szczupak1 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Przecież ukleje zżarły okonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Nowa dostawa działa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Panie Januszu, chyba zaczne zbroić pańskie gumy w kotwice sumowe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jak będziesz tak trzepał szczupale to Ci tych okoni nie wystarczy do końca miesiąca Sumek czy wyżarty szczupak ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jakaś masakra. Ale masz metę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisspin Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jak będziesz tak trzepał szczupale to Ci tych okoni nie wystarczy do końca miesiąca Sumek czy wyżarty szczupak ?Niestety nie wiem. Ryba po braniu urządziła sobie rajd po kapeleonach i wyprostowała grot. W łowisku są również sumy, więc nie mogę wykluczyć, że był to właśnie pan wąs. Okoń nadal królem polowania. W planach od połowy lipca mam pływanie po Odrze, więc myślę, że w końcu i ukleje będą miały wzięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Jasiu ale Ci reklamę zrobili 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Cenie chłopaków z "Wędkarskiego Świata " za szczerość.Połowili to pochwalili Każdy z nich złowił po kilkanaście sandaczy dziennie na moje ukleje 10 cm. i okonie 12,5 cm.Do południa na seledyny,z perłą po południu na pomarańcz ze złotym.Każdy coś tam połowił ale stosunek złowionych ryb na moje gumy i wszystkie inne był minimum 5 do jednego łowiących było od cholery to łatwo było porównać wyniki.Na łódkach gdzie łowili na moje podbierak był non stop w użyciu Na innych nie koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 ale jak było widać jeszcze adres musiał być dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Widzisz Januszku, jakoś Twoich gumek nikt nie odsprzedaje na forum wiec coś w tym musi być. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Napisz Szanowny Artysto jakiej wagi głowiznę stosujesz do swoich gum łowiąc z łodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Wszystko zależy od warunków pogodowych i gdzie żerują ryby.Tylko wczorajszy dzień.Wypływamy o 18 -tej.Na początek idą pomarańczowo -złote płotki 13 cm.w trolu na haku 5/0 -16 gr.Po kilkunastu minutach melduje się pierwszy 60 cm. z kilka minut podobny .Oba brania z tego samego miejsca.Stajemy na kotwicy .Boczny wiatr ,spora fala ,do płotki idzie 22 gr.Lekkie puki ,wyjete cztery sztuki 48-52 cm. i sporo puków małych rybek.Zakładam uklejkę 10 cm.natural na 4/0 i18 gr . główce Co chwilę puk i siedzi sandaczyk 35-45 cm.Sandaczowe przedszkole to trzeba zwiewać.Zaczyna zmierzchać to kierujemy się na płytką wodę.Na okonia 12,5 cm. natural na haku 5/0 -6 gr. przed zmierzchem łowię szczupaczka 55 cm. i sandacza 52 cm.Przez godzinę do całkowitego zmierzchu bez kontaktu.Zapada zmierzch i zaczynaja się puki na perłowe ukleje 10 cm. na 5 gr. główce z bardzo płytkiej wody.Niestety tylko rybki 40-50 cm. Jak widzisz z gramaturą trzeba być bardzo elastycznym.Trzeba mieć w pudle główki od 4-40 gr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Wszystko zależy od warunków pogodowych i gdzie żerują ryby.Tylko wczorajszy dzień.Wypływamy o 18 -tej.Na początek idą pomarańczowo -złote płotki 13 cm.w trolu na haku 5/0 -16 gr.Po kilkunastu minutach melduje się pierwszy 60 cm. z kilka minut podobny .Oba brania z tego samego miejsca.Stajemy na kotwicy .Boczny wiatr ,spora fala ,do płotki idzie 22 gr.Lekkie puki ,wyjete cztery sztuki 48-52 cm. i sporo puków małych rybek.Zakładam uklejkę 10 cm.natural na 4/0 i18 gr . główce Co chwilę puk i siedzi sandaczyk 35-45 cm.Sandaczowe przedszkole to trzeba zwiewać.Zaczyna zmierzchać to kierujemy się na płytką wodę.Na okonia 12,5 cm. natural na haku 5/0 -6 gr. przed zmierzchem łowię szczupaczka 55 cm. i sandacza 52 cm.Przez godzinę do całkowitego zmierzchu bez kontaktu.Zapada zmierzch i zaczynaja się puki na perłowe ukleje 10 cm. na 5 gr. główce z bardzo płytkiej wody.Niestety tylko rybki 40-50 cm. Jak widzisz z gramaturą trzeba być bardzo elastycznym.Trzeba mieć w pudle główki od 4-40 gr Janusz a jak z czeburaszką działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Kopytka kiepsko pracują na czeburaszcze.Fajnie połowiłem na swoje jaskółki 14 cm i 10 cm.na czeburaszce ale warunki były specyficzne.Zdecydowanie wolę łowić na klasyczną główkę z hakiem.Cały myk to dopasować ciężar główki i długość haka do aktywności ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Super. Niedługo będę u Ciebie. Wcześniej zadzwonię i się zgadamy na wspólny wypad na ryby. Księżycówka już się robi. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofB Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy w tym gronie i wypada się przedstawić. Mam na imię Krzysztof i mieszkam w okolicach centralnej Polski. Kartę wędkarską posiadam od ponad 30 lat.Jestem wielkim fanem górskich rzek a zwłaszcza jednej - Poprad. Nie mam tego szczęścia jak niektórzy z was i mieszkam w bliskiej okolicy Gór, ale kiedy tylko mogę to jadę i wędkuje.Nawet kiedy ryby nie biorą to wielka frajda.Nie Wędkuje w swoich okolicach bo nie ma gdzie. Jeśli już to Wisła lub mała rzeka Pisa na Mazurach.Głównie nastawiam się na klenie, bolenie. No chyba że nad Popradem to jeszcze dochodzą pstrągi, ale to marzenie. Chętnie dopisałbym do listy także brzany, ale żadnej jeszcze nie złowiłem na woblera.Inna sprawa że czytając wasze posty doszedłem do wniosku iż używam niewłaściwych przynęt.Dodam jeszcze że wyłącznie spininguje, głównie woblery i gumki i blaszki.A forum znalazłem poszukując sklepu z woblerami Pana Janusza.To forum to kopalnia wiedzy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy w tym gronie i wypada się przedstawić. Mam na imię Krzysztof i mieszkam w okolicach centralnej Polski. Kartę wędkarską posiadam od ponad 30 lat.Jestem wielkim fanem górskich rzek a zwłaszcza jednej - Poprad. Nie mam tego szczęścia jak niektórzy z was i mieszkam w bliskiej okolicy Gór, ale kiedy tylko mogę to jadę i wędkuje.Nawet kiedy ryby nie biorą to wielka frajda.Nie Wędkuje w swoich okolicach bo nie ma gdzie. Jeśli już to Wisła lub mała rzeka Pisa na Mazurach.Głównie nastawiam się na klenie, bolenie. No chyba że nad Popradem to jeszcze dochodzą pstrągi, ale to marzenie. Chętnie dopisałbym do listy także brzany, ale żadnej jeszcze nie złowiłem na woblera.Inna sprawa że czytając wasze posty doszedłem do wniosku iż używam niewłaściwych przynęt.Dodam jeszcze że wyłącznie spininguje, głównie woblery i gumki i blaszki.A forum znalazłem poszukując sklepu z woblerami Pana Janusza.To forum to kopalnia wiedzy.złe miejsce na przedstawienie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Cześć Krzyśku, witamy się tutaj http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/page-107 Już to wyjaśniłem na priv.Wracamy do meritum, czyli wątku autorskiego. Edytowane 28 Czerwca 2017 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofB Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 jasne, już się poprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 A ja Ciebie witam Krzysiek bo wypada odpowiedzieć na powitanie a nie od razu, że złe miejsce Każde miejsce jest dobre. Witamy na forum i czytaj bo jest co Co do przynęt Janusza to z całą mocą mogę tylko potwierdzić ich łowność nie raz ratowały mi dupsko kiedy wszystkie inne zawodziły. A co najbardziej cenię to ten sam styl od wielu wielu lat. Nawet podpisywać ich nie trzeba bo z daleka widać, że to "Wideł". Przepraszam Janusz, że zaśmieciłem wątek ale już mnie nie ma. Pozdrawiam Daniel 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Powiem tak łowię na Januszowe wobki od 30 lat i lepszych nie miałem do tego teraz doszły gumki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezarx Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Syn odstawiony na wakacje, małżonka w pracy to ja mam tylko jedną myśl.Wypad nad Odrę - kanał powodziowy we Wrocławiu. Zaczynam łowić na gumki. Po godzinie różności podanych do wody bez puknięcia. Zaczyna padać, pada jużtak, że muszę uciekać. Przemoczony wracam do domu i niedosycony. Male piwko, wychodzisłoneczko. Ubieram nowe rzeczy i startuje ponownie ale już bliżej. Widzę jak chłopaki stojąpo pas w wodzie i walczą. Po 30 minutach znow zaczyna padać. Inni juz zaczynają się zwijać.Ostatnio woblery słabo mi działały tylko guma, ale myślę trzeba próbować. Nagle widzę jakpod powierzchnią zaczybna mocno polować Bolek. Zakładam 4,5 na piance, jeden strzał alenie zapięty. Po chwili myślę Bączek pójdzie do wody. Ledwo wpadł strzał, niestety pudło. Pochwili drugi strzał w tym samym rzucie. Zapięty ale po 5 sekund spina się. Na Bączka miałemjeszcze z 2 strzały. Myślę Bolek, Bolek to musi iść Chiciorek do wody. Poszedl kolejny strzał.Znów po chwili schodzi. Cały przemoczony walczę dalej i nagle mam. Kij fajnie pracuje.Po 2 minutach mam go na brzegu. Bolek około 60 cm ale fajny dość gruby. Wraca do wody a jawracam do łowienia. Niestety widzę że już ryba przestała żerować. Zrobiło się już całkiem ciemno.Próbuje jeszcze za sandaczem na gumki ale bez efektu. Zmęczony, przemoczony ale szczęśliwywracam do domu.Pozdrawiam wszystkich 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 123 Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Panowie czy może ktoś wrzucić jak zbroi gumy ? Ja kupiłem haki 5 i 6 i się nie nadają prawie nie wystają z okoni :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Do okonia 5/0 ,6/0 za duża. Poprostu nabij płytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi