Janusz Wideł Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Jeszcze nikt nie nazywał mojego super kopytka 5 cm. dziwolągiem Faktycznie do smakoszy tej przynęty poza pstrągami,kleniami,lipieniami,świnkami jak meldują mi koledzy dołączyły bolenie i szczupaki.Spory masywny ogonek wygląda na przesadzony ale właśnie o to mi chodziło .Przynęta chodzi zupełnie inaczej niż większość znanych gumek tej wielkości i na dodatek bardzo podoba się rybkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Oto dowód że igiełka działa.... oczywiście dla tych których trzeba przekonywać 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 U mnie Piotruś też igiełka pięknie działa. Dzisiaj kilkanaście kleników 30-40 cm. Do większych nijak nie szło się dobrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudy Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Ostatnio Januszu połowiłem na tego"4 cm Brzanówkę" taka z zółtym brzuszkiem i mocno czarnym grzbietem ładne klenie naprawdę ładne. A w weekend majowy faktycznie IGIEŁKA the best lecz mniejsze osobniki. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Fajnie Rudy że połowiłeś Brzanówka jest super na grubą wodę i jak trzeba posłać daleko przynętę .Igiełki to killerki na rybki spod brzegu.Oba te woblerki to mój podstawowy zestaw kleniowy U mnie na Dunajcu tak płynie glonu że nie ma szans połowić ani kleni ,ani boleni ,dlatego dręczę ryby na Rożnowskim.Jak na razie szczupaki i bolenie takie do 60 cm.więc nie ma się czym chwalić.Okonie 30 + ale też bez szału.Szczupaki i okonie na Zawodniczą piąteczkę ,bolenie na moją jaskółkę 6 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Igiełka rządzi to fakt , ale wydłubuje mi bolenie spod brzegu !Klenie siedzą teraz głębiej ale płyną za nią pod same nogi i nic.Żeby to był pojedynczy przypadek to bym machnął ręką.Ale było tego kilkanaście razy i tylko jeden walnął na samym początku prowadzenia.Jak te skurczybyki sprowokować w takiej sytuacji ? Łowiłem na Wiśle, płytka igiełka , bo głębsza nie prowokowała ich ( ta co jest na zdjęciu @Piotrka ).Ta płytka trochę inaczej pracuje w porównaniu do tej głębokiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Załóż Bączka 4 cm.w wersji głębokiej to nie będą Ci odprowadzać .W tego woblera walą z głębokiej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 To muszę uderzyć na priv bo nie mam bączka w wersji głębokiej.Dziwolągi 5 cm też rządzą w wersji brązowej , ale to już na innej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Normalnie ręce opadają. Napracowałem się nad tym kopytkiem ,dopracowałem w każdym detalu a wy tu piszecie że jakieś dziwolągi. Kopytko 5 cm .działa super Dzisiaj tak płyneło glonu że nie było szans na połowienie woblerem.Jedynie dało się połowić kopytkiem 5 cm.Dwa klenie 35-40 cm oraz jeden strzał sporego bolka ,niestety po kilku minutach się wypiął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Nazwa nie ma znaczenia, liczy się skuteczność. Osobiście jeszcze nie sprawdzałem ale sprawdzę, co do przynęt gumowych najbardziej lubię Bandziorki, chiciorki i płytkie piątki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Ja też Ale to kopytko faktycznie działa jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Sezon się zaczyna dajmy mu połowić i zobaczymy jak nazwa będzie ewoluować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Sorki ale zajebiście mi podoba się ta nazwa kopytka 5-tki.Nie ma tu żadnej złośliwości 2 życiówki w łososiowatych w ciągu miesiąca to nie przypadek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Mi też Wszystkie nazwy woblerów nadali koledzy na nie łowiący.Zaczarowany ołówek,Chiciorek,Bańdziorek itd to nazwy ich użytkowników .Dziwoląg dla kopytka 5 cm.jest super. Niech tak zostanie Dzięki Cezarx za nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin wojtczak Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 W tym Nowym Sączu to ciezko się ludziom chyba zasypia i zamiast liczyć barany liczą woblery))))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Panie Januszu, miałbym prośbę.Kiedyś kupiłem u Pana pakiet woblerków i niestety nie znam ich nazw Prosiłbym o pomoc. Od góry 1. około 7-8cm - baryłkowaty pływający 2. 67mm korpus, 73mm z oczkami - kosa na starorzeczach 3. około 5-6cm - okonie lubią Od góry:1. Zaczarowany ołówek - to wiem 2. ok 7-8cm smukły pływający - lubią go bolenie3. ok 7-8cm smukły tonący4 ok 7-8cm - troszkę grubszy niż ten wyżej i pływający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Zdjęcie nr 1 : nocna ósemka,płytka 7 cm,zawodnicza piąteczka. Fotka nr 2 : zaczarowany ołówek,płytka 7 cm,głęboka 7 cm,bańdziorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Dziekuję bardzo.Tylko mam jednak teraz mały mętlik.Drugi od góry na pierwszym zdjęciu to płytka 7cm i drugi od góry na zdjęciu drugim to też płytka 7mka? One różnią się długością, max cm. Wiec ten z drugiego zdjęcia może być płytką 8mką? Dociekam, gdyż ten krótszy to jakiś fenomen. Nikt nie łowi a ja tak Zakładałem tego dłuższego, ale już efektów takich nie ma. A praca jest bardzo podobna. Tu na jednym zdjęciu całość: Edytowane 5 Maja 2016 przez leepek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Na zbiorczym zdjęciu widać że to smukła 8 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Panie Januszu, mam podobne pytanie, chciałbym ustalić model / nazwę i dostępność woblera widocznego na zdjęciu. Długość 7 cm, waga ok. 6 g, pływający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Na 99% to Renska 6,5 cm.Pracuje do 60cm.Kusi sandacze i bolenie.A u mnie tylko okonie.Mam nadzieje ze w tym roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 9 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Jest to niepowtarzalny model strugany z korzenia .Nocna sandaczówka albo jak kto woli reńskska 6,5.cm.Aktualnie dostępne modele tego typu mają 6 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Chiciorek 5,5 cm nie nazwany z przypadku:) Były inne ale nie spełniające wymogi forum:) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Maciuś u mnie też Widły robią robotę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Kuba ja jakoś nie mogę wstrzelić się z Widłami w klenie.Jazie i bolenie to juz co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi