marius13 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witam jak tam prace ida ? Moje stadko mysle ze już schnie nie mogę się doczekać nowych wobkow z "brzydkim ryjkiem" czasem jak ryby nie biora potrafie godzine rzucac pod nogi i patrzeć jak" to to" pracuje i wciąż nie mam pojęcia jak Ty to robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Pomalutku kończę Twoje zamówionko .Super że ich praca hipnotyzuje nie tylko rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 No a co mam robic ryby powodz zadrala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Calkowicie Cię rozumię U mnie też ostały sie tylko klenie .potoki,tęczaki i wczoraj żrodlak .Chyba te egzotyczne rybki ściągneło ze Słowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Na Popradzie karpie po 8kg grunciaki lowia a "normalnych" ryb dla tego lowiska nie ma ........ <_<Poprawka...... szbki wypad, kilka małych potokow ,gruby teczak przy nogach się wypial po ,ktoryms wyskoku ,na koniec wielki potok przeczalgal mnie niezle, na koniec potrzasnal dwa razy lbem i odplynal ,igielka dzisiaj gora....efekt 1,5h łowienia... pozdrawiam. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Marius 13 dzisiaj miałem podobnie jak ty tylko troszkę lepiej się podarzyło.Dwa kleniki 40-45 cm. potok 40cm.i tęczk 42 cm.wszystko na"Ślazurka " 5 cm.Faktycznie widziałem w Dunajcu lekko charatniętego karpia 12-14 kg.Dość ciekawy widok jak na Dunajec . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Slowakom stawy wymylo?// Slyszalem ze ktoś na Popradzie wyciagnal potężnego sandacza ok.10 kg........i czeste obcinki .....trzeba stalki wygrzebać pewnie szczupaki w rzece na odcinku gorskim hmmmm lipienie i pstrągi wrzreja do nogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 U mnie wczoraj okon 35 i jeden sandacz z 60 . Sandacz po prostu rzygał drobnicą coś z czerwonymi płetewkami takie ok5-6 cm , gardło pełne sieczki przemielonej , lecialy po skórze z pod skrzeli . Ogólnie wielka lipa nikt w koło nic nie łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 29 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Na co złowiłeś te ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Wczoraj 2 klenie"38-39cm... wykleczane" na igielke, ryba ostrozna i kaprysna pewnie czula zmiane pogody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekoo Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Witam wszystkich , Ja wczoraj miałem w nocy około godziny zero niezłego byczka zanderka na kiju , poradził sobie szybko z agrafką nr 8 spinwala , nie wiem jak on to zrobił ale ją odpiął i popłynął z woblerkiem Pana Janusza Szkoda ryby bo teraz będzie pływać zakolczykowana :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Na 90% "wytrze kotwice o kamienory Na jakiego wobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 To i tak poszalałeś marius 13 .Ryba przestała kompletnie gryż.Wczoraj dwa kleniki 25cm. i kilka małych okonków na" igiełkę ".Jedyna przyneta na którą cokolwiek reagowało.Tomekoo miał byka sandacza na "Bańdziorka " w wersji plytko chodzącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekoo Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Dokładnie tak zdzielił na bandziorka . W tym roku ten wobler przodował w moim pudełku . Mimo że sam robię sobie woblery ten kosił wszystko w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekoo Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Wczoraj zaś żerowała drobnica niestety . Nie było ryb godnej wielkości co by chciały pożreć drewka w nocy . Do 24 coś się działo później było już tylko gorzej i sama rzeka jak by umarła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Woblery Janusza sa dobrym przemyślanym popartym 30 letnia praktyka wyrobem, z każdym dniem coraz bardziej przekonuje się do tych "blaszano sterych " przynęt ,pare lat temu zapomniałem o tych woblerkach teraz wiem, ze był to duzy blad ,który skrzętnie naprawiam dzięki za nowa partyjke. Zapytam, kozystajac ....... woblery plywajace na sandacza 5,5cm..-6,5cm co polecisz? Opowiedz cos o odchudzonum 6,5cm "zaczarowanym olowku"....może jakas fota? Przyznam szczerze ten 9 cm to już kawal woblera ,do trolla klasa .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 W wielkości 5,5 cm.to "chiciorek".W wersji pływającej rewelka na sandałki bijące na płytkiej wodzie w rybki 5cm.Nazwa "Bańdziorek" 6,5 cm to nie jakieś jaja marketingowe tylko nazwa powstała w czasie niesamowitych połowów na tą przynętę gdy na nic innego nie chciały brać.W wersji głębokiej schodzi do 2,5 m.w wersji płytkiej 0,5m.Super działa na nocne sandacze i kluchy klenie.Jest wersja odchudzonego "bańdziorka" 6,5 cm. Skuteczny nie tylko na sandacze i szczupaki ale również na pstrągi i głębiej żerujące bolenie.Kilka stron wstecz znajdziesz fotkę chudziaka "bańdziorka" w wersji "kropkowaniec" w pysku pieknego pomorskiego pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Na str.19 w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Jedno branie jedna ryba pstrag... 34.......probowalem na " piateczke zawodnicza " ale jak zwykle igielka dala rybe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek86 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Panowie gdzie mozna dostac "zaczarowany ołówek" bo obdzwoniłem wiekszosc sklepow i lipa :-\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Może bezpośrednio u autora tego wątku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Towar deficytowy .Napisz do mnie na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) A ten model w rozmiarze 7cm dla mnie od tego lata będzie podstawowym letnim sandaczowym dziennym wobkiem Rzadko zdarza się aby jeden model był dobry w różnych rozmiarach ale ten dzięki Janusza wyczuciu jest nie mniej łowny niż 9-ka a przynajmniej teraz gdy odpowiada pokarmowi Reńskich sandaczy.Brawo Janusz!!!! Za to, że czasem dajesz się namówić na eksperyment Edytowane 3 Lipca 2014 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Super Już wiem co bedę strugał w zimie. Odkąd napisałeś o zminiaturyzowanych nocnych sandaczówkach kilka osób zamówiło tego wobka.U nas tak samo działa zarąbiście jak u Ciebie na Renie.Tylko u nas wiekszość cicho, sza żeby się czasem kolega nie dowiedział na co połowiłem bo jak sie dowie to może żłowić wiecej odemnie. Ot taka nasza mentalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) Ha ha ha to taka kolezenska "dobroc" Janusz a do 9 "zaczarowany olowek" jaki kijaszek trzeba mieć bo mój cv. 18g to jakos cieko go widze .Zwlaszcza na Dunajcu. Edytowane 3 Lipca 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi