Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Jest zabójcza nie tylko u Arka na Renie :) .Znad Wisełki i Warty mam takie same wieści :) .Mariusz ,robiąc woblery rozkładam obciążenie,rozstaw uchwytów do drutu pod kontem VMC .Zakładając ciężkie Ownery przy małych woblerach masz duża szanse zakłócic ich prace lub spowodować szczepianie się kotwic bo rozmiar Ownerów nijak się nie ma do europejskiej rozmiarówki.Przy woblerach 8 cm. w górę nie ma to już większego znaczenia.Jest też coś takiego jak osełka .Vmc po kilu pociągnięciech osełką jest ostrzejsza od cienkich Ownerów.Ownery niestety po stracie dziewiczej ostrości nie da się naostrzyć.

Ja mimo wszystko poprzezbrajalem w Ownery i wobki pracuja.Nie stwierdzilem oznak zaniku pracy.Ekspertem nie jestem, ale jak woda wroci do "normy" to wierze, ze ryby zweryfikuja mój ruch.

Vmc niestety sa za slabe na ryby ktore lowie.

• Like 1

A mnie kto podziękuje ;) :lol: :lol:

Zawież na miejsce,daj woblerka,posteruj łajbą za uciekającą kijanką i podbierz łapą bez rękawiczki :ph34r: :blink: :wacko: :o :huh:

I tylko dzięki ,oj braciak braciak ;) ;) ;) :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: ten browar musi być większy ...

Dobra,chociaż cmoknąłem kijankę ...

781800_DSC_0453.JPG

Edytowane przez Krystekwolf
  • Like 5

Siwek219 Gratulacje :D :D :D :D Kawał suma . Biorąc pod uwagę Twój boleniowy zestaw, to super wyczyn. Pewnie bez Krystiana byłoby troszkę trudniej :D :D :D .Zakładając na agrafkę  '' Zaczarowany ołówek'' można się spodziewać potwora z głębin z każdego gatunku :) .

• Like 2

Adaś,to największa kijanka Młodego i to niechcący :P :lol: :lol: :lol:

Chłopak się zmęczył tym pompowaniem że ho ho :o :) ale dał radę .

Dopłynęliśmy na miejsce ... najpierw piękny bolo po jakiś10min.łowienia,niestety spadł już pod łajbą przy podbieraniu prawie i za dwie może trzy minuty łup ... i jazda ...

Może dzisiaj wyjdzie do foty piękny bolo ...

Edytowane przez Krystekwolf
  • Like 1

Janusz zrób coś pod wąsate i żeby miały Twoją akcję. Idę sobie po brzegu i obławiam odkosy za boleniem i na sam zmierzch nagle coś wali w wobler że kij mi chce wyrwać. Ryba idzie do dna i pakuje się w zaczep, ale udaje się ją z niego wyciągnąć. Niestety pan sum obrał kierunek w nurt rzeki, trzeba było rwać bo całą linkę by mi wyjął. Na boleniowym sprzęcie z brzegu bez szans. 

Na zdjęciu jakiś bolo na Widła.

post-45715-0-29995000-1408437466_thumb.jpg

• Like 2