Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście najwyższa półka to nocniki strugane z korzenia.Jak na teraz nie odbiegające łownością od nocników  są płytkie  "Zaczarowane ołówki","Płytki bańdziorek", Płytkie siudemki i ósemki.Jak jesteś zainteresowany to napisz do mnie na priw.

• Like 1

Dzisiaj robotę zrobiły ołówki 9cm. Najpierw zameldował się sandaczyk dobre 60 i klenik koło 40 na głęboko schodzący model potem płytsza opaska i już klasyczny ołówek i kleń dobre 50cm. Były jeszcze dwa stuknięcia jednak bez efektu brzegowego, dziś niestety bez zdjęc

• Like 1

Januszu, twój wątek cieszy oczy. Woblery, porady dla wędkarzy i łowione ryby. Jak kiedyś uda mi się pojechać do Nowego Sącza, to mogę cały dzień za tobą plecak i wędki nosić :) Gratuluję rozwijającego się wątku.

• Like 1

Przedpremierowo dostałem od kolegi Piotrka jednego ołówka 9cm.

Moje są w drodze, a że nie wytrzymałem do "uprosiłem" jednego.

Może godzina rzucania ? Efekt w wątku o krakowskiej Wiśle :)

Sandaczowe 75cm :)

http://jerkbait.pl/topic/28547-wisła-koło-krakowa/?p=1762796

Edytowane przez michcio
  • Like 3

Jak już wyżej Paweł wspomniał Widełki ostatnio rządza :) klenie biorą że aż ręka boli :) mniejsze wieksze ale z każdego jest uciecha :) przez zime uzupełnie Widełki bo troszkę zestaw mi się uszczuplil przez sezon :) a Tu jeden z ostatnich kleników :) może nie za duże ale strasznie silne i waleczne :)

post-52497-0-11629300-1446146476_thumb.jpg

• Like 7

Brawo bencur.Ładne te kleniki  łowisz. :) Mam klenie 200 m od domu i jakoś nie mogę się na nie  wybrać .Tak mnie wciągneły sandacze że ostatnio  każdą wolną chwilę poświęcam tej rybce.Jesienne klenie faktycznie pięknie chodzą na kiju. :) 

Panie Januszu, a zdarza sie Panu robić wobler typu nocna sandaczowka 9 - ale schodzący zdecydowanie głębiej, tak zeby dało sie go poprowadzić na 2/2,5 metra, zachowując pracę nocnej?

Mam przeczucie, że byłby to kiler na szczupaki ze stromych stoków.

Idealnym modelem schodzącym na 2-3 m. zarówno na sandacze jak i szczupaki jest "Zaczarowany ołówek"9 cm. :) lub "Szczupakowy"-9 cm.schodzący 3-4 m.

Czy można wstawić fotkę szczupakowego-9cm. Zaczarowane ołówki mam i u mnie na Odrze są to bardzo łowne woblery. Ciekaw jestem wyglądu szczupakowego.

• Like 1

Szczerze ? żebym to ja sam wiedział co to za wobler haha :) sorka wiem  Widełek :D ale jaki ? coś jakby szósteczka tylko troszeczke mniejszy chyba 5 ? nie wiem :) ma kropki na bokach :) teraz zauważyłem że widać go na poprzednim zdjęciu :)

Edytowane przez bencur