Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście Siasiu zapraszam Ciebie i Sylwka z tym woblerkiem do wyjaśnienia sprawy  :) Pochlejemy do  puki stara nas nie pogoni  :D

Przyjść przyjdziemy, ale kwiatków na przeprosiny nie przyjmę. Mogę zadowolić się jedynie woblerem łamanym na głowatkę bo słyszałem, że zacząłeś z powrotem robić :D

• Like 1

Poczekajcie jeszcze zaraz zrobię zdjęcie kolejnego mojego nabytku z przed wieków Janusza produkcji. Jak się znowu wyprze to będę przynajmniej szedł z dwoma do konfrontacji i kara umowna wyniesie 2 woblery.

Tego też nie poznajesz, czy się przyznasz i napiszesz coś o nim, bardzo proszę :)

post-61321-0-75763800-1539890376_thumb.jpg

Edytowane przez Siasiu
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Warto wysyłać gratisy :)  Uklejeczka 10 cm działa teraz niesamowicie  :) Wczoraj ukleja 16 cm.działała na Dunajcu w Sromowcach.Kolega na Pucharze Głowatki Polując na głowacicę trafił na nią sandacza 60 +  :blink: Na wodzie górskiej  to dość zaskakująca sytuacja ,ale widać że jak jest to na nie  bierze  :)

• Like 2

Panie Januszu, Koledzy po kiju,

Zdradźcie, proszę jak prowadzicie 10 cm uklejkę. Jednostajnie nad dnem? Jednostajnie z przerwami? Podbijacie w toni? Tradycyjnie z opadu, opukując dno? Podbijacie kołowrotkiem, czy z nadgarstka? A może macie jakieś inne patenty na prowadzenie gumy? 

Pozdrawiam

Uklejka to guma bardzo uniwersalna.Cały pażdziernik świetnie sprawdzała się na 5 gr. główce hak 4/0 wieczorami na zaporówce .Perłowy duch prowadzony jednostajnie  pod powierzchnią super kusił na pograniczu dnia i nocy sandacze podchodzące za drobnicą do brzegu.Na 8 gr.kolor wędzonka i transparentny seledyn z brokatem  w pobliżu zalanych wiklin fajnie działa teraz  na szczupaki .Kij wysoko w górze wolne prowadzenie z lekkim opadem nad trawami w pół wody .Wczoraj wieczorem  i dzisiaj rano złowiłem kilka sandaczyków  50-60 cm.na uklejeczkę niebieski grzbiet ,perłowy brzuch .Stojąc  na 12 m rzucałem pod brzeg na 7 m.Klasyczny opad główka 15 gr.

• Like 1

• 3 tygodnie później...