Przemek238 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Ważne że duża ryba. Gratulacje dla łowcy oraz producenta "Chiciorków" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Panie Januszu, a zaczarowanego ołówka tyle że płytko schodzącego dałoby radę skonstruować ? Albo coś na jego podobiznę w wielkości 9-11cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Oczywiście mogę wystrugać z korzenia płytkiego ołówkopodobnego .Ten materiał daje ogromne możliwości przy tworzeniu praktycznie każdej konstrukcji bez względu na wielkość woblera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 To się na priv odezwę za chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Zainteresowałeś leepek kolegów z forum "zaczarowanym ołówkiem "w wersji płytko chodzącej.Ten powtarzalny model jest bardzo skuteczny na sandacze ,sumy,szczupaki,oraz na okazowe bolenie,klenie,okonie ,głowatka też mu nie przepuści .Zaczarowany ołówek robię w wersji schodzenia od 1,5-4,5 m.w zależności od głębokości łowiska.Super działa zarówno na stojącej wodzie jak i rzekach o średnim uciągu.Modele płytko chodzące ołówko- krztałtne wykonywane są od początku do końca wyłącznie ręcznie z korzenia olchy.Super prowokująca powierzchniowa akcja różni się troszkę od tych głębiej schodzących ale na powierzchni działa równie zabójczo . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Niedługo zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Akcja się różni, tzn będzie drobniejsza? O taką by mi się rozchodziło najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Wobler ma taką akcję jaką zechcę mu nadać.Każdy zamawiający u mnie woblera w zależności od gustu może sobie zażyczyć taką akcję jaka wydaje mu się optymalna na jego łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Poproszę o dopisanie mnie do listy na koszulki. Nawet dwie sztuki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Bardzo chętnie .Pewnie projekt i realizacja koszulek jeszcze poczeka parę dni do zimy.Na razie zaczarowane ołówki,bańdziorki,chiciorki ,zawodnicze piąteczki działają tak dobrze że zamawiający koledzy nie dają ani dnia wytchnienia od pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 uśmiecham się bo pogoda jak w lecie zamiast lowic ciężko na jigi dalej ryby na "widlaki"jak w lecie się lowi "zaczarowany" to nr1 ;)" lekko zmodyfikowany przez Janusza" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Mariusz "zaczarowany ołówek" który posiadasz jest w wersji nie modyfikowanej od kilkunastu lat W tak łownym modelu jakakolwiek modyfikacja delikatnie mówiąc byłaby nie rozsądna .Faktycznie ołóweczki nadal działają pięknie.Znajomi łowiący na Odrze na ten model wyjelii w sobotę sumka 120 cm. i dwa sandałki 70 plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Janusz "modyfikacja"polegala na malej korekcie koloru bo wszystkie zamowilem w naturalnych barwach ,pomalowanie ogonka markerem na czerwono i boczki lekko na seledynowo okazało się tym co trzeba było zmienić, czasem tak jest, trzeba myslec nad woda slonce teraz daje inny odcien, ukleji i innej drobnicy to trzeba wziasc pod uwagę pozatym już wchodzą przynęty troszkę większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Wiara w kolorki działa cuda Najważniejsze że wierzysz w przynętę ,a jak Ci w tym pomaga "opaćkanie " ołóweczka markerem to też super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Dzisiaj Janusz rybki reagowały tylko na jeden model chiciorek 5,5 cm. Był bolek ,szczupaczki i okonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 15 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Super Maciek że wymiatasz Piekna pogoda ,mała rybka jeszcze ruchliwa to i "Chiciorek" dobry na wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witam Janusz woblerki doszły , w weekend na Wiśle będę testował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Jakiś czas temu pisałem o porwanej przez rybę brzanówce... wczoraj na innej rzece znów obławiam brzanówką, oczywiście bez przyponu. I pod samymi nogami, juz skończyłem zwijać żyłkę, tylko kijem przeciągnąłem woblera metr powyżej swojego stanowiska... nagle widzę tylko cień za błyskającym woblerem i SIEDZI! Na kleniowym sprzęcie znów uwiesił się szczupak... pierwsza myśl: no nie... znowu brzanówke strace:(? Na szczęście wobler ładnie wpiął się w bok pyska i tym razem rybę udało się wyjąć na brzeg:) nie była to wielka sztuka, raptem 56cm, ale na żyłce 0,16 i kijku do 14g miałem chwile zabawy i pełne gacie z obawy o wobler. Po tej akcji założyłem stalkę i w drugim rzucie urwałem woblera na zaczepie... Wniosek od wczoraj: w łowisku gdzie istnieje chociaż 1% szans na szczupaka, do brzanówki zakładaj stalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Mariusz kocham Twoje zaczepy Wkurzająca akcja "Brzanóweczki " bardzo podoba się również szczupakom choć osobiście chodząc za brzaną czy kleniem jeszcze nie miałem obcinki tego modelu.Co innego z "Zawodniczą piąteczką " .Jak nie mam stalki to jej nawet nie zakładam.Zawsze jakaś cholera wyskoczy nie wiadomo skąd i ją zeżre ,i to na wodzie gdzie szczupaka łowię średnio jednego na dwa lata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Zapewniam ze do celowego łowienia szczupaków Janusz ma inne wobki skoro" brzanowki" lowia wszystko to może zmiana nazwy na "smieciowki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Panie Januszu jest szansa, że w przyszły weekend przetestuje moje płytkie ołóweczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Tak to Mariusz bywa z moimi woblerami że choć dany model jest super dopracowany na konkretny gatunek niestety nie unikniesz brań ryb innych gatunków.Na przykład zakładasz sandaczowego killera "Bańdziorka " i wrzucając go do wody liczysz na mętnookiego a tu zamiast sandaczy nie wiadomo po co wieszają się szczupaki ,bolenie, okonie,pstrągi,trocie .Przepraszam za te komplikacje z innymi gatunkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Janusz ha ha ha żeby inni "producenci" musieli za to tak przepraszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Wolę Mariusz uprzedzić potencjalnych nabywców moich wyrobów przed stresem.Gość zakłada woblerka na pstrąga a tu mu biorą jakieś sandacze ,szczupaki ,klenie czy inne obrzydlistwa. Wiarygodność to podstawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi