krisspin Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Dzisiaj ołówek znów sprowokował sumka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Super Krisspin Tym razem nie zabrał woblera "Zaczarowane ołówki" mają moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Woblerek który ostatnio pięknie działa na klenie pomimo płynących glonów."Szadzik" 5 cm.ma drobną ogonową akcję.Schodzi do max do 0,5m.Główny bohater filmiku zamieszczonym przez Pastę na poprzedniej stronie w tym temacie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Super Krisspin Tym razem nie zabrał woblera "Zaczarowane ołówki" mają moc Dokładnie , ale to też nie ten kaliber co zabrał mi bańdziorka. Ale przyznaję zaczarowany ołówek doprowadza do szału drapieżniki na moich miejscówkach. Z niecierpliwością czekam na przymrozki i lepsze zerowanie szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flpbl Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Wczoraj udało mi się złowić moją pierwszą brzanę.Miałem także możliwość podpatrzyć kilka sztuk i przekonać się o ich małej ostrożności. Byłem w spodniobutach i ryby podpływały na odleglość 2 metrów. Jedna mniejsza to nawet przez 15 minut stała za kamieniem i nic sobie nie robiła z tego, że nad jej głową macham wędką. Wobler raczej z tych większych jak na brzany, ale posyłałem im również typowe brzanówki i zero efektów. Tak na zdjęciu wyglądają kotwice po wcale nie tak dużej brzanie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Gratulacje Filip. :)Ten woblerek to "Ślazurek" 5 cm.Poza "Brzanowym" 4,5 cm. to najłowniejszy model brzanowy w moim arsenale. Miałeś niodpowiednio dobrany sprzęt czy chciałeś zbyt szybko mieć rybkę w podbieraku ? Takie pogięcie kotwic raczej nie powinno mieć miejsca.Brzana jest silna ale nie szalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Panie Januszu mam pytanie czy 9cm Bandziora pływającego mogę przerobić na wersję tonącą bez utraty (zmiany) jego pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flpbl Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Gratulacje Filip. :)Ten woblerek to "Ślazurek" 5 cm.Poza "Brzanowym" 4,5 cm. to najłowniejszy model brzanowy w moim arsenale. Miałeś niodpowiednio dobrany sprzęt czy chciałeś zbyt szybko mieć rybkę w podbieraku ? Takie pogięcie kotwic raczej nie powinno mieć miejsca.Brzana jest silna ale nie szalona Panie Januszu pewnie obie rzeczy jednocześnie. Tak właśnie przejawia się brak doświadczenia w połowie tej ryby. Stosuję żyłkę 0,18. Niektórzy zakładają 0,22, ale ja już przy 0,20 nie jestem w stanie poprowadzić woblera tak jak chcę. Dzisiaj holowałem delikatniej i rzeczywiście kotwiczki zostały całe. Skusiłem jedną na brzanówkę, tonącą. Rybka mierzyła 68 cm, nie gigant, ale już większa od poprzedniej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Brawo Filip Trening czyni mistrza Michał 34 co jedynie możesz pokombinować z pływalnością woblera to dokręcić lamety ołowianej na przedniej kotwicy.Przy większych rozmiarach można założyć kilkugramową ołowianą łezkę z krętlikiem na kółeczko łącznikowe przedniej kotwicy ,oczywiście razem z kotwicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonyopole Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Czytam o woblerach Janusza, przeglądam zdjęcia w tym wątku i ... nie mogę uwierzyć, że jeszcze nie mam tych przynęt w swoim pudełku! Muszę to w końcu zmienić! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Tez tak miałem ...W tym sezonie lowię rybki w miejscach gdzie dawniej nawet rybiego ogona nie widziałem.Wczoraj wypad z myślą o sandaczu od 17:30 do 19:30 na płytka 7 zlowilem klenia 44cm i okonia 28.Mam plana odn.moich plano ...Zimą 2015/2016. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Warto mieć w pudełku:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Pewnie że warto Wczoraj ślicznie waliły w trollingu w "Zaczarowany ołówek" Niestety fotki wyszły masakryczne a rybki ładniusie..Deszcz,wiatr ,noc i kolega totalny antytalent fotograficzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Jesienią brzanówki wymiatają, prowadzę je z nurtem i w momencie kiedy napływają na dołek energicznie je podciągam z przerwami na pauzy, taki twiching bywa zabójczo skuteczny (kleń, boleń, okoń) ale trzeba bardzo uważać na szczupaki bo jak tylko są to zabiorą nam wszystkie jakie mamy w pudełku. Na potrzeby twichingu stosuję plecionkę z metrowym przyponem ze stroft-a, miłej zabawy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Noc jest dla Widłów jak najlepsza Dziś pełnia, łysy wali tak, że oświetlenie jak o świcie ale sandaczowa 6-ka połowiła i to długaśnej 8lb-ówce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 28 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Faktycznie Arku w ostatnim czasie wszystkie ładne ryby łowię po zmierzchu.Wydaje mi się że przyczyną jest niski poziom i nadal wysoka temperatura wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Odkąd pamiętam, gorące lato a nawet początek jesieni, gdy były sprzęgnięte z niżówką dawały przewagę nocnych wyników nad dziennymi... Powoli odkładam najlepiej sprawujące się Twoje wobki w tym sezonie by złożyć konkretne zamówienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, a szczególnie Pana Janusza!Ośmielę się zadać pytanie, czy woblery sprzedawane przez stronę "szkoła rękodzieła" są rzeczywiście Pana dziełem? W opisie tych woblerów napisane jest,że wykonane są z pianki, a w tym wątku przewijają się wypowiedzi, że są robione z różnych gat. drewna. Niestety łowność zakupionych tam Pana woblerów kompletnie odbiega od opisów z tutejszych postów. Tam gdzie łowie ryby są bo Flat rapy dają radę. Dlatego mam wątpliwości co do autentyczności sprzedawanych tam woblerów.Proszę o odpowiedź i przepraszam jeśli ktoś poczuje się w jakimkolwiek stopniu dotknięty. Nie takie są moje intencje.Pozdrowienia dla Pana i całej Braci Jerkbaitowej.Azhek (Halisia) Edytowane 2 Października 2015 przez azhek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Robię woblery z pianki,korzenia olchy,balsy w zależności od potrzeb modelu.W 'szkole rękodzieła' są modele powtarzalne z pianki. Każdy z tych modeli jest bardzo skuteczny jeśli zastosuje się go w odpowiednim miejscu i czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azhek Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Muszę więcej trenować.Pozdrawiam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Sandacze zachowują się nadal jak w lecie.Waliły na zaporówce z pod samego brzegu w nocne sandaczówki 9 cm. i w płytkie zaczarowane ołówki .Po kilku godzinach z marnymi efektami na gómę spłyneliśmy do brzegu.Rozpakowując łódkę usłyszałem klepnięcie pod brzegiem.Założyłem nocną sandaczówkę i poszedłem to sprawdzić.Ołowiłem się z kolegą masakrycznie.Rybki takie do 60 cm.ale za to branie co kilka rzutów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guzik679 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Pierwszy trolling na pana wobki i sandacz sie zameldowal byly tez dwa szczupakI i trzy okonie, nie baly sie 9cm zaczarowanego olówka Przypominam o zasadach publikacji zdjęć, złowionych ryb, na forum JB.PL: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Łowię już kilka ładnych lat na woblery Janusza i mam chyba każdą wersje wystruganych przez niego woblerów 0d 2,5cm do 15cm łamane na raz,łamane na trzy itp?ale ołówek jest najskuteczniejszym moim woblerem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Super że połowiłeś 679 Zważywszy że wziąłeś trzy woblerki na próbę w zeszłym tygodniu i już są efekty .Udany zakup Rafał przez ostatnie pięć lat uważałeś że najlepszy wobler na świecie to nocna sandaczówka 9 cm. Przez ostatnie dwa lata w końcu śięgnąłeś po "Zaczarowany ołówek" i okazało się bingo na Twojej wodzie.Wszystkie moje woblerki to killerki w danym czasie. Faktycznie jeśli o "Zaczarowany ołówek" to mi czasami żal wędkarzy nie posiadających tej przynęty .Wielokrotnie spotykam się z podobną sytuacją .Goście widząc że co kilka minut wyjmujemy z trolla sandacza zaczynają trollować naszą trasą.Co 200 m .nawracamy i historia się powtarza .Mijając łódkę naśladowców wymieniamy grzecznościowe pogawędki i nadal łowimy. Naśladowcy pływają w tym samym miejscu kolejne dwa dni i nic.Po dwóch dniach dopiero poszli po rozum do głowy i spytali na co łowimy. Wszystko co mieli w pudłach kompletnie nie działało a sandacze na "Zaczarowany ołówek" brały regularnie.Z taką sytuacją spotkałem się wielokrotnie.Jakbym nie miał tej przynęty to moje wyniki sandaczowe od września do listopada były by gorsze o przynajmniej 50 procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Dzisiejszy 2h wypad nad rzekę okazał się całkiem niezły , dwa klenie , takie forumowe stykacze , prócz tego było jeszcze kilka okoni trzydziestaków i jeden Jazio . Przynęta prowadzona bardzo wolno . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi