Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Chcąc nie  chcąc nie chcem ale muszem.Głowatka zaczeła gryż i koledzy zagrozili mi złamanie nogi jak nie przestane ganiać za sandaczami i w końcu zacznę strugać głowatkowe. ;) .Troszkę ich rozumie .Jakbym w ciągu 20 lat złowił ponad setkę głowatek na woblery jednego producenta a ten mi mówi że nie ma czasu takowych strugać bo klepie sandaczowe to tez bym się wkurzył.Nie chcąc stracić przyjaciół wziołem sie w końcu za głowatkowe i przy okazji dla wszystkich chętnych w miarę moich możliwości manualnych będą dostępne.

• Like 2

post-54111-0-85942500-1381267506_thumb.jpg

http://youtu.be/orYHVrmAVRQ

Łamaniec 9cm

Mój ulubiony letni, nocny wobler, na dunajcowe spokojne płanie. Świetnie działa na sandacze, klenie i czasami miłą niespodziankę sprawi boleń. W ostatnim tygodniu ponoć sandaczowy nr 1 na Wiśle w okolicach Lublina. 

post-54111-0-68204900-1381267515_thumb.jpg

http://youtu.be/Kv1wdKih9S4

Głowacicowy Trójkowiec 11cm

O tym, że działa na głowacice nie muszę nikogo przekonywać. W ostatnich dwóch latach niżówek na Wiśle dla kilku bardzo skutecznych łowców sumów stał się nr 1. 

post-54111-0-80712200-1381267535_thumb.jpg

http://youtu.be/YRudOtVGSdw

Smukła głowacicowa Piętnastka 

Niezbędnik łowcy głowacic. Wśród tych czterech woblerów są egzemplarze zarówno na szybkie wlotki jak i na leniwe końcówki płani. Wystarczy wiedzieć, gdzie je zastosować. Po za głowacicami są to woblery przeznaczone na duże skandynawskie szczupaki. Wśród moich znajomych zajmują pierwsze miejsce w połowach majowych szwedzkich szczupali. 

• Like 3

Dzięki za uznanie co do filmików.Widziałbym to lepiej ale jak mam wędkę w jednej ręce a w drugiej aparat to troszkę się motam.Chyba poproszę znajomą która para się fotografią żeby zrobiła mi filmiki wobków profesionalnie.Od dawna walczę z tym pomysłem biorąc pod uwagę żonę zazdrośnice ;)  która mogła by żle odebrać wspólne szwędanie się po krzakach nad Dunajcem z kobietką która kiedyś nieopatrznie określiłem jako bardzo atrakcyjną.Jakby nie patrzeć w takich kwestiach żonki są bardzo pamiętliwe :angry: .

• Like 1

Miałem ostatnio przyjemność gościć jednego z naszych forumowych kolegów na Renie, który nie znał z praktyki Twoich woblerów ale po efektach został chyba miłośnikiem wobków z blaszanym sterem ;) i chyba czeka Cie Jaśku trochę roboty  :D

Jak długo obecnie trzeba czekać na realizację zamówienia u Ciebie?

Głowatka zaczeła przegryzać moje wobki.W tamtym tygodniu 4 szt. w ten wekend 3 szt.to coś tam się kręci .Proszę napisz na priw ile iczego nowy miłośnik moich wobków potrzebuje po podam Ci termin realizacji.Pozdrowionka.

Głowatki niestety tak mają .Czasami masz tylko szczała ot jak puknięcie kleniowe takie nie do zacięćia.Wyjmujesz woblera a tu niespodzianka.Obie kotwice Owner nr.2 wyglądają jak zdeptane a wobler tak jakbyś  dał dziecku wobler i cyrkiel do zabawy .A to wszystko bez nawiązania pełnego kontaktu z rybą.Jeszcze  żadna nie przegryzla na pół mojego dłubactwa ale widziałem kilka wobków 13-18 cm. bardzo znanych firm które po braniu wyglądały jak po cięciu siekierą.Tak że nazywając to horrorem nie bardzo mijasz się z prawdą.

• Like 1

Dzisiaj mi się tylko zabujała na kiju, walneła ogonem o wodę i odpadła.Wzieła z pełnego wyrzutu spod drugiej strony na trójkowca 13 cm.Skuteczne zaciecie było praktycznie niemożliwe.Jutro pojadę z drugiej strony  :) .

• Like 3

pytam bo jakoś mi się kojarzyło, że Janusz wspominal, że go nie będzie... Ale ja już stary jestem...

No ale skoro Janusz będzie to trzeba będzie zrobić mała inwentaryzację zasobó w portfelu bo chodzą mi po głowie "trojeczki" :)