Kamil Z. Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zdrowia, zdrowia, zdrowia i jeszcze więcej taaaaakich kabanów na swoje woblery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zdrówka Janusz! Niech kij trzeszczy :-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dziękuję Oj lecą te latka, lecą . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zdrowia i pomyślności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Piękna rocznica. Teraz to już z górki, czyli łatwiej Zdrowia (cobyś mógł na rybki chadzać), szczęścia (nie tylko na rybach się przydaje), pomyślności (by te grubsze stuki do Ciebie podpływały). I niech Ci się darzy we wszystkich przedsięwzięciach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Serdeczne dzięki Wybieram się w tym roku na takie rybki jak wyżej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Serdeczne dzięki Wybieram się w tym roku na takie rybki jak wyżej. To chicioreka musisz nieco większego wystrugać. Wszystkiego co najlepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dziękuję Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Spóźnione ale szczere. wszystkiego naj..naj. I takiej głowacicy na rekord polski :-) P. W kwestii rybek puściłem wczoraj z prądem "bączka" tak z 50m i tak trzymałem i trzymałem i jak nie walnie.... i kilka minut później wyjechał niestety nie kleń, ani jaź tylko zander dobre 70+ i powiem tylko tyle niezła była jazda na kiju do 4gr. Fota nieregulaminowa bo okresowa...więc nie wrzucam Wszystkiego Dobrego Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Piotr Boruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Dzięki Piotruś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Panie Januszu chodzi mi o ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Brzanówka w wersji płytko chodzącej Rzadko to robię W pewnych sytuacjach super skuteczna na klenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Nie wiem ale praca rewelacyjna. Bardzo szybko staruje.Będę musiał uważać żeby go nie stracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Nie przejmuj się jak urwiesz na szczęście model powtarzalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Kocham "Igiełkę " 3,5 cm. Wczoraj wróciłem z XXXI memoriału Wojciecha Brudzińskiego .Towarzystwo i klimat imprezy przedni Oprócz sympatycznego spotkania interesowały mnie również rybki.Pierwszy raz w życiu polowałem na pstrągi w Pilicy.Pierwsze trzy godziny podchodów uświadczyły mnie że to co robię nie ma żadnego sensu.Ryby wychodziły z kryjówek tylko po to by przegonić intruza.Kilkanaście wyjść i tylko jedno uderzenie w woblera.Zamiast nadal robić nadal to co nie przynosiło efektów postanowiłem wrócić w miejsca gdzie pokazały mi się ryby.Postanowiłem łowić stacjonarnie.Usiadłem w trawie i wypuszczałem pod kryjówkę pstrąga woblery.Po godzinie prób trafiłem w dychę Pływająca igiełka przy tym uciągu pracowała w miejscu bez zwijania.Wszystkie brania miałem wyłącznie na merdającą w jednym miejscu "Igiełkę "Wypuszczałem woblera z prądem kilkanaście metrów w pobliże kryjówki .Zwijałem metr i około minuty przerwy znowu metr i przerwa.Wszystkie brania w przerwie od zwijania.Efekt to 6 pstrągów 35-42 cm.kilka około 30 cm. szczupaczek około 50 cm. i trzy okonie 25 cm.Wszystkie rybki na jednego woblera Ten 42 cm.dał mi drugie miejsce na pudle.Pomimo że pierwszy raz na nieznanej rzece udało się fajnie połowić Impreza super.Na pewno wybiorę się na kolejny memoriał. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Dzisiejsza sytuacja, postanowiłem zapolować na klenie, co raczej niczym dziwnym nie jest :-), zakładam płytką piąteczkę i w pierwszym rzucie trafia nie jedną a dwie ryby na raz... Pomyślałem, że skoro na piątkę biorą małe to założę coś większego a, że w kieszeni miałem bandziora no to siup... i ułowiły się dwa takie ale już niestety nie na raz :-) 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 "Bańdziorek" dobry na wszystko,szczególnie na mętnej wodzie. Nie jednokrotnie połowiłem na tą przynętę klenie,bolenie,sandacze w tak mętnej wodzie że wydawała się t zbyt brudna by łowić na spining.Na czystej oczywiście bardzo chętnie przegryzana przez szczupaki,sandacze,okonie,pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Bandzior płaci coraz lepiej 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Piękny Przyrównując do "Bańdziorka " 6,5 cm.to klenicho 50 + Gratulacje Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Panie Januszu chylę czoła U mnie sprawdziła się na razie igiełka, warto było ją domówić do gum: http://jerkbait.pl/topic/67555-klenie-2016/page-8#entry1889928 Grot kotwicy bardzo się wygiął ale kleń odpiął się na szczęście dopiero w podbieraku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ostatnio też ślicznie połowiłem na "Igiełkę " Gratulacje Kawał zwierza "Igiełki" mają kotwice nr 12, to jakieś kilo wytrzymałości na sztywno.Przy odpowiednio mięsistym kiju,żyłce 0,16 mm , można wyjąć bez problemu rybkę koło 5 kg. Jak rozgięła się dopiero w podbieraku tzn. że było wszystko pod kontrolą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Gratuluję @Coma, piękny kluch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Gratuluję @Coma, piękny kluchTwojemu też nic nie brakuje Gratulacje rownież z mojej strony. Dla Ciebie i Pana Janusza. Muszę teraz popróbować na bandziorka Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez coma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ostatnio będąc nad Odrą ciężko było skusić rybki do współpracy. Keitech sprawdza mi sięna klenie. Natomiast tego dnia nawet na nie nie było brań. Pomyślałem o małychdzwinych gumkach 5cm do których nie miałem przekonania. W wodzie miła niespodziankadobrze pracuje, wygląd oczywiście gumek moim zdaniem rewelacja. Parę rzutów i na końcujuż coś skubie. Dwa razy pudło, ale już za trzecim razem siedzi. Trafiony został tym małymsmykiem boleń. Odnoszę wrażenie że te gumki będą rewelacyjnie na niego działać.Wobec czego domówiłem u Pana Janusza kolejne dziwolągi.Pozdrawiam i miłych chwil nad wodą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Mała fotka rybki - przepraszam za jakość zdjęcia. ZDJĘCIE NIEZGODNE Z REGULAMINEM! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi