Janusz Wideł Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Super Maciek że wymiatasz .U mnie w maju równierz "Chiciorek" i "Zawodniczka"5 cm.To podstawa .Wujek piękna ryba!!! Jakość zdjęcia rzuciła mnie na kolana Niesamowicie ubarwiony ten boleń ,nigdy takiego nie widziałem.Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Coż to za boleniowa 6-tka? O tym jeszcze nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Ten na którego złowił Wujek tego ciemnego bolka miał dokładnie 6,5 cm.Z powtarzalnych modeli to pewnie płytki "Bańdziorek" albo jakiś niepowtarzalny model strugany z korzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Tak, miał dokładnie 6,5cm. Nie wiem jak się nazywa ten wobler i z czego jest zrobiony, ale najważniejsze że łowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 (edytowane) Dzisiaj polując na bolki przytrafił się ładny pstrąg 42 cm (pierwszy w życiu ). Na końcu zestawu oczywiście chiciorek Edytowane 25 Maja 2014 przez grayo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Gratulacje grayo Ja dzisiaj na "Chiciorka" kilka rybek takich do 55 cm.Najfajniejsze że na tą samą przynętę złowiłem :szczupaka,,bolenie i okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Uniwersał który łowi naprawdę wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Pan Janusz pewnie w warsztacie zaiwania srodek sezonu, trzeba rozruszać temacik jak widlaki ostatnio polowili cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Dzisiaj cztery bolki 55-60 cm .I o zgrozo bez telefonu ani aparatu dwa klenie 58cm i 61 cm.Masakra takich kleni nie złowiłem ze cztery lata i nie miałem czym zrobić fotki .Bolki na ''Chiciorka " klenie na "brzanówkę 4,5 cm". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Dunajec już lowny?Czy gdzies indziej się wybrales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Marius 13 Przepraszam nie powiem gdzie połowiłem.Niedaleko Sącza .Ryby od cholery .Szarpakowcy przy mnie wyciągneli karpia około 15 kg. i sumka około 120 cm.Jakbym się odezwał to pewnie bym już tu dzisiaj nie pisał.Pięciu nawalonych, bardzo agresywnych gości walących wódę z gwinta.Jakbym wyciągnął legitymację straznika to pewnie by to była ostatnia rzecz jaką w życiu zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 To prawie jak na "cyganowce" tez tam lepiej samemu się nie zapuszczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Janusz, a na Policję zadzwonić? Ja jak coś widzę nie tak to na rzeczną dzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 No to Graty za te klenicha, napisz chociaż czy to Dunajec tak obdarował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Jabym miał przy sobie telefon to zadzwoniłbym do straży rybackiej i zrobił zdjęcia kleni.Znajomy dzwonił w kwietniu na policję że mordują sandacze na tarliskach, to mu powiedzieli że to nie ich działka i żeby dzwonił do straży rybackiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Dunajec jeszcze za brudny,choć z dnia na dzień wygląda lepiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Ano właśnie, dlatego ciekawy byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalvcf Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Jak tam aktualnie się spisują woblerki Pana Janusza? ja własnie czekam na przesyłke. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez michalvcf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 U mnie kicha.Zabrało rybe w dól za zaporę w Roznowie.Na otarcie łez zciągneło trochę pstragów z odcinka specjalnego to czasem uwiesi się coś z kropkami .Najchętniej atakowane są "Plytka piateczka" i "Stary pstrągowy"takrze 5 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Witam u mnie dziś kilka kleni tak ok 30 cm na 4- kę kleniową , Kolega chyba 6 kleni połowił na tego wobka gdy ja stukałem gumami po dnie . Brana w stojącego wobka albo lekko na wstecznym . Nie wiem dlaczego ale bolki wogóle nie współpracują walą ale przynęt nie ruszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Bolki chyba mają trudny okres u mnie prawie ich nie widać na powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Skubańce żerują tylko dyskretnie. Wyskok na ukleje od dołu, małe oczko, raz i nie ma cwaniaka . Żanda inna tak mnie nie irytuje i intryguje jednocześnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Grayo bolki u nas się najadły po niedawnym tarle uklejki więc im ciężko ganiać z wierzchu brzuszki pełne i z lekką nadwagą :) żeby nie było offt top to Janusz parę dni temu połowiłem trochę szczupaków około 10 szt na brzanówkę,zawodniczą 5,chiciorka 5,5 cm i boleniówkę 6,5cm było też parę okoni Boleniówka 6,5cm rewelacyjnie spisywała się na płytkim starorzeczu. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez maciek17_mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Super że macie co łowić.U mnie woda zabrala duża rybę .Okoni 20-25 cm.na "Igiełkę "można połowić do bulu.Czasem klenik czy pstrązek.na "brzanówkę".Bolki zostały mi takie 50-55 cm.i to samo co u was, zrobiły się bardzo wybredne.Kombinowałem i udało sie.Do pływającego "Chiciorka "założyłem obie kotwice nr.10 ,wolniutkie prowadzenie i kilka rybek wcześniej tylko odprowadzających w końcu się uwiesiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayo Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Mi wczoraj wyszedł za chiciorkiem skubaniec ale nie miałem już możliwości zrobić jakiegoś agresywnego ruchu bo i tak wobek siedział prawie w przelotce a to była chyba ryba życia zaraz idę na niego zapolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi