Rheinangler Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Robił, robił, sam miałem kilkanaście i były najlepsze z istniejących na rynku pod warunkiem, że na opasce rwała albo przynajmniej mocno płynęła woda, na letnich płytkich i z marniutkim uciągiem ....no są lepsze na rynku niż Jaśkowe Naturalnie mogłem coś przeoczyć przez te lata, pewnie Janusz się sam wypowie... Widły to po prostu konkretne woblery na zdecydowaną wodę czyli o zdecydowanej orientacji,- mam nadzieje, że żadnej mniejszości nie uraziłem ,- a może już nie mniejszości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Fakt Arek.Jedyne robactwo ćmy,konki polne ,żabki , coś ala poperki robiłem na średni dunajcowy uciąg na wieczorne łowienie kleni jak nie miałem przy sobie muchówki.Krótko to robiłem bo roboty od cholery a działało identycznie jak w tym samym czasie klasyczny mniej pracochłonny wobler typu "Bączek" czy "Igiełka " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Syćko prowda hej Ale dla sprawiedliwości trzeba powiedzieć, że na krakowskiej Wiśle w lecie w pierwszej części opaski gdzie woda dobrze płynęła przynosiły one ładne jazie i klenie za to od połowy trzeba było łowić takimi co to w pierwszej jej części się wykładały i pływały raczej grzbietowym Masz nurt w palcach Jasiu i przelewasz to na woblery dlatego moim zdaniem nie ma lepszych nurtowych wobków od Twoich,- ale koniec już z wazeliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 I kolejna strona o pogawędkach o Jaśka woblerach a nowych zdjęć nadal nie widać! obiecałeś!hehe-chyba klienci muszą wstawiać co u Ciebie kupują!Albo rozszyfrowałem zagadkę?Ty Jasiek po prostu nie masz aparatu fotograficznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Rafał wszystkie zdjęcia robię z komórki.Jak utopiłem córce wypasiony aprat to już mi cholery nie dadzą lustrzanki na ryby. Rozszyfrowałeś mne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Poproś Mikołaja o Pentaxa Optio WG-1-możesz moczyć itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Super Rafał ! Policz ile muszę zrobić woblerów na to cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K...k Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jeden, ale dobry! taki żarcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Janusz powinienes fabryczke zalozyc CNC i male zolte raczki napedzic do roboty a Ty na ryby Edytowane 18 Grudnia 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Mariusz myślałem o tym.Ale cieszy mnie to co robię .Zakładając manufakturę sprzedał bym to co lubię.Najważniejsza jest dla mnie satysfakcja użytkowników.Bez mojego udziału to by było tylko wyrobnictwo a nie pasja. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Dzieki takiemu podejsciu mamy niepowtarzalny produkt, a ryby sa wymagajacymi jurorami Twoje wobki przechodza do kanonu wedkarstwa dzieki wyjatkowymu zgraniu pracy wabika, wytrzymalosci sterow a kolorystyka no coz od lat ta sama i tak samo skuteczna ,, tylko taka mala prozba znajdz zastepce, coby to "nasze dobro narodowe" nie zaginelo ???????A to, ze Widly sa niszowym produktem to i dobrze ,wiecej ryb w wodzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Człowieku jakim niszowym!?cała Polska je ma!i nie tylko!Janusz ZROBIŁ ICH WIĘCEJ NIŻ ALGIDA LODÓW! Edytowane 20 Grudnia 2014 przez Raffaello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) TA JASNE Kto zna podpatrzy u kogos to ma 90% "zwyklych" spiningistow nie zna Widla , w wiekszosci sklepow wedkarskich raczej Widlakow nie dostaniesz Rapala Salmo na stojakach kroluje. Niech wiara kupuje im wiecej sie tego upchnie tym wiekszy rabacik sprzedawca wypracuje ,a jak Widly sa to na boczku w gablotce zakitrane dla "swoich" Edytowane 20 Grudnia 2014 przez marius13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 a jak Widly sa to na boczku w gablotce zakitrane dla "swoich" Tu masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Cześć Janusz,nosimy się z kumplem z zamiarem zamówienia