Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Pękata szósteczka jak widać skuteczna nie tylko na klenie , wczoraj miałem na Dunajcu przyłów  w postaci suma około 140cm , dobrze że kotwice puściły , bardziej obawiałem się zerwania żyłki a wtedy ryba niestety odpłynęła by zakolczykowana .

1434111242dsc01271.jpg

1434111327dsc01267.jpg

• Like 1

Znasz Arek powiedzenie że szewc w dziurawych butach chodzi :) Tak miałem w zeszłym tygodniu.Naprałem w tym tygodniu  zawodniczek do pudełka tak że nie mogłem zamknąć .Pojechałem wczoraj na rybki a tu woda zjechała o 1,5 m.Na zawodniczkę nie da się łowić z brzegu- za płytko.I powtórka z rozrywki.Kolega trzy szczupaki ,sandacz,  piękny okoń , wszystko na płytkiego "Bańdziorka".Ja oczywiście nie miałem takiego w pudełku.Rzutem na taśmę wyjołem na płytką szósteczkę dwa szczupaczki po 52 cm. i kilka 20 cm . okoników :(

Panie Januszu paczuszka dotarła i od razu została przetestowana 3 bolki sportowe się trafiły na widełka. Ogólnie sezon zacząłem od 1czerwca  w tym czasie już 2 ryby dały mi popalić na pana wobki .Oczywiście byłem bez szans mając zestaw boleniowy i tylko mogłem popatrzyć jak kołowrotek się grzeje. Pozdrawiam i dzięki za woblerki.

DSC_0090_zpsod9gosdh.jpg

• Like 6

Rafal daruj sobie te zlosliwosci, :)   ryba stoi w toni  :) feee :angry: nie lowie na grunt,bylismy cala paczka wiec chlopaki lowia roznymi metodami :lol: ,takie pajacowanie doszukiwanie sie i czepianie ,zniecheca wielu dobrych wedkarzy przed publikowaniem tu na forum swoich osiagniec ,rada dla co niektorych  wedka w lape i zresetowac sie nad woda :wub:

Edytowane przez marius13

Rafal nie potrzebnie "ironizujesz" kiedys czepiles sie, ze "zasmiecam" Janusza watek teraz twierdzisz mowiac miedzywierszem ze nasze ryby sa zlowione inna metoda .......to jest zwykle trolowanie ..............w zlym slowa tego znaczeniu, mysle ze "Jerk" przez takie dzialanie pewnej malej grupki z frustrowanych osob sporo traci , tak jak wczesniej wspomnialem wielu dobrych spiningistow nie bedzie publikowac Tu swoich osiagniec bo wczesniej czy pozniej moze doswiadczyc podobnej sytuacji,

to sorry!zmyliła mnie podpórka obok Twojego kolegi ;) .

• Like 1

Pytają koledzy czym połatać moje wobki pocharatane przez szczupaki i sandacze.Jeśli są to tylko małę dziurki od rybek 60-70 cm. to wystarczy jakikolwiek lakier olejny,samochodowy ,do parkietu.Woblery pokrywam żywicą obojętną do wszelakich lakierów więc nie ma obcji by się "pogryzły". Większe uszkodzenia jak na woblerze poniżej warto uzupełnić klejem dwuskładnkowym np. Distalem Rapid. Odrzańskie sandacze są bezlitosne dla "Nocnej sandaczówki."Kilkanaście rybek w tym kilka 80 +i wobek wymaga lekkiego liftingu :)

post-54111-0-49298100-1435155536_thumb.jpg

Panie Januszu na nocnego odrzańskiego sandacza założyć bandziora czy ołówek? W łowisku jest też boleń i możliwy sumek. Zestaw z plecionką 0,16 będzie ok? W nocnym łowieniu dopiero raczkuje stąd wiele wątpliwości, wolałbym ograniczyć zmiany przynęt do minimum - wręcz mam zamiar obłowić wszystko jednym woblerem:)

Panie Januszu na nocnego odrzańskiego sandacza założyć bandziora czy ołówek? W łowisku jest też boleń i możliwy sumek. Zestaw z plecionką 0,16 będzie ok? W nocnym łowieniu dopiero raczkuje stąd wiele wątpliwości, wolałbym ograniczyć zmiany przynęt do minimum - wręcz mam zamiar obłowić wszystko jednym woblerem:)

Niech Ci Janusz zrobi to co mi ostatnio- wobler moim zdaniem wyśmienity zdjęcia i opisu nie wstawiam bo mnie obserwują :ph34r: Jasiek wie o co loto po prostu!

Nigdy Mariusz nie   ogonisz wszystkiego  jednym woblerem. :) Zaczarowany ołówek, bańdziorek  jak ich nie widać ataków na powierzchni  jest super .Nocna sandaczówka w ciemno, a najlepiej jak biją po powierzchni.Oczywiście jest wobler na którego żre wszystko przez miesiąc -dwa tak jak z tym modelem o którym pisze Rafał.Bardzo ciężka, choć pływająca, płytka sandaczówka 8 cm.W dzień walą w nią  bolki, po zachodzie sandacze i sumki :)