Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie Januszu .  Przeglądając internet trafiłem na opis takiego woblera.   A tam pisze  - Materiał: poliuretan. To znaczy ze wykonuje Pan również woblery z pianki? Pozdrawiam :)http://www.szkolarekodziela.pl/towary/375

Edytowane przez wobler130

Mam kilka modeli powtarzalnych wykonywanych z pianki oraz kilkadzieśiąt modeli niepowtarzalnych  wykonywanych z balsy i korzenia.Paweł w przedstawionym przez Ciebie zestawie woblerek  pierwszy z lewej od góry ma kilkanaście lat .Na podstawie tego modelu powstał "Bańdziorek" :)

Mam kilka modeli powtarzalnych wykonywanych z pianki oraz kilkadzieśiąt modeli niepowtarzalnych  wykonywanych z balsy i korzenia.

Panie Januszu, zeby było już wszystko jasne :)  , może Pan powiedzieć które dokładnie modele sa wykonywane z pianki? :) . Pozdrawiam!

Wszystkie posiadające swoją nazwę np.Chiciorek,Bańdziorek itd. Woblery niesamowicie łowne ,efekt ponad 30 lat doświadczeń  ,dzięki dopracowaniu parametrów pianki do poszczególnych modeli mogłem uzyskać powtarzalność  czyli łowność ,co przy struganiu ręcznym niestety jest niemożliwe.

• Like 2

Jest jednak wiele moich modeli które nadal wykonuję z balsy i korzenia olchy których łowności  za cholerę nie mogę uzyskać z pianki.Pracują poprawnie ale nie łowią tak jak te strugane z drewna.U mnie najważniejsza jest łowność i dlatego można u mnie nabyć wyłącznie modele testowane z dobrym skutkiem na zwierzętach.Zarwno te z pianki jak i z balsy czy korzenia to lata przemyśleń i testów.Może zabrzmi to nie skromnie ,ale każdy model w swojej klasie to najwyższa światowa pułka .Nie jest to tylko moja opinia ale kilkuset użytkowników łowiących na moje woblerki na całym świecie :)

• Like 5

Dzięki Robert za uznanie. :) Ostatnio byłem dwa lata temu na Sanie i faktycznie na płytkie "Igiełki" przerzuciłem kilkadziesiąt pstrągów i kleni.ale niestety nie miałem poruwnania z wędkarzami łowiącymi na inne woblerki.Było ich wielu łowiących na muchę, gómki ,jakieś białe plastiki woblero -podobne ,obrotówki .Ołowiłem się jak dziki :) .Nie widziałem żeby w tym czasie ktoś ze spiningiem zaliczył kontakt z konkretną rybą .Podobne efekty jak ja miieli jedynie  goście świetnie operujący długą lekką nimfą.