Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Gruba nitka zamiast żyłki. Stosowałem do bocznego troka.

A tak na marginesie, wszystkie moje główki jigowe "na dzień dobry" pozbawiam kołnierza. Gumy trzymają się wystarczająco dobrze na samym haku. Również gumy Janusza. Sprawdźcie sami B)

• Like 3

Dajesz czadu Krisspin. :) Fajna rybkai na dodatek bez makijażu klauna  :D U mnie okonie też działają ale na sandacze  :) Tym razem sprawdzaj się na rzece  :)

Zestaw na rzekę skompletowany, nawet raz było pływane. Niestety auto z hakiem stoi u mechanika i pożyczyłem pikacza od żony i pojechałem połazić z brzegu.

post-59390-0-22383200-1500139996_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Ładny nocny, tej nocy bolki gustowały w Widłach nie wiem co to za model ale mnie Płytka sandaczówka - 8 cm wczoraj dała też ładnego bolka na oko 60+ za dolną kotwiczkę oraz równocześnie przyłów za tylną 172 cm 77 kg pięknie zacięty w kciuk. Bolenia szybciutko wypuściłem następnie przeprowadziłem operację bez znieczulenia ( nie pierwsza i zapewne nie ostatnia ).

• Like 2

Czekała żona i piwo w lodówce ale również kolejne bolenie, niestety mniejsze. Plan był żeby w tym sezonie złowić coś na rekord i z wiosny były takie 4 sztuki na kiju niestety bez finału, może jeszcze coś z jesieni wyskoczy ale raczej marne szanse, chociaż we wrześniu 2016 zabrakło mi kilku mm żeby zaciąć prawdziwą orkę, która tylko cmoknęła kotwiczkę i odmeldowała się bezpowrotnie. Pech chciał, że moja okolica niespecjalne współgra z moim potrzebami wędkarskimi więc jest jak jest.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Ukleje natural są aktualnie dostępne.Nie wymieniaj Seba 123 pomarańczków na inne.U mnie na Dunajcu od dwóch tygodni to najlepszy kolor.Patrząc po aktualnych zamówieniach to nie tylko u mnie ten kolorek działa.Najwięcej pomarańczowych uklei i okoni idzie teraz na Wisłę i Bug.