkę 3 cm od Daiwy. Zmieniłem na wkrętkę 5 cm, również z Daiwy i problem zniknął. Myślę że chodziło tu przede wszystkim o wąski kształt pyska uklei jak i miękki materiał z którego jest zrobiona guma. Po uzbrojeniu w ww sposób ukleja pięknie pracuje, idzie w prostej linii, nie ma żadnych odchyłów ani nie wywraca jej na bok. Jeśli mam być szczery to nie mogłem sobie poradzić żeby uzbroić ją w samą główkę jigową, z długim hakiem w sposób, ażeby przynęty nie kręciło ani nie wykładało. Przerzuciłem kilkanaście haków, ale nic to nie dało. Może za długie? Są gumy które są cholernie ciężkie do ''ubrania'' w długie, pojedyncze główki jigowe, a dodanie im dozbrojki w postaci kotwicy również często, pozbawia ich nienagannej pracy. Dlatego zbroję je tak, a nie inaczej. Jeśli szczupakom to nie przeszkadza to mi też nie. Ja już czekam na kolejne 16' i polecam Niebieska z wkrętką 5 cm, a druga seledynowa, z moim grzbietowym tuningiem grzbietu z wkrętką 3 cm. Porównajcie grubość drutu. Połamania. Edytowane 15 Lipca 2018 przez Hubert_S 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Dzięki Hubert za wskazówki. Przygotowałem sobie kilka wkręcanych główek bez przegubu z podobną dozbrojką .Niestety jeszcze nie miałem okazji ich wypróbować .Ładnie ostatnio sandacz gryzie płotki 13cm. zbrojone w pojedynczy hak to nie kombinuje z uklejami 16 cm. Pewnie niedługo przyjdzie i na nie czas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Od maja miałem kilka boleni 80+ na kiju ale pech mnie prześladował i żadnego nie udało mi się wyjąć do wczoraj Wypasiona mamuśka przywaliła po zmierzchu na nocną płytką 8 cm. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Podróże w czasie;Był lipiec 1997.Letnia sielanka,kanikuła,sezon ogórkowy etc.Padł najdłuższy boleń.Potem tylko padało...Dunajec od wału do wału.Tak w 3 tyg.powstal Zalew Czorsztyn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Ale te latka lecą. Na Dzisiaj Dunajec wielki ale jeszcze nie od wału do wału.Nieraz koledzy zazdroszczą mi że mieszkam 300 m. od Dunajca.Jakby go zobaczyli dzisiaj to by mi raczej tego nie zazdrościli 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Od maja miałem kilka boleni 80+ na kiju ale pech mnie prześladował i żadnego nie udało mi się wyjąć do wczoraj Wypasiona mamuśka przywaliła po zmierzchu na nocną płytką 8 cm. 37219613_1557766044327299_5136047657789161472_o.jpg 37286167_1557789650991605_9088267114640310272_o.jpg Ja to pamiętam jak u mnie jeszcze na Wiśle było sporo Rapy.Waliły na każdy Twój wobler.No i te stery metalowe to idealne rozwiązanie.Poliwęglan jak wjedzie Bolek na mielizne to nie ma szans. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 To mnie Tomek zaskoczyłeś.Myślałem że na piachu poliwęglan daje radę.U mnie na Dunajcu metalowy ster jest obowiązkowy.Takie z poliwęglanem mają krótki żywot. Na Rożnowie i Dunajcu powyżej boleń pięknie się odrodził i w tym roku brał jak za dawnych lat.Niestety po dzisiejszej wycieczce pod zaporę w Rożnowie jestem przerażony.Maksymalny zrzut wody górą i dołem.Za kilka dni takiego zrzutu jezioro będzie pustynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 (edytowane) Znowu w Wisłe zarybienie selektami pójdzie. Jedni się martwią, drudzy się cieszą. Może nie będzie tak źle. Edytowane 22 Lipca 2018 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Powodziowa woda na zaporówkach nie zachęca do wędkowania ale próbować zawsze warto.Wczorajszy slalom pomiędzy pływającymi drzewami i kożuchami śmieci i gałęzi przyniósł niezłe efekty .Pierwszy w tym roku sandacz 80 + Rybki fajnie reagowały na seledynowo-perłowego okonia 13 cm. na lekkiej główce. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Witam. Panie Januszu chciałbym złożyć zamówienie. Proszę o podanie cennika gum. Pozdrawiam. Powodziowa woda na zaporówkach nie zachęca do wędkowania ale próbować zawsze warto.Wczorajszy slalom pomiędzy pływającymi drzewami i kożuchami śmieci i gałęzi przyniósł niezłe efekty .Pierwszy w tym roku sandacz 80 + Rybki fajnie reagowały na seledynowo-perłowego okonia 13 cm. na lekkiej główce. 37644914_684892558519066_9164019699107758080_n.jpg 37648653_684892798519042_4665823814905495552_n.jpgWysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Albo 1 strona tematu, albo tu:http://jerkbait.pl/topic/111909-gumy-janusza-wid%C5%82a/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Januszku masz te ukleje 16 takie w kolorze perłowym z dużą ilością grubego srebrnego brokatu w środku ? Tylko żeby był to taki grubszy brokat niż normalnie sypiesz do innych gumek. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Mam takie mocno nasycone drobniutkim perłowym brokatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Dzisiaj zrobiłem sobie taką małą "podróż sentymentalną", odwiedzając fragment Dunajca na którym nie łowiłem chyba z dziesięć lat a gdzie dawniej spędzałem dużo czasu z wędką w dłoni. Po cichu liczyłem, że jakaś brzana podniesie adrenalinę. Niestety nie udało się, natomiast po raz kolejny przekonałem się o uniwersalności " Widłów", na brzanówkę usiadł kleń a po emocjonującym holu przy samym podbieraku spadł mi boleń 70 +, gruby i silny.Takich "niespodzianek" łowiąc w Wiśle czy Dunajcu miałem już sporo na przestrzeni lat i choć sam strugam, nie wyobrażam sobie łowiąc w rzece nie mieć w pudełku choć kilku Twoich Januszu przynęt , pozdrawiam . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Bardzo się cieszę że lubisz nimi łowić Uniwersalność woblerka to podstawa.Fajnie się łowi jak masz świadomość że wszystko co aktywne zainteresuje się Twoją przynętą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Nowe kolorki do uzupełnienia i tak już dużej armi Januszowych uklejek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Tym razem Wisła, szybki przelew i brzanówka na agrafce Leszek strzelił w mocnym uciągu na wodzie po kolana, odjazd niczym lokomotywa i przez kilka minut robił co chciał 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 To się Piotrek zakolegowaliście z Brzanówką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Fakt, ostatnio pełen wachlarz gatunkowy ; obcinka niestety też była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Koledzy, czy może ktoś podpowiedzieć jak zamówić gumy u Pana Janusza ? EDIT: znalazlem, giełda jerkbait Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez luk_gda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Klikaj bezpośrednio do twórcy Janusz Wideł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi