Skocz do zawartości

Woblery i gumy Janusza Widła

Rekomendowane odpowiedzi

Okoń 12,5 cm. super działa na sumki  :) Dwa dni temu kolega zacina na łódce sumka i po 40 min. traci go w zaczepie.Wczoraj ja branko suma na okonia tym razem Dunajec i taki sam finał.Dzisiaj powtórka z rozrywki.Typowa miejscówka sandaczowa ,zmrok,klasyczne puknięcie z opadu ,cięcie w tępo i zamiast sandacza odjazd i wożonko po jeziorze.Po 20 minu dopuki nie wszedł w drzewo. :( Nie łowimy super lekko .Plecionka 0,22 mm. kijaszki do 40 gr czyli jakiś zapas mocy jest.Niestety miejscówy zaczepowe.Jak tak dalej pójdzie z ekspansją suma to chyba trzeba będzie się przestawić sprzętowo z sandaczy na sumy . :(

• 2 tygodnie później...

Panie Januszu przesyłka dotarła. Tylko jest problem z identyfikacją modeli. W przypadku zerwania trzeba wiedzieć co później domówić.

Bardzo proszę o pomoc :)

post-65587-0-73747400-1503486890_thumb.jpg

Dla ułatwienia sprawy Mistrzowi w tle papier milimetrowy

Edytowane przez Ryboman

A ja też mam Panie Januszu problem z identyfikacją. I to poważny. Szukałem ostatnio w szafie Pana starych woblerów bo jeden Kolega z forum prosił chociaż o zdjęcie i znalazłem tak stare, że niektórzy nie wierzą nawet że to Pana. Mógłby Pan coś o nich napisać. Oto pierwszy z nich.

post-61321-0-68275600-1503504453_thumb.jpg

• Like 3

Zawodnicza piąteczka działa na wszystko to pewnie trotki tak jak i pstrągi chętnie ją przegryzą.  :) 8 cm.to dość spory agresywny woblerek sandacz-  szczupak raczej na wodę stojącą.Oczywiście będzie się trzymał nawet najmocniejszego nurtu ale nie wiem czy nie będzie za mocno trotkom mieszał.Siasiu z kąd ty wyczasnołeś mojego woblera zprzed 35 lat  :) Takie robiłem w podstawówce no może jeszcze w liceum .Mam kilka takich antyków.Jak je wrzucam z ciekawośći do wody to nie wiem do końca  co twórca robiąc go miał na myśli :D  ale chodzą ciekawie  :D

• Like 3

Ożesz ale lokata kapitału :o chyba masz już złotą kartę zniżki.

Nie ukrywam że jest kilka perełek ale uwierz że jest przynajmniej jedna osoba która ma więcej sztuk i bynajmniej nie jest to autor wątku [emoji6]

Jak wiadomo te z korzenia nie są już dostępne u p. Janusza więc i o zniżce nie może być mowy. Natomiast jeśli chodzi o "teraźniejsze" z pianki, których też u mnie nie brakuje to uważam że ich cena nie jest specjalnie wygórowana jak na tyle lat doświadczenia w produkcji przynęt żeby jeszcze prosić o zniżkę [emoji6]

• Like 3

Zawodnicza piąteczka działa na wszystko to pewnie trotki tak jak i pstrągi chętnie ją przegryzą.  :) 8 cm.to dość spory agresywny woblerek sandacz-  szczupak raczej na wodę stojącą.Oczywiście będzie się trzymał nawet najmocniejszego nurtu ale nie wiem czy nie będzie za mocno trotkom mieszał.Siasiu z kąd ty wyczasnołeś mojego woblera zprzed 35 lat  :) Takie robiłem w podstawówce no może jeszcze w liceum .Mam kilka takich antyków.Jak je wrzucam z ciekawośći do wody to nie wiem do końca  co twórca robiąc go miał na myśli :D  ale chodzą ciekawie  :D

Woblerek ma ok. 5 cm, jest tonący i praca zupełnie inna od tych co teraz. A woblerek mając tyle lat to i ma swoją historię. Został wyciągnięty z wody, kiedy to na Dunajcu ze 25 lat temu była wyspa poniżej Łubinki. Zahaczyłem obrotówką za zaczep a że było lato to jej nie odpuściłem. Wyłowiłem szmatę w której był wbity prócz mojej obrotówki ten właśnie woblerek. Pewnie to jeszcze Twoja zguba z tego tajnego pudełka co chowasz na piersi i nawet Kolegom nie chcesz pokazać. Więc tak siedzi u mnie i dalej ładnie łowi od 25 lat i nawet nie myślałem, że ma już 35. Stara dobra robota. Pomimo tak długiego czasu i pobytu pod wodą nie wiadomo ile lakier bez pęknięć - trzymaj tak dalej.

• Like 2

A to co za model. Wygląda na jeszcze starszego od poprzednika. U mnie ze 25 lat. Chyba też uciekinier z tajnego pudełka. Wyciągnięty z Dunajca na ostatniej opasce (wtedy jeszcze była) pod mleczarnią. Przez te lata łowiłem na niego tylko w takich miejscach, gdzie mogłem po niego wejść do wody w razie zaczepu. Nic co żyje w wodzie mu nie przepuści. Wygląda na kleniowy, ale uwierz mi więcej pstrągów wyciągnął.

post-61321-0-01731900-1503586107_thumb.jpg

• Like 4

A to co za model. Wygląda na jeszcze starszego od poprzednika. U mnie ze 25 lat. Chyba też uciekinier z tajnego pudełka. Wyciągnięty z Dunajca na ostatniej opasce (wtedy jeszcze była) pod mleczarnią. Przez te lata łowiłem na niego tylko w takich miejscach, gdzie mogłem po niego wejść do wody w razie zaczepu. Nic co żyje w wodzie mu nie przepuści. Wygląda na kleniowy, ale uwierz mi więcej pstrągów wyciągnął.

Wygląda jak protoplasta pchełki, tylko płytko schodzącej...

Kawał historii!

• Like 1