Janusz Wideł Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 U mnie na Rożnowskim płytka piąteczka też kosi bolenie,klenie ,okonie ,szczupaki ale jeśli chodzi o byki bolenie to "Chiciorek"jest najlepszy.Inna sprawa że żadko sięgam po piąteczkę mając ogromne przekonanie do chiciorka.W tym roku dało mi do myślenia pewne zdażenie.Niedoświadczony wędkarz który zakupił kilka moich woblerków, dzwoni do mnie z nad Soliny i pyta co założyć na tłukące mu pod nogami bolenie.Opisałem mu jak wygląda chiciorek i udzieliłem kilka wskazówek jak go prowadzić.Co kilkanaście minut dostawałem kolejnego mmsa z kolejnym życiowym rekordem świeżo upieczonego łowcy boleni.Po powrocie do Sącza okazało się że początkujący łowca pomylił woblery i zamiast na Chiciorka wymiatał solińskie bolki na płytką piąteczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Janusz jak prowadzisz chiciorka na Roznowskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ot takie średnie jednostajne tępo okoniowe.Jak widzę patrolujące bolki prowadzę bardzo wolno ,tylko tak by merdał ogonem,jak którys ruszy w jego kierunku to lekko przyspieszam do powiedzmy okoniowego tępa czyli wolno-średnie ,bolek powolutku , podpływa ,zasysa chiciorka i fontanna na powierzchni .Piękne łowienie. .Bez chiciorka byłoby to niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Panie Januszu czy ma Pan może w planie aby woblery podpisywać drobnym drugiem markerem(jakiś może skrót) np dla przykładuzaczarowany ołówek płytko schodzący ZP itp? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Przemek.Zamawiając u mnie wolera masz informację ile schodzi na co działa ,wydaje mi się że dodatkowe opisy raczej nie mają sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Wersje płytko i głębiej pracujące odróżniamy po usytuowaniu steru i kącie jaki tworzy w stosunku do osi korpusu, ster krótki i odsunięty od przedniego oczka oznajmia wersję płytko nurkującą a ten dotykający oczka i i będący jakby przedłużeniem korpusu jest odwrotnością poprzednika ot cała filozofia. Należy pamiętać, że widły nie są woblerami o agresywnej szerokiej akcji a wręcz przeciwnie są to migotliwe woblerki o naturalnej filigranowej charakterystyce nie będą wyginać wędki do połowy ani do ich holowania nie będzie potrzebna betoniarka z 95 czy 98 roku o masie pół kilograma. Myślę, że warto zacząć od wersji pływających i średniej długości np. płytka piąteczka a po zapoznaniu się z takim woblerem będzie już wiadomo czy chcemy łowić głębiej, płycej a może na większy lub zupełnie mały rozmiar? Edytowane 22 Grudnia 2014 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Koledzy, życzę wszystkim radosnych zdrowych świąt !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Wesołych Świąt 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Piękna choinka Wesołych Świąt !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korektor98 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Nie miałem okazji, żeby nimi w tym roku łowić, to przynajmniej będą ozdobą mojego pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 "Team Widly" Swietuja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dokładnie Mariusz .Życzę wszystkim kolegom w nowym roku taaaakich ryb z taaaaakimi zębami .Osbiście postaram sę by użytkownikom moich woblerków te życzenia się spełniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dolaczam sie do zyczen duzo dobrych dni nad woda fajnych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nie ma czasu na świętowanie! Dla detektywów rybka "świąteczna", podzieliła się opłatkiem z rana i popłynęła na własną wigilię Najlepszego Panie Januszu w Nowym Roku! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Dziękuję Bartek za życzenia -nawzajem Na fotce to chyba "Bańdziorek" w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ladny zdrowy" szczuply podrostek' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) U mnie woblerowy płodozmian w zeszłym tygodniu brały na Tomy-ego a dziś tylko Reńska 4-ka czyli to o czym było w innym wątku Rapala Flat rap 4 cm w wersji od której Rapala mogła by się duuuuuużo nauczyć czyli w wersji Wideł Clasic Niestety większych nie było wszystkie cztery takie około 50-taki jak ten ze zdjęcia.... Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mam wrażenie Arku że chcesz nas wpędzić w kompleksy W naszych super rybnych wodach jazior czy klenik 50 cm to już ryba medalowa ,a ty piszesz że tylko 50 cm Super że czwóreczka działa Gratulacje !!! śliczne zimowe rybki .Jak patrzę na Twoją siwą brodę i na swoją to mam wrażenie że nie załapiemy się na nową modę czyli seksi maczo- drwala.Jakbyśmy zapuścili brody tobyśmy wyglądali jak dziadek mróz.Chyba pozostanę przy ogolonej mordce Ale ten czas zasuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Czas radzi sobie dobrze z nami,- tylko my z nim gorzej O tej porze roku, w tej rzeczce takie klenie są przeciętnymi zdobyczami a ponieważ przyrzeczne pastwiska z bykami są puste to można wędrować kilometrami i łowić do bólu bo dla przeciętnego niemieckiego wędkarza łowisko w odległości większej niż 500 m od samochodu jest bezsensowną męką tak więc możesz przez tygodnie nie spotkać nikogo....Jedyne co może poszarpać, za to za jajka, to prąd z elektrycznego pastucha przy przekraczaniu ogrodzeń, ale to w naszym wieku Jaśku jest pożądana stymulacja PSCi wszyscy seksi-drwale jak byś im dał siekierę to prędzej by się nią zabili niż ścieli drzewo A my starsi już panowie co mają cytując Przyborę " szron na głowie i nie to zdrowie, a w sercu ciągle maj" pewnie poradzimy sobie z drwalowaniem zachowując ogolone jednak gęby jak przystało na gentelmenów Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie przerabiałem Arku elektrycznego pastucha ale może kiedyś wezmę tą opcję pod uwagę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Żałuuuuuuuuuuj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Waldek to działa ? :ph34r: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Waldek to działa ? :ph34r: A jakże. Z naciskiem na .....uuuuuuuuj Edytowane 4 Stycznia 2015 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Skoro tacy wyżeracze jak ty Waldku i Arek polecają to będę musiał spróbować :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Oj panowie poruszaja bardzo delikatne sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi