Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Tych wobków z lewej Już nie robię kilkanaście lat.Przy tak umieszczonej kotwicy było mnóstwo pustych brań.W zastępstwie tych woblerków powstała "Igiełka " 3,5 cm.Te po prawej to wyżarte 3-4 cm pchełki. Aktualnym odpowiednikiem tych woblerów jest "Bączek" 4 cm.

Tych wobków z lewej Już nie robię kilkanaście lat.Przy tak umieszczonej kotwicy było mnóstwo pustych brań.W zastępstwie tych woblerków powstała "Igiełka " 3,5 cm.Te po prawej to wyżarte 3-4 cm pchełki. Aktualnym odpowiednikiem tych woblerów jest "Bączek" 4 cm.

Czyli unikaty już??? :)

Mariusz daj spokój :) Mam te swoje 80 modeli sprawdzonych killerów  których nie jestem wstanie wyrobić a ty mi piszesz o nowych modelach :( Mam kilka pomysłów i nowych modeli ale wymagają testów na zwierzętach. Nigdy nie sprzedam nie testowanego woblera.Jak złowi np.50 sandaczy w miesiąc to już mogę go polećić.U mnie liczy się łowność :)

• Like 1

Sowos nie rób jaj tylko zamów te 80 killerów  :D  i zrób fotkę..Np.Pękate trójkowce głowatkowe 11 cm.schodzące do 0,7 m ,łamańce sandacz ,sum, szczupak ,głowatka 13 cm. schodzące do 0,5 m.,Chudziaki łamańce głowatkowe 12 cm ,smużaki  .łamańce głowatka,sum, szczupak 15 cm.smużaki  itd......Naliczyłem ponad 80 szt .modeli  woblerów od 18 cm do 2,5 cm zamawianych od lat  przez kolegów .Samych boleniówek mam  zarąbistych wykonanych z balsy ,korzenia,pianki 12 modeli .Te 80 modeli to tylko modele sprawdzone wykonywane od lat.Drugie tyle to woblery  zawiane pod daną wodę i konkretny gatunek.

Janusz i wciaz cos nowego musisz klecic Arek na Ren cos wymysli :rolleyes:  to ja sobie cos ubzduram ;)tak powaznie "odchudzony bandziorek" mysle ze to doskonaly super uniwersalny wobler, za ta konstrukcje powinienes dostac "Oskara" :rolleyes:  teraz czekam na konstrukcje na miare "Nobla" ha ha ;)

Edytowane przez marius13

Janusz mam Twoich wyrobów a ze 40szt. Tylko sporo to bańdziorki, zawodnicze 5-ki, nocne sandaczówki,chiciorki, igełki i oczywiscie 9cm ołóweczki, tej samej wielkości łamańce i z 10szt od 6 do 8cm typowych sandaczowo boleniowych. A wiec dobić do 80szt jeszcze mi troche kasy brakuje:-) ale sezon coraz blizej wiec musze pare tych mniejszych ołóweczków i innych brzanówek,baczków i tego typu killerow zamówić. I oczywiście troche Cię pomeczyć o techniki prowadzenia, bo Twoja wiedza jest bezcenna:-) chyba nikt temu nie zaprzeczy...

Bardzo ciekawie prezetuje się ten wobek z zdjecia z 57strony, na którego podstawie powstał sławny bandyta. Mozesz takiego wykonać jak bede skladał zamowienie? Własciwie interesowały by mnie wszystkie modele które sa na tym zdjeciu w pierwszej kolumnie pionowo... Ale będę Cię Januszu meczył jak zbiore troche lewego grosza:-)

Nie znam Dorado ale słyszałem pochlebne opinie od użytkowników tych woblerów.Darek to sympatyczny gość i świetny wędkarz .Jeśli przyłożył sie do swoich woblerów i zawarł w nich swoją wiedzę  to pewnie łowią .Inna sprawa że przy tak dużej produkcji pewnie nie ma pełnej kontroli nad tym co robi i stąd czasami słyszy się o nich niekoniecznie superlatywy.