Janusz Wideł Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Karpiowate bardzo lubią "Brzanówkę ". Klenie,brzany ,świnki ,leszcze to normalka na ten model.Najzabawniejsze jest to że te niby "mulaki " potrafią dostarczyć większych emocji w czasie holu niż tej samej wielkości tak zwane gatunki szlachetne Taki leszcz jak Piotrka ,na zestawie kleniowym potrafi nieżle sponiewierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Dokładnie, bardzo dynamiczne ryby podczas holu, szkoda że trafiają się stosunkowo rzadko bo hol takiej łopaty w mocnym uciągu na kiju do 10 gr to niezła jazda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Od maja miałem kilka boleni 80+ na kiju ale pech mnie prześladował i żadnego nie udało mi się wyjąć do wczoraj Wypasiona mamuśka przywaliła po zmierzchu na nocną płytką 8 cm. Janusz, jak by Ci się nudziło, to zarezerwuj sobie czas bo potrzebne mi będzie kilka sztuk tych woblerów właśnie wielkości ~8cm Edytowane 4 Września 2018 przez psd27 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Janusz, jak by Ci się nudziło, to zarezerwuj sobie czas bo potrzebne mi będzie kilka sztuk tych woblerów właśnie wielkości ~8cm Spodobały Ci się Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Zawsze mam w pudełku chociaż jedną sztukę Arku i tak się składa, że wieczorne i nocne ryby bardzo je lubią, zatem lubię je i ja ;-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Płytka siódemka zawsze coś skusi do brania. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Płytka siódemka zawsze coś skusi do brania.Jak mi Kolega jeszcze powie że żonę na nią skusił i na ryby z nim poszła to chyba kupię całą setkę żeby moja ze mną chodziła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Staszek, spróbuj na robaka tylko zanęty na rzucaj po chałupie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Janusz dziś bardzo miły dzień dzięki twoim gumom:http://jerkbait.pl/topic/105864-szczupaki-2018/page-7#entry2453463Dziękuję i pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 26 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Bardzo się cieszę Vako Ukleja jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 W związku z tym, iż ostatnio nic tu się nie dzieje a czasem za bardzo gumkami pachnie postanowiłem zapytać o mojego nowego wobka do kolekcji. Już nie taki nowy bo nabyłem go na wiosnę w ramach bardzo ciężkiej negocjacji i łowiłem już nim moje pstrągi z prądem podszarpując bądź jak kto woli na "twitching" (chyba tak to się pisze), ale z mizernym wynikiem. Dlatego chciałem dopytać twórcę tego dzieła co miał na myśli tworząc tego bezsterowca. Na jaką wodę ten wobler i na jakie ryby się sprawdzi? No i kiedy powstał bo nikt tego nie wie, a niektórzy z Kolegów to pewnie jeszcze takiego nie widzieli i czy było więcej takich bezsterowców, bo przyznaje że troszkę lat już mam a pierwszy raz mam w rękach Twojego woblera bez steru. Jak znajdziesz chwilkę napisz coś o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) No Wideł jak byk tylko chyba Janusz zapomniał ster wstawić hehe A tak serio też nigdy nie widziałem widełków bez steru ☺ Edytowane 18 Października 2018 przez bencur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ja też nie widziałem "widła ' bez steru Ciekawe co toto jest ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ja też nie widziałem "widła ' bez steru Ciekawe co toto jest ? Podróbka od majfriendów ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ja też nie widziałem "widła ' bez steru Ciekawe co toto jest ?Gdybym musiał zgadywać, to obstawiłbym wizytę kolegów przeglądających zawartość wykończonych, jak i jeszcze nie wykończonych produktów i w ferworze emocji coś, co miało trafić na powrót do właściwego pojemnika, przez przypadek trafiło w kieszeń. A później zaistniało "na rynku" jako całkowicie niepowtarzalny rarytas.Całe szczęście, nie muszę zgadywać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Ja też nie widziałem "widła ' bez steru Ciekawe co toto jest ? Podróbka od majfriendów No to trochę nie ładnie tak Koledzy osądzać jak nasz twórca ma sklerozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Tylko że z tego co wiem, Jasiek montuje jeszcze przed lakierem... Edytowane 18 Października 2018 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Może Janusz masz rację.Nigdy nie robiłem bezsterowców poza poperami. Całkiem możliwe że to jakaś podróba.Jak bym miał go w ręce to bym powiedział co to .Na fotce to wszystko wygląda podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Wiec wyjaśniam. Wobler mam od Kolegi Sylwestra K. (twórca wie o kogo chodzi). Zrobił go dla niego na specjalne zamówienie i osobiście byłem przy tym jak przekazywał mu go w czasie naszego wypadu na rozpoczęciu sezonu pstrągowego w Piwnicznej. Dlatego wiedziałem do kogo uderzyć po tego woblera.W razie jednak jakichkolwiek niedomówień jestem w stanie dostarczyć wobler do Twórcy i umówić go z Kolegą Sylwestrem w celu wyjaśnienia sprawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Gdybym musiał zgadywać, to obstawiłbym wizytę kolegów przeglądających zawartość wykończonych, jak i jeszcze nie wykończonych produktów i w ferworze emocji coś, co miało trafić na powrót do właściwego pojemnika, przez przypadek trafiło w kieszeń. A później zaistniało "na rynku" jako całkowicie niepowtarzalny rarytas.Całe szczęście, nie muszę zgadywać Wobler jest całkowicie skończony, aktualne zdjęcie w załączeniu. Jest równiutki lakier w każdym miejscu jak na każdym woblerze Janusza. A poza tym tak jak Kolega Arek pisze Janusz montuje stery przed lakierowaniem i nadmiar lakieru obcina na metalowym sterze co można łatwo zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Przyjmuję do wiadomości. Na mój tok myślenia miał wpływ fakt, że polakierowanie gotowego woblera nie przekracza umiejętności 95% Polskich wędkarzy, więc argument, iż jest on polakierowany, jest ważki, lecz nieprzesądzający Co innego wystruganie, wyważenie i odpowiednie przyozdobienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Może coś takiego zrobiłem dla Sylwka 25 lat temu i to po pijaku ,dlatego nie pamiętam. Wygląda jak mój ,co do tego nie mam wątpliwośći .No to masz jedyny bezsterowy egzemplarz z pod mojej ręki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Oczywiście Siasiu zapraszam Ciebie i Sylwka z tym woblerkiem do wyjaśnienia sprawy Pochlejemy do puki stara nas nie pogoni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Przyjmuję do wiadomości. Na mój tok myślenia miał wpływ fakt, że polakierowanie gotowego woblera nie przekracza umiejętności 95% Polskich wędkarzy, więc argument, iż jest on polakierowany, jest ważki, lecz nieprzesądzający Co innego wystruganie, wyważenie i odpowiednie przyozdobienie Ma Kolega rację, lakierowanie jeszcze o niczym nie świadczy, dlatego napisałem, że jestem w stanie go dostarczyć twórcy do identyfikacji.Ale insynuacje, że któryś z moich Kolegów zamiast zwrócić zabrał do kieszeni to trochę boli, robi z wędkarzy po prostu pospolitych złodziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Sasiu .Nawet nie wiesz ilu niby kolegów zawineło mi muchy z pudełka czy woblera z pracowni.I to nie biedaków . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi