analityk Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Do zamawiania, jak słusznie poniżej koledzy napisali, służy priv. Wątki autorskie to nie jest bazar. Edytowane 4 Listopada 2016 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Wszystko ładnie tylko, że woblery zamawia się na prv 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 To zamówienie to jakieś dziwne .Skoro sprawdzały Ci się woblery Józka , Rapalki czy kogoś innego to po co zamawiasz u mnie ? Nie lepiej trzymać się sprawdzonych modeli ?Oczywiście mogę Ci zrobić swoje modele pot tą wodę ale tak jak słusznie zauważył guciolucky takie zamówionka składa się na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Siema, 1. a skąd to wiadomo ze na Priv? 98 stron postów trzeba przejrzeć aby się dowiedzieć?2. pomimo jakiejś dziwnej dla mnie reakcji twórcy - zapytanie o ofertę i cenę podtrymuje - jeżeli zechce Pan zaproponować modele/ceny to zapraszam (zgodnei z sugestią) do dalszej korespondencij przez priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Siema, 1. a skąd to wiadomo ze na Priv? 98 stron postów trzeba przejrzeć aby się dowiedzieć?2. pomimo jakiejś dziwnej dla mnie reakcji twórcy - zapytanie o ofertę i cenę podtrymuje - jeżeli zechce Pan zaproponować modele/ceny to zapraszam (zgodnei z sugestią) do dalszej korespondencij przez privBez urazy ale słaby z Ciebie "analityk" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Bez urazy ale słaby z Ciebie "analityk" Bo nie zawsze to, co oczywiste dla ogółu, jest oczywiste dla jednostki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Bez urazy ale słaby z Ciebie "analityk" Dokładnie - poproszę o rabat cenowy dla słabego analityka i poradę dla słabego wędkarza "jak posłużyć się wobkiem" aby złowić bolka na stojącej wodzie. Edytowane 3 Listopada 2016 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Machaj wenda,ryby benda. Edytowane 4 Listopada 2016 przez TOMIS1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Wielkiej instrukcji do złowienia bolenia na stojącej wodzie nie potrzeba, ja zakładam płytka piąteczkę lub hiciorka, podnoszę wędkę do góry i sunę między trawami w średnim tempie czekając aż boleń pochwyci wobler następnie holuję, robię zdjęcie i uwalniam rybę. Edytowane 4 Listopada 2016 przez guciolucky 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Wyobraż sobie guciolucky że ja robię to samo i też łowię Rzadko stosuję "Płytką piąteczkę "."Chiciorek "zazwyczaj nie zawodzi. Z tą przynętą boleń ze stojące wody to dość łatwa ryba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Prawda . Ale mi na stojącej lepiej sprawdzał się grubszy chiciorek .Mimo wszystko w Widełkach trzeba umieć się poruszać .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Januszu gumki dotarły po niedzieli będe testował na odrze Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Janusz Twoje wobki łowią dalej http://jerkbait.pl/topic/73976-sumy-2016/page-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ja jeszcze nie odczarowałem tego ołówka.Na płytkiego mieszałem letnimi nocami na rafą bez skutku , na głębokiego sporadycznie ale też nie mam efektów.Jak go Jerzy prowadzisz ? Ogólnie to długo się przekonywałem do przynęt Janusza ale potem jak je "wyczuję" to już wiem gdzie i kiedy zastosować .Tak miałem z igiełka ,bączkiem i chiciorkiem a obecnie gumki 5 jako nowość też dają ryby.Teraz to żelazne pozycje w pudełku.Powiem może niepopularną rzecz : zmamiłem się wieloma wodotryskami naszych forumowych Twórców ale Widełki jako przynęty po prostu łowią. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Ołówki uważam za najlepsze przynęty na jesienne drapieżniki zwł. szczupaki, bolenie ,sandacze i sumy.Moje doświadczenia dotyczą tylko Wisły i Dunajca.Prowadzę na rózne kombinacje, a wyczuwa się jego pracę bdb, łatwo wyczuwa się gdzie płycej, gdzie kamienie, przy zaczepie nieraz wystarczy tylko zwolnić zatrzymać i sam się uwalnia- jako pływający, dobrze się odbija od zaczepów i uwalnia.Na b. płytka wodę się nie nadaje, wtedy trzeba np.płytką siódemkę.To po prostu bardzo łowny wobler! Ale musi być drapieżnik chcący coś skonsumować. Edytowane 7 Listopada 2016 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natalusia74 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Woblery i gumki dotarły śliczne dzięki jutro do boju pozdrawiam. Edytowane 10 Listopada 2016 przez natalusia74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Do mnie paczuszka też dotarła . Dziękuję bardzo. I za gratisy również . Pozdrowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Janusz czy jest może w Twoim katalogu woblerek , dedykowany pod troć/łososia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Kilka lat temu sporo strugałem woblerków na troć .Super działały łamane i trzyczęściowe.Tych aktualnie nie wykonuję. Z woblerów aktualnie wykonywanych najczęściej mam wieści o złowionych trotkach na "Bańdziorka "6,5 cm.,oraz na głębokie modele sandaczówki 8 cm.Oczywiście też łowione są trocie na modele typowo pstrągowe : "Stary pstrągowy "-5 cm.oraz "Zawodniczka "-5 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREKO Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam.Panie Januszu, miałbym prośbę.Kupiłem pana woblery z drugiej reki i chciałbym dowiedzieć się jakie to modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Pierwszy od lewej to szczupakow dziewiątka .nr2 to nocnik 8,5 cm.model strugany z korzenia,nr.3 to bańdziorek ,nr4 to płytka 7 cm. ,nr5 to boleniówka strugana z korzenia ,model nie powtarzalny nie wykonywany od kilku lat .Dobry zakup 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREKO Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Dziękuje za szybka odpowiedz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Janusz zima idzie bedziesz mial wiecej czasu? to te boleniowki Mariuszkowi wystrugasz ? do tego Renskie 7 , bo mi sie powoli koncza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Więcej czasu ? Hm ? Pewnie troszkę więcej niż teraz choć nie mam takiej pewności.Aktualnie dłubię jesienne woblery i leję duże gumy.W grudniu pewnie będe już dłubał woblery i gumy pstrągowe .W lutym zaczynam straszyć pstrągi to już czasu zdecydowanie mniej .Tak faktycznie to nigdy nie mam martwego sezonu.Jak potrzebujesz jakiegoś wobka czy gumę to oczywiście lepiej zamówić wcześniej i uzbroić się w cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Wiatam.Mam pytanie, zarówno do Pana Janusza, jak i wszystkich użytkowników "Widłów". Chodzi mi o woblery na zimowe Klenie i jazie z naciskiem na jazie. Okres grudzień-marzec. Małe rzeki o bardzo wolnym uciągu i miejsca w większych rzekach, gdzie prąd jest z reguły leniwy. Głębokość prowadzenia 0,5-1m. Klenie i jazie pływają obok siebie, ale nacisk na jazie kładę dlatego, że brania tych ryb mam niemal wyłącznie na wachlarzu lub w tzw. stójce. Co za tym idzie wobler musi pracować cały czas w bardzo słabym prądzie, gdy nie kręcę kołowrotkiem. Cały wątek przeczytałem i o ile o kleniach jest dużo, to o jaziu bardzo mało, tym bardziej zimowym. Czy woblery jak np. Igiełka, zawodnicza piąteczka, pchełka pracują już przy bardzo, bardzo wolnym prowadzeniu, czy jednak potrzebują wyraźniejszego nurtu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi