Vinci Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Tak się zbierałem zbierałem aż mnie w końcu naszło na pokazanie tego co wycina mój scyzoryk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 no fajne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Niezły scyzoryk Bardzo mi się podoba, że nie oszczędzasz na kotwicach. Napracowałeś się przy woblerach, to i wartość odpowiednią mają. Więc kotwice słuszne się im należą Oczy już nie te , czy w przyszłości mogę liczyć na odrobinę większe zdjęcia? Witaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Oj tak, nie wiedziałem jakie zdjęcia będa odpowiednie więc zrobiłem takie poglądowe na 600px, ale oczywiście mam możliwość wstawienia ich w o wiele większym rozmiarze bo robione są i będą pewnie aparatem FF.Ogólnie woblery robię od kilku lat i od tego czasu na nie łowię. Chyba jedynie kupię czasami jakąś sztukę, żeby sobie pooglądać bo warto czasami sobie porównać, coś zmienić przez to w swoich. Mam kilka swoich ulubionych wzorów które mi się sprawdzają nad wodą. Ogólnie najczęściej łowię na Bzurze, czasami na Wiśle lub Rawce. Głównie moje łapanie opiera się na kleniach, jaziach ..... później wchodzi w grę szczupak i okoń ... i to jest świadome łowienie tych ryb.Zaczynałem od strugania takich micro woblereczków, dla których kotwica 20 była już spora, o dziwo były całkiem łowne. Brały na nie jazie, klenie, okonie , płotki sztuk 3, jelce sztuk ok 8-9, jeden karaś, uklejki i leszczyk.Teraz dotarłem do pewnych wniosków, że mimo iż mały wobler łatwiej będzie połknięty, to jednak czasami większy o odpowiedniej akcji pokaże o wiele większą klasę, co potwierdziło się już wielokrotnie .... no to się rozpisałem Tal czy inaczej strugam z lipy ... czasami topoli lub balsy, zależnie od tego co chce osiągnąć.... itd:) Może na końcu ale witam serdecznie wszystkich jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Witam i czekam na rozwój tematu, chrabąszczyk mi się podoba najbardziej Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Mam nadzieję, że jak woda lekko opadnie nad rzeką to będę miał okazję zapytać rybek co one o nich sądzą, bo to jest nowa zmieniona trochę seria ...Dziękuję, za wszystkie wypowiedzi są cenne i mobilizujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Witamy kolejnego strugacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Fajny wstęp i krótka, konkretna prezentacja. Witam bzurzanina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Teraz to i ja widzę Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 8 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Muszę ogólnie coś pomyśleć o odpowiednim lakierowaniu. Na razie nie miało to dla mnie większego znaczenia, ważne było że są zaimpregnowane i pokryte jakoś lakierem , i mimo iż spokojnie kilka lat sobie wytrzymywały, to jednak dla mnie główną podstawą była ich praca a co za tym idzie ich łowność. Tak czy inaczej trzeba będzie pomyśleć o jakiejś dobrej powłoce, która nie tylko da połysk ale też uwydatni kolor, bo jednak lakier daje także i taki efekt. Nie wiem też czy dobrze by było jak bym zrobił jakieś filmiki jak one pracują w wodzie, a w zasadzie w prądzie rzeki, ale mam nadzieję, że mi podpowiecie co powinienem zrobić, aby móc pokazać w pełni te moje liparki z lipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 A ja powim tyle widzialem je na zywo nad bzurka foty nie oddaja tego co widac rekoma hehe super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 28 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Cięzki rok był dla moich pływadełek, nie były ze względu na mój stan zdrowia nad wodą w poszukiwaniu upragnionych rybek. Myslicie, że jeszcze w tym roku jest szansa w miarę skutecznie sprawdzić je na jaziach i kleniach czy to już taki z lekka los szczęścia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 A komu "los szczęścia" na rybach przeszkadza? Nie zastanawiaj się, tylko idź na ryby A później zdaj relację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Okonki ok 2 cm Kiełbiki ok 3.5 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Wcześniej były zdjęcia, teraz kilka filmików pokazujących jak pracują w wodzie. Przepraszam za jakość, ale mam tylko taką kamerkę. ( Pierwsze 3 ) http://www.youtube.com/watch?v=7lEgt3Ib-ZI&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=vxpQ_5xevgE&feature=youtu.be http://youtu.be/g6b_Z6WHxuw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi