Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

A ja też zapytam co to za wobler. Zdobyty ostatnio do mojej kolekcji Widły 30+. Nawet nie wiedziałem, że Pan robił kiedykolwiek takie z kotwiczką nie na końcu woblera tylko trochę przesuniętą do przodu. To była jakaś większa produkcja w tamtych latach, czy pojedynczy skok w bok. Może  Pan coś o nim więcej napisać.

post-61321-0-40729500-1520022281_thumb.jpg

Masakra  :blink:  skąd masz takie woblery ?Ten faktycznie ma 30+  :) Lata licealne ,sreberko z Mallboro  :) Przez kilka lat robiłem tylko takie z cofniętą kotwicą ,super pracują ,sporo ataków ,ale z czasem doszedłem do tego że skuteczność zacięcia jest o wiele słabsza niż na takim z kotwicą z tyłu.

Wiosna zbliża się małymi kroczkami to i pomalutku trwają przygotowania do sezonu.Nowością w moim tegorocznym arsenale będzie ukleja 16 cm.Selektywna przynęta szczupakowo-sandaczowa daje możliwość zastosowania pojedynczego grubego haka 7/0 a to już wystarczająco pewne uzbrojenie zarówno na suma jak i głowacicę.Akcja tej gumy napewno spodoba się tym gatunkom.Szybka ,wąska praca ogonka przy jednoczesnym bardzo energicznym migotaniu korpusu.Warto było się przyłożyć do dopracowania akcji w każdym detalu.Mam nadzieję że łownością nie będzie odbiegać od uklei 10 cm.Dla porównania 16-tka i 10-tka 1f642.png

post-54111-0-65690800-1520592121_thumb.jpgpost-54111-0-70465400-1520592129_thumb.jpg :)

• Like 13