u ciebie kolejnej partii woblerów,które w tym roku wymiatały na naszych łowiskach.W związku z tym mam prośbę,czy mógłbyś skatalogować kolory w jakich malujesz wobki i wrzucić na początek wątku.Bardzo by to ułatwiło kolejne zamówienia.pozdrawiam i Wesołych Swiąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Co do poprzednika to też niekiedy przeszukuje cały temat bo nie wszystko jest na PIERWSZEJ AKTUALNE - kolory to pikuś ale na przykład jest igiełka płytko chodząca a na pierwsze jej nie ma a ja taką otrzymałem . Co do tych większych to już nie ogarniam z poprzednich zamówień i z ostatniego pomieszałem w opakowaniu i już sam nie wiem co jest co , do wody poleci co się nawinie pod rękę Co na bolka co na sandacza nie wiem chyba że zacznę to odróżniać po pracy . Przy okazji życzę wesołych Świąt bo już chyba nie będę miał okazji pisąć .Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Czekamy na odpowiedź Pana Janusza. Tylko twórca może ten drobny problem rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Wystarczy tylko zdolność czytania aby wszystko było jasne... Janusz wyraźnie powtarza, że jego przynęty są bardzo uniwersalne, mało tego, sporo osób potwierdza to łowiąc wiele gatunków ryb na ten sam model itd... takie też są moje doświadczenia w stosowaniu woblerów o których mowa. Jedyne o czym należy pamiętać "uważajcie na szczupaki" ale i tak jak byście nie uważali one w końcu zabiorą wasze widły. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Jeszcze jedno zamawiajce woblery z orginalnym zbrojeniem Janusza ewentualnie pozniej przezbrajajcie "wtedy macie punkt odniesienia" ja zrobilem na odwrot i ni cholery nie moglem sobie dac rady dopiera jak Janusz mnie "zjechal" za zbyt ciezkie Ownery przy malych wabikach, zaczynam kumac ze diabel tkwi............. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Macie radę koledzy.Modele trochę rozjechane w temacie.Przeglądać 48 stron by ogarnąć czy dany model to boleniówka czy sanndaczówka to oczywiście strata czasu.Dobrze żeście mi to uświadomili.Dla mnie wszysto czytelne ale chyba tylko dla mnie.Oczywiście moje wobki są bardzo uniwersalne i pomyłka wcale nie musi być jednoznaczna z porażką.Tak jak pisze guciolucky na jeden model można złowić kilka gatunków rybek.Postaram się to uporządkować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Macie radę koledzy.Modele trochę rozjechane w temacie.Przeglądać 48 stron by ogarnąć czy dany model to boleniówka czy sanndaczówka to oczywiście strata czasu.Dobrze żeście mi to uświadomili.Dla mnie wszysto czytelne ale chyba tylko dla mnie.Oczywiście moje wobki są bardzo uniwersalne i pomyłka wcale nie musi być jednoznaczna z porażką.Tak jak pisze guciolucky na jeden model można złowić kilka gatunków rybek.Postaram się to uporządkować. To świetny pomysł pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Czekamy z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Janusz co do uniwersalności Twoich wobków to juz nie tylko ja się przekonałem . Na chiciorka bolenie,klenie,okonie szczupaki,pstrągi.Dla mnie jest to naprawdę uniwersalna przyneta zawsze chce coś zabrać chiciorka Edytowane 22 Grudnia 2014 przez maciek17_mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 U mnie jeszcze biorą na niego sandacze "Chiciorek" oprócz niewątpliwych zalet na rzece posiada to coś co sprawia że trudne bolenie na zaporówkach nie potrafią mu się oprzeć.Jakbym nie miał "Chiciorka" w pudełku to wyjazd na zaporowe bolenie nie miałby sensu.Nie znam innej równie skutecznej przynęty sprawdzającej się przez cały boleniowy sezon na stojącej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Jeziorowy jaź też nie gardzi i tym samym dochodzimy do wspomnianej uniwersalności, przynęta dobrze imituje młode ukleje więc każda ryba, która potrafi je zjeść zaatakuje ten wobler Osobiście stawiam go na równi z płytką piąteczką na którą też łowiłem jeziorowe bolenie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi