Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Moją  :) akcję mają i większe modele.Do takiego boleniowo-sandaczowo-szczupakowo-sumowego spaceru po brzegu świetnie się sprawdzają się nocne dziewiątki.Kilkanaście gram masy pozwala na użycie mocniejszego sprzętu.Modele pękate nie boją się grubych kotwic to jak uwiesi się sumek to można spróbować go zatrzymać. :) .

Okonek na pocieszenie ...

Spadł mi piękny szczupak po kilku minutach walki...

Na Wiśle wiało więc polatałem po bagienkach ,oczywiście chciałem zobaczyć jak się będzie sprawował ten zaczarowany ołówek na stojącej ...

Został pokiereszowany przez szczupłe takie max do 70 cm i dwa okonki w miarę .

Szkoda szczupłego, bo by było super foto :) :rolleyes:

794131_DSC_0472.JPG

Edytowane przez Krystekwolf
  • Like 3

Cholerka ,jedno mnie niepokoi ... to że mam tylko jednego ołówka ,drugiego dałem bratu.

A ten zamiast nim trochę połowić to podczas pierwszego wodowania pacnął tego sumka .

Muszę się uśmiechnąć do pana o kilka sztuk tych 9 cm ołówków ,i jeszcze kilka 7 -mek z takim sterem jak przy ołówku .

Chodzi o kąt steru mniej więcej, żeby schodziły głębiej .Idzie jesień więc... ,a woda ciągle syf i wysoka ponad normę tam gdzie usiłuję łowić bolenie i nie tylko.

Widać że nie miała zachamowań.Łykneła ino raz.Jak bolkowi pasuje akcja to faktycznie jest problem z wypięciem.Ja w tym roku ku zdziwieniu żony przyniosłem dwa do domu.łykły tak ''chiciorka ''że tylko ster wystawał z przełyku.Obie kotwice w przełyku ,żadnych szans na wypięcie żeby ryba przeżyła. :(

Wkońcu!!

Zaliczyłem pierwszego wilczka na Widelca.Nie był duży,ale waleczny i w dobrej kondycji.Podziurawił tylko trochę wobka :(

Chyba faktycznie poczuły ochłodzenie jakie natura Nam serwuje bo grasują aż miło.

Edytowane przez Mariano Italiano
  • Like 3

Przynęta nr.1 w tym roku na Czorsztynie .Kto miał ten model w lipcu i aż do połowy sierpnia ołowił sie do bólu.Tak rewelacyjnego wakacyjnego sezonu nie było od lat.Na denne przynęty typu gumy,koguty sandacz praktycznie nie reagował z prostej przyczyny-Wszystkie ryby pływały pod powierzchnią.Podobna sytuacja była także po powodzi w 2010 r.Wystarczyło przepłynąć w trollu kilkaset metrów.Trafić na pierwszą rybę ze stada , można było stanąć na kotwicy i łowić rybę za  rybą na spining.Nieważna była głębokość .Stado chodziło za drobnicą pływającą pod powierzchnią.Obojętne czy były 3m głębokości  czy 8 m.ryby brały na 11-12 cm.woblery schodzące do 0,5 m.Brały czasami na Rapalki o podobnej wielkośći i głębokości schodzeniu ale stosunek brań Wideł-Rapala wynosił 7-1 Kolega uparł się łowić ze mną na łodzi  przez trzy dni na Rapale.On 3 ryby ja 21 :) Ten model był niezastępiony przy flaucie i małej falce.

post-54111-0-19083800-1409071649_thumb.jpg

Na ten model także 11-12 cm.schodzący około 1,2 m.brały na dużej fali jak drobnica znikała z powierzchni.

post-54111-0-58318600-1409071661_thumb.jpg

Edytowane przez Janusz Wideł
  • Like 6

My z braciakiem dzisiaj 8 fajnych boleni  na Widełka ...

Piękne jest to, że Robert wyjął dwa(w sumie pięć ryb) trzymając wobka pod nogami, w nurcie przy samym brzegu :ph34r: :blink: :rolleyes:

Tak to jest jak się pojedzie dalej od domu ,piękne miejsca z nieprzekutymi rybami .

Powyżej Wyszogrodu(w stronę Wawy) piękna woda ,ryby pięknie biorą .Potężne brania ,żadnego skubania ,pukania ,tylko mocny strzał i siedzi .

Taki zwiad ,a było pięknie...

Widły dziś szalały ...

• Like 2

Zaraz Robert wstawi jakieś fotki ,co by nie było, że jesteśmy gołosłowni ...

Niestety w nocy licho powychodziły ,ale coś tam jest .

Może do catch & release się znajdzie foto ,braciak nam (mi i bolkowi )robił foto to powinno być dobre :P :D