marius13 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Janusz "zaczarowany olowek"XXL 11-12 cm, w wersji trolingowej gleboko schodzacy robiles cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ostatnio znalazłem starą kartę z telefonu i jest tam trochę nocnych kleni złowionych na bandziora, chciał bym zamówić kilka sztuk typowych nocników na klenia tylko nie wiem jak się takowe nazywają jeśli są :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Mariusz te trolingowce 11-12 cm. są smuklejsze od ołówków .Robię je pod kontem sandaczy a szczupaczki,głowatki,trocie to przyłów .Dlatego są ciut szczuplejsze od ołówków by można było zastosować kotwice nr.4.Jakby przy tej długości były tak masywne jak ołówki musiałbym założyć kotwice nr1na brzuch nr 2 na ogon..Z doświadczenia wiem że przy dwójkach i jedynkach sporo sandaczy odbija się od woblera i to nie koniecznie małych.Jak Guciolucky polujesz latem na nocne klenie to polecam płytkie nocniki 5-6 cm. z balsy.Sandaczyki też je chętnie przegryzają.Oczywiście "Bańdziorek" 6,5 cm.w wersji głębiej i płytko chodzącej też super działa na nocne klenie ale jest to przynęta selektywna nie koniecznie optymalna na nocne klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Mariusz te trolingowce 11-12 cm. są smuklejsze od ołówków .Robię je pod kontem sandaczy a szczupaczki,głowatki,trocie to przyłów .Dlatego są ciut szczuplejsze od ołówków by można było zastosować kotwice nr.4.Jakby przy tej długości były tak masywne jak ołówki musiałbym założyć kotwice nr1na brzuch nr 2 na ogon..Z doświadczenia wiem że przy dwójkach i jedynkach sporo sandaczy odbija się od woblera i to nie koniecznie małych.Jak Guciolucky polujesz latem na nocne klenie to polecam płytkie nocniki 5-6 cm. z balsy.Sandaczyki też je chętnie przegryzają.Oczywiście "Bańdziorek" 6,5 cm.w wersji głębiej i płytko chodzącej też super działa na nocne klenie ale jest to przynęta selektywna nie koniecznie optymalna na nocne klenie.Witam .Jak ten "zaczarowany olowek"XXL 11-12 cm w wersji trolingowej gleboko schodzacy 11-12 cm. wygląda ewentualnie jak się nazywa i na jaką głębokość schodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Wygląda jak wyżarta ukleja a schodzi na 3,5-4,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 W takim razie chętnie zamówię kilka typowych kleniowych nocników bo do tej pory używałem w nocy tylko bandziorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Bańdzior to Bańdzior .Zabójcza przynęta jak sama nazwa wskazuje , praktycznie na wszysto a szczegulnie na sandacze, zarówno na zaporówkach jak i na rzekach.Ładne te Twoje klenie .Jak coś pakuje w "Bańdziorka " to zazwyczaj ma 45 + . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Trafiały się i bandziory na bandziorka ale chciał bym mieć też kilka tych sławnych nocników z korzenia, swoją drogą moje stare bandziorki zostały już dawno zjedzone przez esoxy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Bym się może dołączył do prośby o "korzenne" woblerki. Bo też lubię nocne łowy, a jakoś mi Widły wyszły Trafiały się i bandziory na bandziorka ale chciał bym mieć też kilka tych sławnych nocników z korzenia, swoją drogą moje stare bandziorki zostały już dawno zjedzone przez esoxy :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Wygląda jak wyżarta ukleja a schodzi na 3,5-4,5 m.Dzięki .Zanotowane pod zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek82 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 U mnie na nocnych kleniach najlepiej sprawdzała się zawodnicza piąteczka a latem dobry też był bączek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 U mnie dokładnie tak samo.Przed zmierzchem klenie walą w "Zawodniczą piąteczkę "bądż w "Brzanówkę "Po zmierzchu zakładam płytką "Igiełkę" albo "Bączka" Jak łowię w miejscu gdzie mogę spodziewać się zarówno klenia jak i sandacza sięgam po płytkie" nocki" w przedziale 5-7 cm. oraz po pływającego "Chiciorka" Lubię takie łowienie .Nigdy nie wiadomo co po braniu wisi na kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Januszu, zrobisz nam kilka tych "nocków" czy nie zawracać głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Pewnie ze Ci zrobię.Pytania techniczne proszę kierować na pocztę prywatną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Bączek czy igiełka są raczej zbyt małe na mój ciurek w większej rzece na pewno lepiej się sprawdzają (klenie omijają cierniki, których u mnie jest pełno) Edytowane 28 Stycznia 2015 przez guciolucky 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Urokliwy ten Twój potoczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Pękata szósteczka to nie tylko Dunajec , na Wiślane klenie też skuteczna 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 29 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Pękata szósteczka nie jest woblerem uniwersalnym ale też ma swoje zalety.Agresywna akcja ,duża masa a co za tym idzie można go spokojnie zakładać na żyłkę 0.20-0,22 mm przy okazji chodzenia za boleniem czy sandaczem.Fruwa daleko i prowokuje klenie z głębokiej wody o silnym uciągu w miejscach gdzie kleniom nie opłaca się energtycznie startować do mniejszych przynęt.Fajnie działa na średnie szczupaczki w stawach pożwirowych o głębokości 1-2 m.W jesieni i zimie prowokuje klenie do ataku znacznie częściej niż inne super łowne modele w okresie wiosenno -letnim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Kuzde kleks, wyjechal na dwoch kotwicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dokładnie Januszu , tak jak opisujesz , ten kleń został akurat złowiony podczas boleniowania z głębokiego warkocza na kijek do 17lb z żyłką 0.20 prowadzony bardzo wolno wachlarzem ze środka rzeki przez warkocz na spokojną wodę , branie nastąpiło z samego warkocza , no i przy tym zestawie szósteczka lata nawet dość daleko , jednak najlepsze rezultaty mam na niego końcem Listopada i w Grudniu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Wczoraj dotarły moje cukierki - całe stadko. Jak zwykle wszystko rewelacyjnie wykonane - mam nadzieję ruszyć od Lutego w pogoni za kropkiem, więc może uda się wrzucić jakieś fotki w wątek Jeszcze raz dzięki Panie Januszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ależ cała przyjemność po mojej stronie.Mam i ja nadzieję na jakiegoś fajnego pstrążka chcącego zapozować do fotki w tą niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Hmmmmm jak tak dalej bedzie sypac to na kropki pojde, dopiero w Kwietniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Hmmmmm jak tak dalej bedzie sypac to na kropki pojde, dopiero w Kwietniu Człowieku nadpobudliwy jesteś?co to kogo obchodzi kiedy Ty pójdziesz?zresztą to nie pierwszy Twój wpis w tym wątku bez sensu!To wątek Janusza i nie podbijaj tematu głupotami.(typu czy widły łowią).Sorry Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 @Raffaello po co taki wyjazd na kolegę? nie można delikatniej zwrócić uwagi? pomijam fakt, że można to było zrobić na priv. I jak sam zauważyłeś jest to wątek Janusza, jeśli uzna, że coś mu przeszkadza to chyba sam o tym napisze, nie sądzisz?Trochę wyrozumiałości, jest to forum koleżeńskie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi