Janusz Wideł Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Podróbek moich woblerów i takich zupełnie nie podobnych do moich a podawanych że to moje spotykam sporo.Nie zawracam sobie tym głowy.Jak ktoś chce kupować z niepewnego żródła to jego sprawa.Nie wiem po co ludzie to robią jak mogą zamówić umnie i mają gwarancje że jest to łowny oryginał a nie wyrób woblero podobny . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) ... Nie wiem po co ludzie to robią jak mogą zamówić umnie i mają gwarancje że jest to łowny oryginał a nie wyrób woblero podobny . Najpierw muszą wiedzieć, że istniejesz , robisz stale woblery i że można je zamówić. Ja się o tym dowiedziałem całkiem niedawno - z jakieś 1,5 roku temu. Jak miałem czas częściej łowić i koncentrowałem się na spinie (z dwadzieścia parę - 30 lat temu) to nie było internetu (może był dla garstki osób i kupowało się to, co było w sklepie i to wystarczało (początkowo jakimieś dziwnymi tworami, później pierwsze Salmo czy Rapale). Później zaczęła mnie wciągać mucha, później wspin i dopiero na nowo powrót do wędkarstwa. Od czasu do czasu coś się dokupowało na allegro i przez neta (ale głównie do muchy - a na miejscu w Łodzi praktycznie nic się nie kupi, dużo rzadziej do spina). I pojawiały się jakieś nazwiska przy woblerach, że niby lepsze, które nic nie mówiły - ale jak się coś podobało i wielkościowo było OK to się kupiło. Dopiero jak mi się zachciało złożyć wędkę to zalogowałem się na jerka i pewne nazwiska zaczęły coś znaczyć. I tak dopiero po pewnym czasie zacznę dopiero kupować to co najbardziej potrzebne (a nie tylko się podoba) i od sprawdzonych osób. Też dopiero teraz zaczynam odkrywać widełki - na razie jeszcze ryby nie zaliczyły, bo miałem czas na 2 krótkie wypady i to w dupnych warunkach, ale musiałem przetestować pracę wobków i gum i pracują rewelacyjnie. Więc pewnie trochę wobków z 2 ręki i podróbek się sprzedaje i sprzedawać będzie. I sprzedający może być święcie przekonany, że sprzedaje widełka a nie podróbę (bo sam kupował jako Twój wobler, wierząc sprzedającemu). Edytowane 10 Maja 2017 przez Darek K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Kolejni amatorzy Pana gumekOkoń 40cm i szczupak 72cm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Pięknie Krisspin Co dzień to lepiej aż strach pomyśleć co będziesz łowił końcem sezonu Okoń na okonia .Widzę że twoje rybki faforyzują okonka 12,5 cm.Bardzo lubię tą przynętę jak łowię mocnym kijem.Teraz w maju łowię na średnio lekko to okoń jest na mój sprzęt ciut za masywny.Aktualnie preferuję żyłkę 0,22 m.dającą mi możliwość szybkiej zmiany przynęty z ukleji 10 cm. na 5gr główce na woblerka np;zawodniczkę,chiciorka,bańdziorka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Pięknie Krisspin Co dzień to lepiej aż strach pomyśleć co będziesz łowił końcem sezonu Okoń na okonia .Widzę że twoje rybki faforyzują okonka 12,5 cm.Bardzo lubię tą przynętę jak łowię mocnym kijem.Teraz w maju łowię na średnio lekko to okoń jest na mój sprzęt ciut za masywny.Aktualnie preferuję żyłkę 0,22 m.dającą mi możliwość szybkiej zmiany przynęty z ukleji 10 cm. na 5gr główce na woblerka np;zawodniczkę,chiciorka,bańdziorka Jutro powtórka gdyż mam urlop to może będzie jeszcze lepiej Co do faworyzowania okonia to faktycznie jest to moja ulubiona imitacja a te wykonane przez Pana pasują idealnie do mojego stylu spinningowego. Mój największy jak dotąd okoń był złowiony na Salmo Slidera 10S, oczywiście okonia Liczę, że pana gumy w tym roku pomogą mi przekroczyć 50cm jeśli chodzi o okonia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Panie Januszu, a mam jedno pytanie, ja dość często przy paru miotnięciach szczupaków w podbieraku trace w gumach ogonek, ogonki mam bo jak nie leżą przy brzegu to na brzegu, jak je podkleić z powrotem? Bo w sumie pierwszy rzut gumą, jakiś zielony się wiesza i po gumie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Wyjątkowo żadko tracę ogony w moich gumach.Zreguły są bardzo głęboko połknięte w przypadku sandaczy.Wtedy ogonek zostaje w przełyku i po ptokach.Faktycznie kilka razy zdarzyło mi się że szczupak miotający się w podbieraku obciął mi ogon.Najlepszą metodą jest zapalniczka .Wytrzyj gumę do sucha ,zapal zapalniczką ,zdmuchnij i przyklej.Trzyma idealnie i nie utwardza gumy jak kleje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Tak właśnie i ja robię. Ale używam do tego zapalniczki takiej jak lutownica na gaz co nie gaśnie na wietrze. Jesienią przydatna rzecz.Dzisiaj na Rożnowie na twoje gumy padło 2 szczupaki krótkie i 4 sandałki jako przyłów.Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz196209 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Dzisiejsza uklejka po 9 szczupakach, niedługo pewnie też ogon odpadnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 21 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Nieżle ściachana.Wszystkie moje gumy tak kończą Nie są to przynęty leżakujące w pudełku bo nic na nie niebierze .Łowne przynęty mają krótki żywot Dziewięć szczupaków na jedną uklejkę to i tak dobry wynik.Ktoś wcześniej pisał że oczka słabo trzymają :DGuma prawie strawiona a oczko siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Panie Januszu zgodnie z obietnicą wrzucam foto, choć komary nie dały połowić dłużej jak 1.5 godzinki to 42cm w tym sezonie zaliczone. Szczupaki same małe ale okoniowi kij do 100g, plecionka i stalka dragona 7x7 o wytrzymałości 12kg nie przeszkadzały w połknięciu pańskiego okonia. Edytowane 23 Maja 2017 przez krisspin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Piękne okonisko To jest fotka edukacyjna dla tych zastanawiających się jak dozbroić gumę szczupakową żeby przy okazji złowić okonia jak pokusi się na takową.Moich gum nie trzeba dozbrajać. Okonia 12,5 cm.tak połykają już okonki 30 cm.Wczoraj złowiłem na ukleje 10 cm.kilka okoni 28-30 cm.Żadnemu nie wystawała główka z pyska.Wszystkie połknięte na amen.Łowiący obok sympatyczny dziadek -grunciarz nie mógł wyjść z podziwu że łykają uklejki tak łapczywie."No panie jak by to była glizda to rozumię ,ale tak zeżreć gumę to trochę dziwne" Gumy łowne jak cholera to nie dziwi nic 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Janusz kombinuje uzbroić okonie i mam problem!zbroić pod kontem ?bo inaczej grot haka z gumy nie wystaje!główka 5/0 jak mówiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Bo to guma do łowienia w zielsku jest 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Bo to guma do łowienia w zielsku jest C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 R napewno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Dzisiejsze efekty Wiało ,lało .psa na pole nie mogłem wygonić.Ale dałem wyciągnąć sie na ryby.Przekonł mnie kolega nalewką wiśniową swojej roboty. Wyszło na to że dzisiejszy paskudny,deszczowy ,zimny dzień okazał się jak na razie najlepszym w tym roku.Złowiliśmy z kolegą po siedem szczupaków pomiędzy 70-85 cm.w ciągu dwóch godzin.Wszystkie ryby na moje kopytko , ukleję 10 cm. w kolorach bardzo realistycznych.Uklejeczka działa rewelacyjnie. na haku 4,0 i główce 5 gr. wymiata dosłownie wszystko co siedzi w trawach 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Dzięki Jasiu za kolejne killery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) U mnie niezmiennie króluje okoń, który nie ma łatwo i jest masakrowany przez szczupaki a i sumy nim nie gardzą. Kolego, zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym nie prezentujemy. Proszę się zapoznać i stosować:http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 27 Maja 2017 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 U mnie NR.1 to ukleja naturalne kolory Praca tych ukleii jest masakryczna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Super Krisspin. Na okonia zacznę łowić w czerwcu jak wezmę mocniejszy kij z plecionką.W zeszłym roku kolega złowił przy mnie na okonia suma 140 cm.Słyszałem o kilku ładnych złowionych na płotkę 13 cm.Sam jeszcze nie złowiłem suma na moją gumę.Jak na razie trzepię szczupaki na ukleję 10 cm. w naturalnych kolorkach.Przedwczoraj trzy 70-82 cm., wczoraj podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Wyobraż sobie pit1982 że każdy kto kupił te ukleje mówi to samo Szczupaki to potwierdzają Sandacze też ,ale o nich pogadamy za tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 A ja czekam na gumę dla boleni, żeby była podobnie łowna jak woblery to będę przeszczęśliwy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Janusz a co z tymi gumami pod suma pisales ze w maju cos bedzie w wersjach xxxl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 U mnie niezmiennie króluje okoń, który nie ma łatwo i jest masakrowany przez szczupaki a i sumy nim nie gardzą. Kolego, zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym nie prezentujemy. Proszę się zapoznać i stosować:http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdjęćfilmów-na-forum-jerkbaitpl/Wszystkie złowione ryby wypuszczam, ponadto ryba została złowiona na wodzie gdzie dla suma nie ma wymiaru ani okresu ochronnego wiec nie złamałem pkt.77. Nie publikujemy zdjęć ryb złowionych w okresie ochronnym obowiązującym w miejscu połowu danej ryby lub naruszających regulamin danego łowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi