Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Januszu, dzisiaj na Odrze woda w kolorze błota, boleni nie widać na powierzchni. Zakładam gumę jak na Pańskim zdjęciu powyżej, główka 7g, średnie tempo i w pierwszym rzucie melduje się boleń ok 65cm :) mój pierwszy na gumę.

Jak widać, ryby dają sobie radę w brudnej wodzie. Przecież ukleja nie zmienia koloru na ten czas a drapieżnik jeść musi :)

Pozdrawiam

• Like 1

Wylicytowałem u Pana Panie Januszu gumy z aukcji charytatywnej i tak się zastanawiam czy są jakieś patenty autorskie na zbrojenie, bo są dość wysokie i standardowe główki średnio tak wyglądają po uzbrojeniu, dość płytko wystają. Dziękuję z góry za wskazówki.

Gumy pięknie pracują i ryby biorą je bardzo łapczywie także nie ma problemu z dozbrajaniem.Ukleje zbroję na klasycznej główce hak 4/0 ,okonie 12,5 cm oraz płotki 13 hak 5-6/0 Nie ma żadnych pustych pobić.Każde branie to pewnie połknięta przynęta.

• Like 2

Dzisiaj miałem pięć sztuk tak łykniętych jak na fotce Krisspina .Żadnych oblizywań ,obwąchiwań poprostu pierdu i guma prawie w przełyku.Zimno ,kapie na łeb a tu trzeba przeprowadzać prawie operacje.Jak na razie przerzucam szczupaczki 55-60 cm.nic większego nie chce przywalić.Nie odpowiedziałem hawemu na jakie kolorki męczę szczupłe w maju ,to odpowiadam.Wyłącznie realistyki bez jakilkolwiek akcentów czerwieni czy pomarańczu.Szczupaki przed tym zwiewają :) Najsłabszy kolor to zdecydowana perła ,róże i czerwienienie .Pomimo brązowej wody tak jak w zeszłym roku króluje " wędzonka"Złote boki ,brązowy grzbiet.oraz kolory naturalnej uklei ,blado zielony grzbiet i brudno perłowy brzuch. :) wędzonka perła,