Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Nie piszę o bzdurach w rodzaju  że coś robię , czy będę coś robił żeby tylko napędzać wątek .Mój temat aktualizują użytkownicy moich przynęt.Jeśli chcą się pochwalić sukcesami na moje przynęty to się pochwalą.Nie chwalą się to pewnie nic nie łowią  :( Oczywiście żartuję, na priw dostaję fotki z pięknymi rybami .Nie wszyscy chcą się chwalić na co łowią i gdzie.Może co odważniejsi się pochwalą  :)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Nie znoszę dozbrojek .Jednak w przypadku nowej uklei 16 cm. bez tego się nie obędzie.Ostatnie kilka dni uparłem się na ten model żeby mieć jasność w temacie.Kilka ładnych brań zarówno sandaczy jak i szczupaków i tylko wyjęty jeden sandaczyk 55 cm.Albo puste łupnięcia albo spady zaraz po zacięciu.Jedynym sensownym rozwiązaniem zbrojenia będzie wkręcana główka z dwoma kotwicami.Zbrojenie w hak 7,0 pewnie zda egzamin w przypadku takich sandaczy jak na fotce.Ten "paproszek" w pysku sandacza to płotka 13 cm.Pewnie uklejkę 16 cm.tak samo by łyknął i nie byłoby problemu z zacięciem 1f642.png :)

post-54111-0-76834500-1528371032_thumb.jpgpost-54111-0-20019900-1528371034_thumb.jpg

• Like 8

Brawo Jasiek!!!

Widzę,- po kolorze wędki, że i na moim ukochanym Podhalu zawitała tęcza tolerancji :lol:

A tak już bez jadu,-  sina perła zawsze dobrze działała ;)  tylko teraz mało kto ją robi :(  fajnie, że zawitała w Twoich wyrobach  ;)

• Like 2

Ojtam,ojtam jak różowa wędka to jakoś tak inaczej. :D Kolegów którzy zwracają uwagę na kolor tej wędki 

proszę o wybaczenie   bo  nie wiedziałem że będą nad wodą i dlatego nie jestem ani ogolony ,ani uczesany  :D

• Like 6

• 2 tygodnie później...

Wczoraj doszła przesyłka Wieczór nad wodą zaowocował jednym boleniem. Nie on był celem , a klenie. Woda mocno spada więc co tydzień muszę ich szukać od nowa. Trzy brania lecz żadna ryba nie wyjechała. Najgorsze że jedna poszła z wobkiem, przetarła żyłkę o kamienie

post-54418-0-62430500-1530816085_thumb.jpg

Edytowane przez bartek19176
  • Like 2

Przerobilem setki woblerow czy to firmowych czy seryjnych. I niewiele z nich spełnia moje oczekiwania. Jedne mimo że są dobre to są drogie, a na moim łowisku szczepów co nie miara. Cieciorka mogę prowadzić po łuku jak i zatrzymać w nurcie. Nie wykłada się tylko cały czas kusi i pracuje. Obecnie lowie na nie albo gloogi 3.5cm Nic więcej mi nie trzeba

• Like 1