Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się po co kolega seba 123 pisze takie bzdury. :huh: Łowię na te okonie drugi sezon i jakoś jeszcze żaden nie pękł mi przy zakładaniu . Po wielokrotnej zmianie główki zdaża się że guma jest już mocno wypracowana i pęknie koniec pyszczka.Obcinam 0,5 cm.pyszczka dzięki temu hak wchodzi głębiej w jescze nie przebijane miejsce i można śmigać dalej.

• Like 2

To ja coś od siebie - zbroilem jak P Janusz kazał. Efekt ?

6 na 10 gum pękło na kołnierzach są do kosza :/ dodatkowo po wyjęciu z woreczka oczy odpadły czy tylko ja zbroje gumy na podwoje kołnierze i pękają mi przynęty ? Szkoda

ja gumy Janusza zbroiłem w główki gamamkatsu i nic się nie rozrywało od podwójnego kołnierza 

Tak ogólnie.... Najczęstszym powodem pękania gum jest dupiata główka ze zbyt grubą częścią, która do gumy wchodzi.

Dawniej drugim, równie częstym powodem był materiał ale dziś zdarza się to tak rzadko, że można to w zasadzie pominąć...

• Like 1

Tak ogólnie.... Najczęstszym powodem pękania gum jest dupiata główka ze zbyt grubą częścią, która do gumy wchodzi.

Dawniej drugim, równie częstym powodem był materiał ale dziś zdarza się to tak rzadko, że można to w zasadzie pominąć...

czyli gruby nie zawsze dobry we wkładaniu ;) :D 

• Like 3

Witam Panowie. Janusza kilka uklejek też mam i wszystko jest Ok.

A guma jak to guma niszczy się dość szybko każda jedna .

Ja do takich podniszczonych co spadają już z haka robie takie coś jak na zdięciu hak owijam nitką i polewam klejem np.kropelka .

Mi się sprawdza i nic nie kosztuje.

post-65453-0-10328700-1499501810.jpg

Janusz wybacz że Ci tu troszkę zaśmieciłem.

A gumy Janusza są naprawde OK.

• Like 1

A ja z uporem maniaka zbroję w główki wkręcane. Jak widać rybom to nie przeszkadza. W tym roku przy tym zbrojeniu 4 szczupaki 90+.

Patrząc na widoki w tle raczej nie opuszczasz gumy na dno i szczupaki atakują ją z dołu.Wtedy pewnie takie zbrojenie się sprawdzi.Gdybym tak uzbrojoną gumą skakał po dnie to co drugi rzut rwanie????.