spiningista Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Holenderskie sandacze także poznały już smak Pana sandaczówek, mało tego muszą o nie walczyć z holenderskimi boleniami a na ostatnim wypadzie szczupak przez duże S zeżarł mi ją i to dosłownie ze względu na brak przyponu. Wszystkie rybki z warkocza. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Robi się zimno czekamy na Głowacicowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 no,- no,- tym bardziej że sandacze także dobrze na nie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Już polubiłem holenderskie sandacze.Natomiast tamtejsze szczupaki pokochałem .Za struganie głowatkowych wezmę się jak uzupełnię pudełka kolegów znad Wisły i Odry .Tamtejsze sandacze również doceniają moją dłubaninę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 I właśnie dlatego Jaśkowe wobki trzeba zamawiać zimą (szczególnie jak go zima usidli w domu) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Do niedawna śmiałem się z nazwy, którą ochrcili mój Ołówek koledzy znad Odry. Od lat nazywałem go Ołówkiem Burzańskim z racji częstych zamówień na burzańskie sandacze u sumki. 4 lata temu koledzy znda Ogdry nazwali go Zaczarowanym Ołówkiem. Jeszcze do zeszłego tygodnia sceptycznie odnosiłem się do tej nazwy. Na dzisiejszy dzień nie powiem inaczej na ten wobler jak Zaczarowany Ołówek. Na 6 wyjazdów złowiliśmy z kolegą na ten model ponad 20 ryb. Próby z innymi modelami nie tylko moimi kończyły się porażką. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Jakie parametry tego zaczarowanego ołówka? edit : już znalazłem na pierwszej stronie Gdzie lepsze wyniki na tego wobka zaporówka czy rzeka? Edytowane 23 Września 2013 przez marianosum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ołówek ma 9 cm.W spiningu schodzi na 3 m.w trollingu na 3,5 m.Doskonale działa na zaporówkach jak ina głębokich odcinkach rzecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Załoze sie ze byłby skuteczny na morskie trotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Salami nie ma się co zakładać. Kup sprawdź i... Tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 i da zna czy potwierdziły się oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ołówek ma 9 cm.W spiningu schodzi na 3 m.w trollingu na 3,5 m.Doskonale działa na zaporówkach jak ina głębokich odcinkach rzecznych.od 3 lat nim łowię i mogę dodać tylko tyle, że z mniejszym sterem także dobrze łowi się nim na płytszej wodzie To taki kolejny Wideł Clasic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Zgadza się Arku.Na zaporówkach i na Bugu łowię ze sterem dłuższym i jest to na tej wodzie mistrzostwo świata.Na moje dunajcowe kamienisko i na twoje reńskie fortyfikacje robię troszkę z mniejszym sterem.Schodzą do 2,5 m.przy spuszczonej do lustra wody szczytówce przy podniesieniu kija o metr wyżej idą na 1,5 m.absolutnie nie wymuszając głębokości nawet w silnym nurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam.A ma ktoś takiego Widła?. Janusz nie podpowiadaj!i jedno z kilku pudeł tzw ,,zapasowych,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 No fajna kolekcja Rafale. "Moje Widły" jak na nie mówimy na Mazowszu, pochłonęły Wiślane rafy. Ładnych parę lat temu nabywałem je przez Marka Kaczówkę. Fajnie, że w razie weny, mogę je znów nabyć , tym razem od stwórcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Witam.A ma ktoś takiego Widła?. Janusz nie podpowiadaj!i jedno z kilku pudeł tzw ,,zapasowych,, Pewnie, że ma bo sam go tak pomalowałem i kilka takich jeszcze mam duże pstrągi je lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Witam Arku.Kupiłem go na allegro i tak się z Januszem zastanawialiśmy co to jest?ze zdjęcia Jasiu stwierdził że podróba ja z pracy woblera że oryginał a teraz się wyjaśniło pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 (edytowane) Namówiłem kiedyś Jaśka na takie trzy częściowe około 10cm i powstała taka seria od 8 do 11cm. Początkowo używałem ich na nocne sandacze na płytkiej Odrzańskiej opasce i na takim rybodajnym wolniaku ale tam dużo lepiej sprawdzały się małe (9cm) jednoczęściowe głowacicowe wobki. No i pewnie by leżały głęboko w pudle gdyby nie to, że na wówczas tajnej (dziś już znanej )mojej pstrągowej rzeczce płynacej przez lasy zauważyłem jak duże pstrągi przepędzają maluchy ze swoich żerowisk nawet gdy same nie żerowały.No to pędzel poszedł w ruch i worek z pstrągami się rozsypał jeszcze mocniej tym bardziej, że koledzy poza 5-6cm nie wychodzili a standardowe 4cm chyba się tamtejszym pstrągom już opatrzyło. Ot i cala historyja tego malowania Po prawej oryginały po lewej "zepsute" Widły czyli podróby Edytowane 28 Września 2013 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Haha no tak ... jaki ten świat mały nic się nie ukryje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 (edytowane) Coś o tym czytałem w ubiegłym tygodniu .... Amen Edytowane 28 Września 2013 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Pewnie te pstrągi widząc takie malowanie chciały się z nimi kochać a ty myślałeś że przepędzają konkurencję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 No.... tak do prawdy trzeba powiedzieć, że to malowanie "na pstrąga" chyba bardziej mnie było potrzebne niż pstrągom choć fakt faktem iż pstrągi z tej rzeczki były właśnie takie piaskowe, nigdy nie były ciemne (tak o dwa odcienie jaśniejsze niż z Dunajca) a zważywszy, że to o czym pisałem zazwyczaj dotyczyło końcówki zimy i początku wiosny (przed żabami) to .... no ja lepiej się czułem z takimi wymokłymi imitacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Grunt mieć zaufanie do przynęty.Sam się czasem łapie na tym że po większej liczbie brań np. na jakiś model z niebieskim grzbietem zaczynam pakować do pudełka woblery tylko w tym kolorze,choć wiem że o łowności woblera przede wszystkim decyduje jego praca a wygląd to sprawa drugorzędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Głowatkowe Łamańce 13cm. W najchętniej pożeranej wielkości i kolorze. http://www.youtube.com/watch?v=UGwPuQFy_Lg Głowatkowe Trójkowce 13cm. Idealne na jesienną niżówkę. http://www.youtube.com/watch?v=SKvjBbuEQsU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 na szczupaka pewnie tez by dały rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi