bencur Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Dobrze że w moich stronach nie ma tak wielu ograniczeń i mogę spokojnie katować widły hehe i testować nowe modele jedynie do końca marca mam ograniczenie na Wisle ale mam jeszcze Dunajec i małą rzeczke na której klenie biorą teraz pięknie oczywiście bezrybie totalne kłusole zrobili swoje lecz coś tam jeszcze zostalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 W poprzednich latach ciężko było przekroczyć 50 cm.W tym roku po okrojeniu najatrakcyjniejszych dla spiningistów kolejnych kilku kilometrów Dunajca czterdziestak to już ryba że cho,cho.Zastanawiam się czym kierują się władze okręgu dyskryminując wędkarzy łowiących na spining ? Parę tygodni temu planując urlop próbowałem znaleźć odcinki gdzie można łowić na spining... i doszedłem do wniosku że jest to tak zagmatwane że wolę pójść w góry niz sobie jeszcze narobić problemów A jest to chyba jeszcze naleciałość z poprzedniej epoki kiedy na muchę łowiła tylko "elyta"... może kierują się dobrem ryb? Można przecież wprowadzić nakaz stosowania haków bez zadziorów i szkody nie będą większe niż przy muszce... W każdym razie jest to trochę krzywdzące dla spinningistów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Janusz nie chcę Tobie słodzić ,ale Twoje wobki naprawdę dają radę !Od 2 sezonów praktycznie 2 wyjazdy były bez brania, a reszta to same rybki na Twoje wobki ! Gdzieś pisałeś ze łowienie na Twoje woblery uzależnia to prawda ! Moi faworyci to chiciorek,brzanówka,igiełka oraz zawodnicza 5 Edytowane 3 Marca 2014 przez maciek17_mi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Bardzo się Maćku cieszę że moje wobki u ciebie również dają radę. ładnie z Twojej strony że ostrzegasz potencjalnych nabywców "Widełków" przed uzależnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Te wobki sa po prostu ideałami rękodzielnictwa, naprawdę praca tych przynęt i same ryby łowione na nie mówią same za siebie...Janusz nawet nie zadajesz sobie sprawy ile bym dał aby mieć choć 10% Twojego talentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Dzięki sowos .Poprostu staram się je robić najlepiej jak umię a że jeszcze wkładam w to trochę serca to i efekty w postaci rybek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Trzeba mieć rękę i dar do stworzenia takich wobków tym bardziej że każdy model jest łowny jak cholera i co najlepsze na każdą z przynęt Janusza można złowić dosłownnie każdą rybę. Ja na chwile obecną mam jedno pudełko przynęt głównie widlaków może z dwa innej firmy. Na ten sezon planuje niebawem dokupić jeszcze kilka sztuk i w zupełności mi wystarczy. Na wobki Janusza łowię głownie bolenie i często jest tak że gdy podchodzę do danej miejscówki w której wiem że jest pan bolek , otwieram pudełeczko i biorę w łapę na chybił trafił, od igiełki przez piąteczki, chiciorki po większe wabiki. Zazwyczaj kończy się to 1:0 dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Ja też tak mam że nad wodę chodzę tylko z jednym małym pudełkiem "Widełków". W zupełności mi wystarcza .To że na każdy z moich modeli można złowić każdą rybę to jest poprostu zaletą łownych woblerów.Oczywiście nie jest to tak do końca.Wszystkie łowią, ale w skuteczności na konkretne gatunki niektóre modele nie da się zastąpić innymi.Piszesz o "igiełce".Pstrągowy killer,zarąbisty rownież na jazie,klenie ,okonie i niestety bolenie.Niestety to dlatego że "igiełka " uzbrojona jest w dwie kotwice nr.12 a co w konfrontacji już z takim bolkiem 60 plus najczęściej kończy się porażką.Najważniejsze że łowią wszysko.Sam często tak mam że dopuki nie zobaczę co choluję nie wiem co za cholera targa mi wędką.Szczegulnie to dotyczy "Brzanówek".na które poza oczywistym celem w postaci pstrągów ,brzan, kleni wieszają się świnki,leszcze,płocie,wzdręgi,certy,jelce,okonie ,sandacze i szczupaki czyli praktycznie wszysto co ma na tyle dużą mordkę by ją zeżrec.Najważniejsze że biorą a co, to już sprawa drugożędna.Czasami po kilku minutach bardzo emocjonującego cholu na brzanówkę jak mi sie wydawało szczupak około 80 cm.okazuje się o wiele waleczniejszym leszczem 65 cm.Fajnie że na rybkach stale jesteśmy czymś zaskakiwani . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 W tym sezonie chce spróbować szczęścia z brzanami. Które wobki możesz polecić poza brzanówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Poza brzanówkami najchętniej atkowane przez brzany są "ślazurki"5 cm.[fotka[ oraz "stara pstrągowa piątka" Edytowane 5 Marca 2014 przez Janusz Wideł 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Piękne rybsko, aż się rozmarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) Ale potwór to musiała być piękna walka. Edytowane 6 Marca 2014 przez norbert-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Poza brzanówkami najchętniej atkowane przez brzany są "ślazurki"5 cm.[fotka[ oraz "stara pstrągowa piątka" Zdjęcie0046.jpgTys prowda hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Janusz napisz mi co to za wobler ze zdjęć ( środkowy) dla porównania 1 hiciorek a 3 piąteczka. Nie jestem pewien nr 2.Czy to też jakaś piątka? Dodam że ma drobną migoczącą pracę Edytowane 9 Marca 2014 przez grayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Dziś bączek znowu nr 1 kilka kleni + - 35cm i 2 szczupaczki jako przyłów czyli znowu teoria się potwierdza Widły dobre na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Super !!! A ja uroczystości rodzinne i nawet nie miałem czasu e ten wekend przetrzeć wędki z kurzu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Grayo ten model na zdjeciu w środku to model z balsy ,niepowtarzalny, można go nazwać płytka psrtrągowa piątka i będę wiedział o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Dzięki:) są jeszcze dostępne? Kuzyn kupił go chyba w Bydgoszczy i jak go zobaczyłem u niego w pudełku to ... była miłość od pierwszego ujrzenia heh, 4-pak postawiłem i jest mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Musiał go kupić dość dawno .Za czteropak sam bym kupił .Oczywiście są dostepne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Niewiem jak długo go miał ale ja go mam od kwietnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Grayo ten model na zdjeciu w środku to model z balsy ,niepowtarzalny...Witam, to kolega Janusz i w balsie rzezbi ? Sadzilem, ze raczej twardsze drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Polecam i ludzie łowią.Januszu, wczoraj na twojego 38cm. Może nie byk, ale to rekord tego wędkarza, początkującego pstrągarza zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Sorki troche nie z tego czteropaka, Janusz a ta brzanka na co sie skusiła? Czyżby bandziorek? Musze Cie troche pomeczyć na priv-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Niektóre modele które nie da się zastąpić innym materiałem wykonuję wyłącznie z balsy.Najczęściej są to płytkie pstrągówki 4,5-5 cm. na krystalicznie czystą wodę .Muszą daleko latać a przy tym muszą zachować bardzo drobną o dużej częstotliwości akcję ogonową .Oczywiście tak pracujący wobler to zarówno ideał na klenie i bolenie .Dzięki Joker za promocję.Zaproszenie na prąd z cherbatkę nadal aktualne .Ta brzana z poprzedniej strony łykneła ślazura 5 cm. z brzuchem w kolorze kukurydzy.Mam kolegę z Krynicy skutecznie łowiącego tymi kukurydzianymi ślazurami na Popradzie od lutego do września .Osbiście mam na nie dobre wyniki w czerwcu i lipcu.Nawet w samo południe, co jak na tą porę roku jest dość dziwne wieszają sie na nim pstrągi ,klenie i brzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Januszu, czasem lubię polecić woblery kogoś innego niż własne. W ten sposób buduje się wiarygodność 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi