Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

post-54111-0-37882300-1406656917_thumb.jpg

U mnie podobnie od dwóch tygodni.Koledzy mają więcej czasu ,ja tak co trzy dni ,ale scenariusz jest ten sam.Stajemy na wodzie 3-4 m.I łojimy po kilkanaście sandaczy na twarz przez dwie godzinki.Dłużej się nie da bo oblężenie wokół naszej łódki jest tak duże że nie mamy ruchu.Odpływamy ze 100 m.i jest to samo.Obrzucający nas gumami, kogutami i jakimś woblerowym badziewiem nie łowią praktycznie nic.Tak samo było w ta sobotę.Po pół godzinie mieliśmy w zasięgu rzutu 9 łodzi .We trójkę złowiliśmy około 30 sandaczy w tym połowa w granicach 60-65 cm.Na tych 9 łódkach w tym samym czasie trzy maluszki. :) .Niestety pod grożbą wyrzucenia z łódki :( na dzisiaj  nie mogę opisać na jaki model mojego woblera łowimy.

• Like 6

Jasiu niby widać na co?ale coś mi się wydaje że ściemniasz z tym woblerem w paszczy!na Czorsztynie w dzień łowisz na tak płytko schodzący wobler?

tosz to 9sandaczowa płytko schodząca.Góral prawdy Ci nie powie! :P

Edytowane przez sw.RP
  • Like 2

Mi dzisiaj spadły dwie ryby z 7 -mki Janusza ,masakra.Do jednej już się układał braciak  i spadła pod nogami :blink: :wacko:

Woda szambo ,tylko na mocno pracujące wobki cokolwiek puka .jedna stukała chyba z 6 razy zanim się zapięła ,ale i tak spadła .

Nie chce mi się o tym gadać ,jeszcze szczęśliwą7-mkę urwałem ,a miałem tylko jedną .

To tak jak u mnie Bandziorka odchudzonego stracilem i to na amen..ostatnio pare razy nurkowalem.....miały być sandacze a szczupaki zaczely mi "ciac" po zalozeniu stalki bez brania.....musze kupic cieńsze stalki.

Edytowane przez marius13

Arek ta 10" :o to plywajaca?

tak wersja płytko schodząca nie podobała sie Jaskowi po zrobieniu za to sandaczom i boleniom się podoba  ;) wersja głębokoschodzaca to adaptacja głowacicowego wobka tylko trochę bardziej płaska ;)

Lata bardzo dobrze waga 13g ale kształt i rozmieszczenie obciążenia Janusz dobrał po mistrzowsku, protoplastą tego wobka (płytkochodzącego) była rapala flat rap która tylko w wersji 8cm jest fajna 6 i 10 sa do ....no.... jak stelle  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

A Jasiu z 6-tki zrobił cudo, które goli wszystko, 8-ka jest fantastyczna a 10-tka nie mniej....

Ot co potrafi indywidualne podejście i doświadczenie Janusza :wub:

Edytowane przez Rheinangler

Dzisiaj - Odra, ok 7, juz nie wiedząc co zapiąć na agrafke padlo na jeszcze nie uzywaną brzanowke. Pierwszy rzut, sprowadzam po wachlarzu ze szczytu glówki, doprowadzam do warkocza i BAM! Siedzi! Nie wiem co mam ale idzie ostro w dół rzeki rozbrzmiewając cudowną melodię hamulca (symfonia Penna;)). Niestety nie da sie zatrzymać tej łodzi podwodnej i w okolicach poniższej glowki pęka linka 0,22... stoję z miną kota ze Shreka i pytaniem WHHHHY?!?! Pierwszy rzut, pierwsza ryba na miare rekordu osobistego (czymkolwiek byla) i takie cos...? W dodatku brzanowke mialem tylko jedną, wniosek? W poniedzialek zamawiam 3 brzanówki. Chyba reszte woblerów sprzedam i wydam wszystko na "widełki" bo odkad je mam - łowię.

Dziekuje Panie Januszu bo to dzięki Panu takie emocje :) Oficjalnie zapisuje sie do funclubu "Wideł" :)

Mam wrażenie że jesteś kolejną ofiarą "Widłozy" :D Tak to juz jest z moimi woblerkami :) Poprostu łowią.Witam w klubie :D .Na brzanówke mogłeś mieć każdą rybę.Dla mnie to popradzki killer.Bez tej przynęty w sierpniu nie było by po co jechać na Poprad.Brzany ,pstrągi,klenie,świnki bardzo lubią tego wobka.W Angli killer na szczupaki.W Irlandi trocie i tęczki ,w Hiszpani i Francji pstrągi i klenie ,w USA sam miałem okazję się przekonać zabujczo skuteczny na jeziorowe bassy .Poprostu bardzo łowna kostrukcja sprawdzająca się dokładnie wszędzie :) .

Edytowane przez Janusz Wideł

Witam woblerki  doszły.Dziękuję bardzo panie Januszu mimo że nie łowiłem pana wyrobami uważam że jest pan jednym  z lepszych rękodzielników jeśli chodzi o woblery  no i na sucho także  przyłączam się do funclubu pana wyrobów.Pozostaje to co najprzyjemniejsze w wędkarstwie nad wodę i machanie wędką  .Pozdrawiam serdecznie.

• Like 1

Ja też dzisiaj otrzymałem partyjkę 5sztuk. woblerków. Bardzo ładne wykonanie i jak ktoś już pisał na formu: "woblery z duszą".

Pierwsze testy na weekend. Ogólnie chciałem kilka cukierków wrzucić do pudełka, mam nadzieję, że ich nie stracę.