Janusz Wideł Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ja dzisiaj z kolegami kilka szczupaczków takich do 65 cm.Biły w drobnicę na metrowej wodzie między patykami.Chitem okazał się "Chiciorek"po zmianie obu kotwic na nr 10 Tylko on tam nie czepiał zaczepów a na szczupłe działał rewelacyjnie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 A u mnie do odmiany wszystkie ryby na środku zbiornika w dołkach . NA płytkiej nic jak by zima szła . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Wstaw Janusz jakieś boleniówki bo sam już nie wiem jak się nazywała ta która ostatnio łowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ostatnio Arku wymiata "Chiciorek" 5,5 cm Dzisiaj sam na niego wyjołem cztery szczupaczki 55-65 cm Od cholery wyjeli ryb koledzy z jerkbaita przez te trzy dni właśnie na "Chiciorka" Miałem dzisiaj po powrocie z rybek kilkanaście wiadomości z fotkami .Niektórzy się nie chwalą na forum ładnymi rybkami, inni połowili nawet po kilkanaście rybek 50-60 cm.Może to ta cholera u Ciebie też wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Zrobił bym foto, tylko już go nie mam, został w kamieniach ale obraz mam przed oczami wiec jak go zobaczę to będę wiedział co domówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 U mnie na zawodnicza 5 niestety jak narazie same pistolety pomimo ze ich zlapalem naprawde sporo licze ze wkoncu trafie na jakis ladny okaz na chociarka narazie 2 pistolety .Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Na Wiślanych dołkach też się chiciorek sprawdza. Nie biorę nawet pudełka z przynętami bo mi jeden wobek ogarnia robotę. Na razie 3 wymiarowe szczupaki i ok 20 pistoletów. Okonie tylko pierwszego dnia majówki, później gdzieś znikły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 A u mnie dzisiaj działała majowa zabójcza broń na zaporówce czyli "Zawodnicza piąteczka ".Od wielu lat jest to mój numer jeden w maju na zaporówkach w maju.Nie chodzę z dwoma wędkami ,jedną na okonia drugą na szczupaka.Dzięki tej przynęcie pogodziłem oba te gatunki.Żyłeczka 0,18 mm,kijaszek do 15 gr.wolframik 5 kg.Pięknie walą w zawodniczkę przyzwoite okonie -dzisiaj trzy po około 28 cm. oraz średniaki szczupaki .Dzisiejszy 74 cm. to już troszkę więcej niż średniaczek. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 zdjęcie0221 - kopia.jpg A u mnie dzisiaj działała majowa zabójcza broń na zaporówce czyli "Zawodnicza piąteczka ".Od wielu lat jest to mój numer jeden w maju na zaporówkach w maju.Nie chodzę z dwoma wędkami ,jedną na okonia drugą na szczupaka.Dzięki tej przynęcie pogodziłem oba te gatunki.Żyłeczka 0,18 mm,kijaszek do 15 gr.wolframik 5 kg.Pięknie walą w zawodniczkę przyzwoite okonie -dzisiaj trzy po około 28 cm. oraz średniaki szczupaki .Dzisiejszy 74 cm. to już troszkę więcej niż średniaczek.Jaśku Rożnów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Dzisiaj dwie godzinki po pracy na Rożnowie a radochy co niemiara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Dzisiaj dwie godzinki po pracy na Rożnowie a radochy co niemiara Fajne miejscówki tam są ale puki co nie mam do nich szczęścia! jednie raz z Tobą boleni połowiliśmy(znaczy się Ty) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Nadal "Zawodnicza piąteczka"wymiata wszysto co w wodzie piszczy. Dzisiaj Były okonie,klenie,bolusie takie do 50 cm.i trzy szczupaczki 65-69 cm. Czwarty wyjazd spacerując po brzegu zaporówki nie zdejmuję piąteczki z agrafki i dobrze na tym wychodzę .Spotykam innych wędkarzy z obrotówą, wachadłem,gumą i ich praktycznie brak jakikolwiek wyników utwierdza mnie w przekonaniu że "Zawodnicza piąteczka " to w tych warunkach konstrukcja doskonała 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Jasiu gratki,fajna zatoczka gleboko tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Płytko Wszelaka rybka aktualnie żeruje na metrowej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Wyglada na zatoke w Koszarce , oj juz zapomnialem ja J.R wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 U mnie tez Zawodnicza 5 praktycznie nie schodzi z agrafki dzisiaj niestety same maluchy ;/ale podoba mi sie w nim ze pieknie czuc jego prace na kiju:) a na bandziorka sandacz max 45 wrocil do wody oczywiscie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 W zawodniczce jest super to , że nigdy nie wiadomo co to zeżre.Na zawodach na nieznanej wodzie bezcenna.Od kilku lat w maju chodząc po zaporówce mam w pudełku tylko zawodniczki .Nie biorę innych przynęt żeby mnie nie korciło na zmianę przynęty w chwilach zwątpienia.Jak jest choć cień szansy na branie to wiem że na ten model zawsze coś zagryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 9 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 (edytowane) Chicior robi dobrą robotę tego sezonu. Ekspresowe tempo z prądem, daje często rybę. Edytowane 9 Maja 2015 przez Sandacz23 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Tomek ładniusi Chiciorek najlepiej działa w wolnym i średnim tępie.U mnie bolenie zrzuciła poniżej zapory zeszłoroczna powódż.Ani nie ma ich w Dunajcu a ni w J.Rożnowskim.Poza takimi 40-50 cm.nie widać dużej ryby.Na Chiciorka połowiłem w zeszłym tygodniu szczupaki na Czorsztynie.Niestety bardzo też podoba się teraz niechcianym sandaczom . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_aug Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 (edytowane) U mnie też chiciorki wspomagane płytką siodemka ładnie kuszą bolenie, dużo brań atomowych uderzen ale rapy się nie wcinają, może walą ogonem???? Edytowane 10 Maja 2015 przez lukasz_aug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 W akcie desperacji boleniowo-szczupakowej lipy, założyłem maleństwo Pana Janusza z nadzieją na cokolwiek. Trafił się taki oto klenik : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Igielka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Mariusz fimik super Czyżby "Brzanóweczka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon3069 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Panie Januszu, na przyszłość proszę nie wykupować wszystkich kotwiczek ze sklepów w Nowym Sączu :D inni też robią swoje przynety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Kupuj Ownery czy inny podobny szajs Tego nigdy nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi