Siasiu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Oczywiście Siasiu zapraszam Ciebie i Sylwka z tym woblerkiem do wyjaśnienia sprawy Pochlejemy do puki stara nas nie pogoni Przyjść przyjdziemy, ale kwiatków na przeprosiny nie przyjmę. Mogę zadowolić się jedynie woblerem łamanym na głowatkę bo słyszałem, że zacząłeś z powrotem robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Sasiu .Nawet nie wiesz ilu niby kolegów zawineło mi muchy z pudełka czy woblera z pracowni.I to nie biedaków .Przykre, nawet bym nie pomyślał, że tak można. Mi jeszcze nigdy nic na rybach nie "zginęło" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Poczekajcie jeszcze zaraz zrobię zdjęcie kolejnego mojego nabytku z przed wieków Janusza produkcji. Jak się znowu wyprze to będę przynajmniej szedł z dwoma do konfrontacji i kara umowna wyniesie 2 woblery.Tego też nie poznajesz, czy się przyznasz i napiszesz coś o nim, bardzo proszę Edytowane 18 Października 2018 przez Siasiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 To zależy ile ma długości.Takie 8-9 cm. robiłem pod głowatkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Ten głowacz ma około 5 cm i choć na tym zdjęciu tego nie widać to ma strasznie szeroki ster w porównaniu do teraz robionych głowaczy i przez to jego bardzo agresywna praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Jak założysz proporcionalne do jego wielkości kotwice to będzie chodził bardzo agresywnie .Te były robione z myślą o głowatkach i sporych kotwicach.Były lata że fajnie działały na nie głowacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Ale 5 cm na głowacice? Nigdy jeszcze takimi małymi głowacic nie łapałem, za poza tym u nas i tak na wodzie górskiej tylko 10+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Ten przepis 10 + wprowadzili kilka lat temu,ten głowacz jest z przed dwudziestu kilku Jak to ma 5 cm. to pewnie pod pstrągi ale zakłada się kotwice nr 8 a nie nr10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Czy istnieje możliwość zakupienia u Pana woblerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Proszę pisać na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Kiedyś do woblerowego zamówienia dostałem gratis gumę od Pana Janusza. Przyszedł na nią czas na główce 7 gram... dała ładnego okonia 32 cmz lekkigo opadu i do wody pozdrawiam twórcę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Warto wysyłać gratisy Uklejeczka 10 cm działa teraz niesamowicie Wczoraj ukleja 16 cm.działała na Dunajcu w Sromowcach.Kolega na Pucharze Głowatki Polując na głowacicę trafił na nią sandacza 60 + Na wodzie górskiej to dość zaskakująca sytuacja ,ale widać że jak jest to na nie bierze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 A padła jaka miarowa głowa na pucharze, czy tylko ten sandacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Dwa sandacze i dwie krótkie głowatki Były ładne lipienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub H Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Panie Januszu, Koledzy po kiju, Zdradźcie, proszę jak prowadzicie 10 cm uklejkę. Jednostajnie nad dnem? Jednostajnie z przerwami? Podbijacie w toni? Tradycyjnie z opadu, opukując dno? Podbijacie kołowrotkiem, czy z nadgarstka? A może macie jakieś inne patenty na prowadzenie gumy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Uklejka to guma bardzo uniwersalna.Cały pażdziernik świetnie sprawdzała się na 5 gr. główce hak 4/0 wieczorami na zaporówce .Perłowy duch prowadzony jednostajnie pod powierzchnią super kusił na pograniczu dnia i nocy sandacze podchodzące za drobnicą do brzegu.Na 8 gr.kolor wędzonka i transparentny seledyn z brokatem w pobliżu zalanych wiklin fajnie działa teraz na szczupaki .Kij wysoko w górze wolne prowadzenie z lekkim opadem nad trawami w pół wody .Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano złowiłem kilka sandaczyków 50-60 cm.na uklejeczkę niebieski grzbiet ,perłowy brzuch .Stojąc na 12 m rzucałem pod brzeg na 7 m.Klasyczny opad główka 15 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Tak jak pisze Janusz, uklejki sprawdzają się w kazdym prowadzeniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub H Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Dzięki Panowie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 NAPISZĘ KRÓTKO! DZIĘKUJĘ JANUSZU ZA WSPANIAŁE WOBLERY!http://jerkbait.pl/topic/103341-sandacze-2018/page-7#entry2476788 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Gratulacje Jurek. Moje największe woblerowe też złowiłem na "Zaczarowany ołówek " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub H Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Panie Januszu, jakie minimalne obciążenie stosuje Pan do okonia 12 cm i płotki 13 cm? Główka 7 gr będzie OK, czy za mało? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Wystarczy juz pracuje w opadzie przy 7g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Pracuje w opadzie już przy 7 gr. osobiście łowię plecioną 0,22 mm. stawiającą konkretny opór to na lekki opadzik stosuję 8-10 gr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Janusz Twoje przynęty dalej łowią http://jerkbait.pl/topic/107261-sumy-2018/page-4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub H Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Panie Januszu, które swoje woblery poleca Pan do łowienia szczupaka na wodzie 2-2,5 metra? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi