Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak tam prace ida ? Moje stadko :mellow:  mysle ze już schnie ;) nie mogę się doczekać nowych  wobkow z "brzydkim ryjkiem" czasem jak ryby nie biora potrafie godzine rzucac pod nogi i patrzeć jak" :D  to to" pracuje -_- i wciąż nie mam pojęcia jak Ty to robisz :lol:

Na Popradzie karpie po 8kg grunciaki lowia :) a "normalnych" ryb dla tego lowiska nie ma ........ <_<Poprawka...... szbki wypad, kilka małych potokow ,gruby teczak przy nogach się wypial po ,ktoryms wyskoku :P  ,na koniec wielki potok przeczalgal mnie niezle, na koniec potrzasnal dwa razy lbem i odplynal ,igielka dzisiaj gora....efekt 1,5h łowienia... pozdrawiam.

Edytowane przez marius13

Marius 13 dzisiaj miałem podobnie jak ty tylko troszkę lepiej się podarzyło.Dwa kleniki 40-45 cm. potok 40cm.i tęczk 42 cm.wszystko na"Ślazurka " 5 cm.Faktycznie widziałem w Dunajcu lekko charatniętego  karpia 12-14 kg.Dość ciekawy widok jak na Dunajec :huh: .

• Like 3

Witam wszystkich , Ja wczoraj miałem w nocy około godziny zero niezłego byczka zanderka na kiju , poradził sobie szybko z agrafką nr 8 spinwala , nie wiem jak on to zrobił ale ją odpiął i popłynął z woblerkiem Pana Janusza :(

Szkoda ryby bo teraz będzie pływać zakolczykowana :/

To i tak poszalałeś marius 13 .Ryba przestała kompletnie gryż.Wczoraj dwa kleniki 25cm. i kilka małych okonków na" igiełkę ".Jedyna przyneta na którą cokolwiek reagowało.Tomekoo miał byka sandacza na "Bańdziorka " w wersji plytko chodzącej.

Woblery Janusza sa dobrym przemyślanym popartym 30 letnia praktyka wyrobem, z każdym dniem coraz bardziej przekonuje się do tych "blaszano sterych " przynęt ,pare lat temu zapomniałem o tych woblerkach teraz wiem, ze był to duzy blad ,który skrzętnie naprawiam ;) dzięki za nowa partyjke. Zapytam,  kozystajac  :) ....... woblery plywajace na sandacza 5,5cm..-6,5cm co polecisz? Opowiedz cos o odchudzonum 6,5cm "zaczarowanym olowku"....może jakas fota? Przyznam szczerze ten 9 cm to już kawal woblera ,do trolla klasa .Pozdrawiam.

W wielkości 5,5 cm.to "chiciorek".W wersji pływającej rewelka na sandałki bijące na płytkiej wodzie w rybki 5cm.Nazwa "Bańdziorek" 6,5 cm to nie jakieś jaja marketingowe tylko nazwa powstała w czasie niesamowitych połowów na tą przynętę gdy na nic innego nie chciały brać.W wersji głębokiej schodzi do 2,5 m.w wersji płytkiej 0,5m.Super działa na nocne sandacze i kluchy klenie.Jest wersja odchudzonego "bańdziorka" 6,5 cm. Skuteczny nie tylko na sandacze i szczupaki ale również na pstrągi i głębiej żerujące bolenie.Kilka stron wstecz znajdziesz fotkę chudziaka "bańdziorka" w wersji "kropkowaniec" w pysku pieknego pomorskiego pstrąga

A ten model w rozmiarze 7cm  :wub:  dla mnie od tego lata będzie podstawowym letnim sandaczowym dziennym wobkiem  ;)

Rzadko zdarza się aby jeden model był dobry w różnych rozmiarach ale ten dzięki Janusza wyczuciu jest nie mniej łowny niż 9-ka :) a przynajmniej teraz gdy odpowiada pokarmowi Reńskich sandaczy.

Brawo Janusz!!!! Za to, że czasem dajesz się namówić na eksperyment ;)

Edytowane przez Rheinangler

Super :D Już wiem co bedę strugał w zimie. :) Odkąd napisałeś o zminiaturyzowanych nocnych sandaczówkach kilka osób zamówiło tego wobka.U nas tak samo działa zarąbiście jak u Ciebie na Renie.Tylko u nas wiekszość cicho, sza żeby się czasem kolega nie dowiedział na co połowiłem bo jak sie dowie to może żłowić wiecej odemnie. :( Ot taka nasza mentalność.