Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nikt nie nazywał mojego super kopytka 5 cm. dziwolągiem :) Faktycznie do smakoszy tej przynęty poza pstrągami,kleniami,lipieniami,świnkami jak meldują mi koledzy dołączyły bolenie i szczupaki.Spory masywny ogonek wygląda na przesadzony ale właśnie o to mi chodziło .Przynęta chodzi zupełnie inaczej niż większość znanych gumek tej wielkości i na dodatek bardzo podoba się rybkom :)

Fajnie Rudy że połowiłeś :) Brzanówka jest super na grubą wodę i jak trzeba posłać daleko przynętę .Igiełki to killerki na rybki spod brzegu.Oba te woblerki to mój podstawowy zestaw kleniowy :) U mnie na Dunajcu tak płynie glonu że nie ma szans połowić ani kleni ,ani boleni ,dlatego dręczę ryby na Rożnowskim.Jak na razie szczupaki i bolenie takie do 60 cm.więc nie ma się czym chwalić.Okonie 30 + ale też bez szału.Szczupaki i okonie na Zawodniczą piąteczkę ,bolenie na moją jaskółkę 6 cm.

Igiełka rządzi to fakt  ,  ale wydłubuje mi bolenie spod brzegu !

Klenie siedzą teraz głębiej  ale płyną za nią pod same nogi i nic.

Żeby to był pojedynczy przypadek to bym machnął ręką.

Ale było tego kilkanaście razy i tylko jeden walnął na samym początku prowadzenia.

Jak te skurczybyki sprowokować w takiej sytuacji ?

Łowiłem na Wiśle, płytka igiełka  , bo głębsza nie prowokowała ich ( ta co jest na zdjęciu @Piotrka ).

Ta płytka trochę inaczej pracuje w porównaniu do tej głębokiej.

Normalnie ręce opadają. :( Napracowałem się nad tym kopytkiem ,dopracowałem w każdym detalu a wy tu piszecie że  jakieś dziwolągi. :( Kopytko 5 cm .działa super :) Dzisiaj tak płyneło glonu że nie było szans na połowienie woblerem.Jedynie dało się połowić kopytkiem 5 cm.Dwa klenie 35-40 cm oraz jeden strzał sporego  bolka ,niestety po kilku minutach się wypiął.

Panie Januszu, miałbym prośbę.

Kiedyś kupiłem u Pana pakiet woblerków i niestety nie znam ich nazw :P

Prosiłbym o pomoc.

20ii6bc.jpg

Od góry 

1. około 7-8cm - baryłkowaty pływający 

2. 67mm korpus, 73mm z oczkami - kosa na starorzeczach :P

3. około 5-6cm - okonie lubią 

nn8d47.jpg

Od góry:

1. Zaczarowany ołówek - to wiem :D 

2. ok 7-8cm smukły pływający - lubią go bolenie

3. ok 7-8cm smukły tonący

4  ok 7-8cm - troszkę grubszy niż ten wyżej i pływający

Dziekuję bardzo.

Tylko mam jednak teraz mały mętlik.

Drugi od góry na pierwszym zdjęciu to płytka 7cm i drugi od góry na zdjęciu drugim to też płytka 7mka? 

One różnią się długością, max cm. Wiec ten z drugiego zdjęcia może być płytką 8mką? 

Dociekam, gdyż ten krótszy to jakiś fenomen. Nikt nie łowi a ja tak :D

Zakładałem tego dłuższego, ale już efektów takich nie ma. A praca jest bardzo podobna. 

Tu na jednym zdjęciu całość:

ribvx2.jpg

Edytowane przez leepek
  • Like 1