Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Też widziałem te jerki jak je Rafał wystawił na sprzedaż.Lepiej nie pokazujcie nietypowych modeli bo jeszcze ktoś zapragnie takowe posiadać .Ledwie wyrabiam realizując zamówienia na powtarzalne kiilerki .Istnieje liczna grupa użytkowników moich wobków zakochanych w "Zawodniczej piąteczce ","Choiciorku" ,"Bańdziorku",itd...Ot poprostu bardzo łowne modele w wielu sytuacjach trudne do zastąpienia czymś innym.Też tak mam .Jak coś jest pewne i sprawdzone od lat na konkretnej wodzie i w konkretnym  czasie  to nie kombinuje tylko łowię na modele do których mam ogromne zaufanie.

Raffaello, te łamańce jakiej są długości? Ja własnie jestem w trakcie kopletowania zamówienia:-)

Wiec jestem bardzo ciekawy, sam zamówiłem juz łamańce 9cm i troche innych modeli, ale dręczy mnie jakiej te są długości. Bo może bym je jeszcze domówił co nie co:-)

Edytowane przez sowos

Raffaello, te łamańce jakiej są długości? Ja własnie jestem w trakcie kopletowania zamówienia:-)

Wiec jestem bardzo ciekawy, sam zamówiłem juz łamańce 9cm i troche innych modeli, ale dręczy mnie jakiej te są długości. Bo może bym je jeszcze domówił co nie co:-)

Jak wrócę do domu to zmierzę dokładnie ale tak z pamięci to 6,5cm będzie.

Też byłem na spacerku nad Dunajcem.Woda paskudna.Przy tej temperatuże i kolorze wody można jedynie liczyć na pojedynczy strzał grubasa np.na "Bańdziorka " czy na 'Szadzika 5,5 cm" Mniejsze wobki przy takiej wodzie jak z pod ogórków z reguły nie działają . :(

Osobiście odkurzyłem wędki ,wymieniłem żyłke i odliczam dni do pierwszego.Tam gdzie wolno już machnąć spiningiem czyli na pomorzu bez szału.Jak na razie znajomi zameldowali mi o złowieniu trzech trotek -szczurków 55-65 cm.na "bańdziorka "6,5 cm .i ołóweczek 7,5 cm. oraz kilku pomorskich  pstrągów 40-50 cm. na "starego pstrągowego 5 cm."i "zawodniczą piąteczkę"Ot poprostu średnie rybki,żadnych okazów.