Piotr Boruch Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Ostatnie wziąłem kilka ołówków uzbroiłem ownerami i ruszyłem na sandaczyka. Kilka maluchów się zameldowalo a potem przypłynął wąsaty i bardzo efektownie zassał woblerka z powierzchni. kołowrotek skręciłem na maksa - tak pod sandacza, no i zaraz po braniu omało z butów nie wyskoczyłem - dobrze że byłem w pełnych gorotexach zaraz potem odjechał dobrych kilkadzisiąt metrów i niestety wyprostował kotwy i odpłynął. Wrocę tam w tygodniu z płytkimi ołówkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Piotr............... ownery poprostowal ? hmmm to miales niezla jazde ,moze nastepnym razem sie uda.................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Niezła i dość intensywna i najśmieszniejsze to było to że wrócił w tą samą miejscówkę i dalej tłukł aż miło ale moje woblery już omijał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Niezła i dość intensywna i najśmieszniejsze to było to że wrócił w tą samą miejscówkę i dalej tłukł aż miło ale moje woblery już omijał Kup kotwice od Tymona i nie będziesz miał problemów albo kamatsu grand prix treble i nic Ci ich nie rozprostuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Owner a Owner robi różnicę, zależy jaka konkretnie kotwę miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Kotwice S-OWNER TREBLE ST-21BC L roz. 6 na ogonie i 4 na brzuchu - trochę za miękkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 sprawdź ST-36BCx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 To jest wątek o woblerach a nie o kotwicach!!!Płytka 7mka szaleje, ryby wszelakie, brania zdecydowane.Gdyby tego glona nie było( co 2gi rzut trzeba ściągać) to byłoby super.No i nad woda mniej ludzi ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Wobler DefinicjaDefinicjaWobler - to przynęta stosowana w metodzie spinningowej oraz trollingowej, jej zadaniem jest imitacja naturalnego pokarmu drapieżnika. Nazwa wobler pochodzi od angielskiego słowa - "to wobble" - telepać się.Przynęta wykonana jest najczęsciej z drewna, balsy, pianki lub tworzywa sztucznego, zwykle posiada kształt rybki lub rybkopodobny. Większość posiada z przodu korpusu poziomy ster, pozwalający kontrolować głębokość schodzenia przynęty. Przeważnie ster bywa wbudowany na stałe, choć zdarzają się też stery z możliwością regulacji. Warto zaznaczyć, iż obecnie sporą popularnością cieszą sie woblery bez steru. Są one używane m. in. w jerkowaniu i w łowieniu powierzchniowym. Przynęta często posiada również wewnętrzny ciężarek stabilizujący lub grzechotkę wabiącą ryby. Uzbrojona w jedną, dwie lub trzy kotwice...... Stąd też i rozmowa o kotwicach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Poliwenglan-aluminium.Kantal-dental.Akryl-domalux.Sprej-aero.Im dalej w las, tym więcej drzew. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 13 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Faktycznie temat troszkę przeszedł w wątek techniczny. U mnie nadal super działa płytki ołówek i pękata nocna 9 cm .Tym razem efekty podczas nocnego trollingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Wiatr zamiata liście, scierniska zaorane, dym z ognisk po wykopkach, dnia ubywa za tydzień 12:12.Spacerowiczow mniej ,rybki jedzą przed zimą, a czasu na wypady jak opadów w sierpniu.Tylko niedziela 4 h.Live-brutal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) . Edytowane 13 Września 2015 przez PaPaDaNcE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 U mnie działały teraz brzanówki ale się skończyły No i potrzebne nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Mój filmik z widełkami w tle Na jednym ujęciu widać dokładniej co to był za wobler (kształtem zbliżony do ślazurka lecz płytko schodzący i oklejany sreberkiem, długość chyba 4cm) niestety został gdzieś w kamieniach na szczęście miałem zapas brzanówek i innych killerów ale ten pierwszy wobler dał mi najwięcej ryb. (Do oglądania proszę sobie zmienić ustawienia rozdzielczości na najwyższą) Łowiąc w kilka osób dało się zauważyć że na wobler 4cm, średnio brały większe ryby niż np na obrotówki (nr 2) - głównie ryby w przedziale 35-40cm na woblery, na obrotówki od 10cm w górę. Nie jest to oczywiście żaden wyznacznik, ot wynik obserwacji jednodniowego łowienia w grupie paru osób Edytowane 14 Września 2015 przez Pasta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 14 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Super Mariusz połowiłeś. Woblerek na którego tak łoisz to "Szadzik" 5 cm. w wersji płytkochodzącej. Fajny filmik,super pogoda i rybna woda ,oj udał wam się dzionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Z góry przepraszam za jakość zdjęć bo aparacik wędkarski został w kamizelce, a ja po wieczornej bezoowocnej orce rano wybrałem się na krótki spacerek na nową miejscówkę. No i zdarzył się taki mulaczek. Jakby ktoś nie poznał przynęty, a na pewno będzie problem ze zdjęć w mojego bojowego telefonu, to płytki ołówek 9cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Gratulacje Piotruś Podejrzewam że sumek zawisnął na zestawie sandaczowym. Super że płytki "Zaczarowany ołówek " również działa na sumki. W wersji głębokiej to prawdziwy sumowy killerek o czym mogło się już przekonać wielu kolegów z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 (edytowane) "Zaczarowany ołówek" w wersji głębokiej fajnie się go prowadzi na wiślanych opaskach.Ostatnio często zapinam na agrafkę woblerki Widła stworzone są pod rzekę i smakują rybką. Edytowane 16 Września 2015 przez Kajtelek2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Faktycznie na opaskach głęboki lepszy natomiast ten mulaczek wypalił na płytkim garbiku gdzieś około 0,5metra wody co do zestawu wersja sandaczowa troszkę wzmocniona właśnie ze wzgl. na mulaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Na wodę do 1m , używam płytko chodzącej siódemki , taki klasyk uniwersalny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Swoją drogą od jakiegoś czasu nurtuje mnie pytanie. Januszku powiedz ile papierosów można wypalić, zjeść jogurtów czy margaryny żeby wyrobić na taką ilość złotka na wobki Ja bym do tego otworzył bar z kanapkami żeby mi złotka starczyło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Zajumał Świstakowi!nie widzisz że już reklam nie ma 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Piotruś nie robię ich za wiele . :)Zbiera srebeka rodzinka koledzy i jakoś daję radę Dzisiaj na trolla kolega dwa sandaczyki 55 cm ja szczupaczek 65 cm.,przynęta "Zaczarowany ołówek" w wersji głębiej schodzącej.Szału nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Wobki są fajne, mają fajną pracę i lubią je sumki. U mnie zaczarowany ołówek i bandziorek dały radę je sprowokować. Gorzej było z walką gdyż po braniu na bańdziorka rybka przymurowała a następnie wbiła 1 bieg i odpłynęła z prądem zabierając mi wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi