Janusz Wideł Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Szczupaków ostatnio nie połowiłem. Pomarańczka super działa teraz na sandacze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Okoń 12,5 cm. super działa na sumki Dwa dni temu kolega zacina na łódce sumka i po 40 min. traci go w zaczepie.Wczoraj ja branko suma na okonia tym razem Dunajec i taki sam finał.Dzisiaj powtórka z rozrywki.Typowa miejscówka sandaczowa ,zmrok,klasyczne puknięcie z opadu ,cięcie w tępo i zamiast sandacza odjazd i wożonko po jeziorze.Po 20 minu dopuki nie wszedł w drzewo. Nie łowimy super lekko .Plecionka 0,22 mm. kijaszki do 40 gr czyli jakiś zapas mocy jest.Niestety miejscówy zaczepowe.Jak tak dalej pójdzie z ekspansją suma to chyba trzeba będzie się przestawić sprzętowo z sandaczy na sumy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Chiciorek już działa. Miały być bolki a gryzą klenie. Zgłaszam reklamację Panie Januszu ;-) http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/8/14/9081170_DSC_0703.JPG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 To pewnie przypadek. Jak złowisz jeszcze kilka nieporządanych gatunków na niego np.pstrągi,sandacze ,szczupaki ,okonie to uwzględnię reklamację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Niebieski żądzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Niebieski żądzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Jakie są becnie dstepne najdluzsze okonie w paski-malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Największe okonie mają 12,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Panie Januszu przesyłka dotarła. Tylko jest problem z identyfikacją modeli. W przypadku zerwania trzeba wiedzieć co później domówić.Bardzo proszę o pomoc Dla ułatwienia sprawy Mistrzowi w tle papier milimetrowy Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Ryboman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Głęboki bączek,bączek,płytka piątka,płytka szóstka,zawodnicza piąteczka,bańdziorek,płytki bańdziorek,głęboka ósemka ,płytki zaczarowany ołówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Panie Januszu mam pytanie czy nr 5.6.8 z tego zdjęcia zabrał by Pan na wyprawę na Troć? Bo wydaje mi się że były by dobre ale wolę spytać????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Jak najbardziej. Mnustwo troci chłopaki wyjeli na "Bańdziorki " 6,5 cm na zdjęciu nr 6.Niestety nie wielu lubi się chwalić na co łowią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Panie Januszu a 5 i 8 coś więcej o nich bo też ciekawe ☺. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 A ja też mam Panie Januszu problem z identyfikacją. I to poważny. Szukałem ostatnio w szafie Pana starych woblerów bo jeden Kolega z forum prosił chociaż o zdjęcie i znalazłem tak stare, że niektórzy nie wierzą nawet że to Pana. Mógłby Pan coś o nich napisać. Oto pierwszy z nich. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zawodnicza piąteczka działa na wszystko to pewnie trotki tak jak i pstrągi chętnie ją przegryzą. 8 cm.to dość spory agresywny woblerek sandacz- szczupak raczej na wodę stojącą.Oczywiście będzie się trzymał nawet najmocniejszego nurtu ale nie wiem czy nie będzie za mocno trotkom mieszał.Siasiu z kąd ty wyczasnołeś mojego woblera zprzed 35 lat Takie robiłem w podstawówce no może jeszcze w liceum .Mam kilka takich antyków.Jak je wrzucam z ciekawośći do wody to nie wiem do końca co twórca robiąc go miał na myśli ale chodzą ciekawie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Największe okonie mają 12,5 cm. Jesli sa teraz dostepne ,to poprosze o zdjęcia i cene z wysyłką Wątki autorskie to nie jest bazar. Do zakupów służy giełda lub priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Ponieważ nie samymi gumami ryby żyją to wrzucę i ja kilka unikatów z mojej kolekcji [emoji6] To jeszcze nie wszystkie bo niektóre nadal łowią. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Ożesz ale lokata kapitału chyba masz już złotą kartę zniżki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Ożesz ale lokata kapitału chyba masz już złotą kartę zniżki.Nie ukrywam że jest kilka perełek ale uwierz że jest przynajmniej jedna osoba która ma więcej sztuk i bynajmniej nie jest to autor wątku [emoji6]Jak wiadomo te z korzenia nie są już dostępne u p. Janusza więc i o zniżce nie może być mowy. Natomiast jeśli chodzi o "teraźniejsze" z pianki, których też u mnie nie brakuje to uważam że ich cena nie jest specjalnie wygórowana jak na tyle lat doświadczenia w produkcji przynęt żeby jeszcze prosić o zniżkę [emoji6] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zawodnicza piąteczka działa na wszystko to pewnie trotki tak jak i pstrągi chętnie ją przegryzą. 8 cm.to dość spory agresywny woblerek sandacz- szczupak raczej na wodę stojącą.Oczywiście będzie się trzymał nawet najmocniejszego nurtu ale nie wiem czy nie będzie za mocno trotkom mieszał.Siasiu z kąd ty wyczasnołeś mojego woblera zprzed 35 lat Takie robiłem w podstawówce no może jeszcze w liceum .Mam kilka takich antyków.Jak je wrzucam z ciekawośći do wody to nie wiem do końca co twórca robiąc go miał na myśli ale chodzą ciekawie Woblerek ma ok. 5 cm, jest tonący i praca zupełnie inna od tych co teraz. A woblerek mając tyle lat to i ma swoją historię. Został wyciągnięty z wody, kiedy to na Dunajcu ze 25 lat temu była wyspa poniżej Łubinki. Zahaczyłem obrotówką za zaczep a że było lato to jej nie odpuściłem. Wyłowiłem szmatę w której był wbity prócz mojej obrotówki ten właśnie woblerek. Pewnie to jeszcze Twoja zguba z tego tajnego pudełka co chowasz na piersi i nawet Kolegom nie chcesz pokazać. Więc tak siedzi u mnie i dalej ładnie łowi od 25 lat i nawet nie myślałem, że ma już 35. Stara dobra robota. Pomimo tak długiego czasu i pobytu pod wodą nie wiadomo ile lakier bez pęknięć - trzymaj tak dalej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 To sie nazywa zbieractwo ,skąd ja to znam -)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siasiu Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 A to co za model. Wygląda na jeszcze starszego od poprzednika. U mnie ze 25 lat. Chyba też uciekinier z tajnego pudełka. Wyciągnięty z Dunajca na ostatniej opasce (wtedy jeszcze była) pod mleczarnią. Przez te lata łowiłem na niego tylko w takich miejscach, gdzie mogłem po niego wejść do wody w razie zaczepu. Nic co żyje w wodzie mu nie przepuści. Wygląda na kleniowy, ale uwierz mi więcej pstrągów wyciągnął. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 A to co za model. Wygląda na jeszcze starszego od poprzednika. U mnie ze 25 lat. Chyba też uciekinier z tajnego pudełka. Wyciągnięty z Dunajca na ostatniej opasce (wtedy jeszcze była) pod mleczarnią. Przez te lata łowiłem na niego tylko w takich miejscach, gdzie mogłem po niego wejść do wody w razie zaczepu. Nic co żyje w wodzie mu nie przepuści. Wygląda na kleniowy, ale uwierz mi więcej pstrągów wyciągnął. Wygląda jak protoplasta pchełki, tylko płytko schodzącej...Kawał historii! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Raczej igiełki, pchełka sporo mniejsza [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi