Gość tarpio Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 podziękował ImageUploadedByTapatalk1446497273.219274.jpgProszę, tak wygląda szczupakowy.podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 W czwartek rybka chodziła w pół wody kompletnie nie reagując na gumę .Za to świetnie działał "Zaczarowany ołówek" 9 cm prowadzony w trollingu na 3,5-4 m. pomimo że głębokość łowiska wynosiła 6-7 m. Wczoraj pogoda zaczeła się zmieniać.Sandacz kompletnie przestał reagować na jakiekolwiek przynęty.Natomiast w miejscach wczorajszych brań sandaczy pojawiły się fajne okonie.Pierwszy uwiesił się na ołówku to zmieniłem na "Bańdziorka " 6,5 cm.Kolejnych kilka sztuk było kwestią czasu . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Janusz ma pytanie odnosnie steru, z jakiej blachy trzeba go zrobic do woblera 5cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Moje woblerki mają ocynk 0,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 dzięki , poszukam takiej blachy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Miejscówkę poznaje-Rożnów i widzę że cały czas kręcisz Team Daiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Akurat Rafał nie nie zabrałem mojego ulubionego kijka z żyłką trollingowego Team Daiwa .Wszystko na plecione -skuteczność -20 procent kijek to Santkroix jednoskład,z opadu super w trollingu okropny badziew. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Jasiek mi o kołowrotek chodzi a kij pewnie Avid? Edytowane 7 Listopada 2015 przez Raffaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Dzisiaj na ołówek kilka okonków 32-35 cm.i coś co nie zdarzyło mi się od kilkunastu lat.Potężne branie ,kilka minut zarąbistej walki ,jak sądziłem ze szczupakiem koło meterka a tu przy burcie niespodzianka ,boleń 90 +prawie taki szeroki jak długi.Podbierak w garażu ,kolega ma problemy z podebraniem rękami sandaczyka 60 cm.więc oddałem mu wędkę chcąc podebrać rybę własnoręcznie .Niestety błąd .Chłop zgłupiał i przetarł mi żyłkę o burtę.Człowiek uczy się całe życie i głupi umrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 A byłby na okładkę WS.Powtórka z lipca 1997. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Może metra nie miał ale na wagę to tak koło dychy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Panie Januszu posyłam prywatną wiadomość a tu zapytać chciałem czy strugał Pan kiedyś popery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Pewnie że strugałem.Niestety na Dunajcu wszelakie smużaki ,bulgotki itp.działają dużo słabiej niż klasyczny wobler dlatego nie rozwijałem tego tematu.Jedynie czasami sprawdzały się na stawach przy połowach szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Prawdopidobnie ostatni wypad nad Dunajec.Odwiedziłem dawne miejsce(znane, lubiane skrzętnie ukrywane) 3 brania i 1 rybka klenik 42 po fotce odplynal -bez ochlapania trzymalem mu ogonek.Obiad odgrzewany, ale wartalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Dzisiaj na ołówek kilka okonków 32-35 cm.i coś co nie zdarzyło mi się od kilkunastu lat.Potężne branie ,kilka minut zarąbistej walki ,jak sądziłem ze szczupakiem koło meterka a tu przy burcie niespodzianka ,boleń 90 +prawie taki szeroki jak długi.Podbierak w garażu ,kolega ma problemy z podebraniem rękami sandaczyka 60 cm.więc oddałem mu wędkę chcąc podebrać rybę własnoręcznie .Niestety błąd .Chłop zgłupiał i przetarł mi żyłkę o burtę.Człowiek uczy się całe życie i głupi umrze.Jak kolega nie jest pewniakiem to lepiej samemu podbierać, choć wiem że taką rybę podebrać samemu łatwo nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Właśnie Janek chciałem to zrobić.Dałem mu tylko potrzymać wędkę .Jak podwijałem rękawy bolek chlapnął ogonem w stronę łódki a ten zamiast odsunąć rybę od burty skrócił dystans i było po ptokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Ból, mi kiedyś tak grunciarz podebrał podbierakiem wiślaną życiówkę szczupaka, że szczupły przeciął plecionkę i sobie z podbieraka wypłynął. Powiedziałem że pierwszy i ostatni raz, jak stracę rybę to będę miał pretensję wyłącznie do siebie. Szkoda bolka bo musiała być mega ryba ,a w dodatku pływa z niespodzianką w pysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Pierwszy wypad z wobkami pana Janusza na graniczny Bug i na płytko schodzący zaczarowany ołówek skusił się sandacz 65 cm . Wobki genialne będę musiał złożyć u Pana większe zamówienie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Udany zakup.Cieszę się że pierwszy kontakt z moimi woblerkami zakończył się sukcesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwony590 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 To mój pierwszy sandał na spinning w moich okolicach rzadko się słyszy żeby ktoś złowił zandera na sztuczną przynętę ( większość jest łapana na fileta z ukleji ). Niejednokrotnie próbowałem na wszelakie gumy i bez rezultatu kończyło się to wizytą w sklepie po kolejne gumisie opad na Bugu jest bardzo kosztowny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 18 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 (edytowane) Zaczarowany Ołówek to wobler, który warto mieć w pudełku. W moim przypadku skusiły się na niego sumy, szczupaki, sandacze i duże okonie największy miał 45cm. Edytowane 18 Listopada 2015 przez krisspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Pięknie Ja jeszcze na nie połowiłem grube klenie, trocie jeziorowe i głowatkę.Jest kilku takich dla których "Zaczarowany ołówek" to pużno jesienna przynęta boleniowa nr.1 Kilku kolegów z forum ,pomimo że to przynęta selektywna ,twierdzi że to mój najłowniejszy model powtarzalny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Woblerki dotarły. Dziękuje. Gdzie by tu w tym roku je jeszcze wypróbować...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Machaj wędą ryby będą Sandacz na rzekach nadal zdecydowanie lepiej bierze na woblera niż na gumę ,oczywiście jak ma się "Zaczarowany ołówek" Klenie będą walić w "Brzanówkę"i "Pękatą szósteczkę '' aż do lodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi