Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Super Maciek że wymiatasz :) .U mnie w maju równierz "Chiciorek" i "Zawodniczka"5 cm.To podstawa :) .Wujek piękna ryba!!! Jakość zdjęcia rzuciła mnie na kolana :D Niesamowicie ubarwiony ten boleń ,nigdy takiego nie widziałem.Gratulacje ! :D

• Like 1

Dzisiaj cztery bolki 55-60 cm .I o zgrozo bez telefonu  ani aparatu dwa klenie 58cm i 61 cm.Masakra takich kleni nie złowiłem ze cztery lata i nie miałem czym zrobić fotki .Bolki na ''Chiciorka " klenie na "brzanówkę 4,5 cm".

Marius 13 Przepraszam nie powiem gdzie połowiłem.Niedaleko Sącza :) .Ryby od cholery .Szarpakowcy przy mnie wyciągneli karpia około  15 kg. i sumka około 120 cm.Jakbym się odezwał to pewnie bym już tu dzisiaj nie pisał.Pięciu nawalonych, bardzo agresywnych  gości walących wódę z gwinta.Jakbym wyciągnął legitymację straznika to pewnie by to była ostatnia rzecz jaką w życiu zrobiłem.

Jabym miał przy sobie telefon to zadzwoniłbym do straży rybackiej i zrobił zdjęcia kleni.Znajomy dzwonił w kwietniu na policję że mordują sandacze na tarliskach, to mu powiedzieli że to nie ich działka i żeby dzwonił do straży rybackiej .

U mnie kicha.Zabrało rybe w dól za zaporę w Roznowie.Na otarcie łez zciągneło trochę  pstragów z odcinka specjalnego to czasem uwiesi się coś z kropkami :) .Najchętniej atakowane są "Plytka piateczka" i "Stary pstrągowy"takrze 5 cm.

• Like 1

Witam u mnie dziś kilka kleni tak ok 30 cm na 4- kę kleniową , Kolega chyba 6 kleni połowił na tego wobka gdy ja stukałem gumami po dnie . Brana w stojącego wobka albo lekko na wstecznym .

Nie wiem dlaczego ale bolki wogóle nie współpracują walą ale przynęt nie ruszą .

Grayo bolki u nas się najadły po niedawnym tarle uklejki więc im ciężko ganiać z wierzchu brzuszki pełne i z lekką nadwagą :) :) :) żeby nie było offt top to Janusz parę dni temu połowiłem trochę szczupaków około 10 szt na brzanówkę,zawodniczą 5,chiciorka 5,5 cm i boleniówkę 6,5cm było też parę okoni :) Boleniówka 6,5cm rewelacyjnie spisywała się na płytkim starorzeczu.

Edytowane przez maciek17_mi

Super że macie co łowić.U mnie woda zabrala duża rybę .Okoni  20-25 cm.na "Igiełkę "można połowić do bulu.Czasem klenik czy pstrązek.na "brzanówkę".Bolki zostały mi takie 50-55 cm.i to samo co u was, zrobiły się bardzo wybredne.Kombinowałem i udało sie.Do pływającego "Chiciorka "założyłem obie kotwice nr.10 ,wolniutkie prowadzenie i kilka rybek wcześniej tylko odprowadzających w końcu się uwiesiło :)